Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.579
Поени од реакции
3.895
Офтопик ама лага е дека тој кажал дека Тоше е жив. Србите му ја наметнале таа изјава. Зоран Божиновски само тврдеше и уште тврди дека нема докази дека Тоше погинал во таа сообраќајна несреќа.
Исти кур.

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.297
Поени од реакции
38.414
...пред најголем христијански празник Велигден, нашите соседи во зградата кои се за соживот, на кои им честитаме Бајрам и им го поштуеш и постот и празникот, најдоа до хитност денес од утрински часови со токмак да удираат и да менуваат прозори, треба уште да се напише нешто?

...да, соживот, ама секој во своето ,,гето,, па таму така чопоративно ќе си ги прави адетите и едните од една страна и другите од друга страна, тука во заедница се нема ни почит ни респект, само се раѓа на убав празник мржња за никаков респект за некој што го почитуваш, а тој враќа на ваков начин, што се пикаш бе билмез во зграда кога не почитуваш ни куќен ред ни туѓ празник и обичај иди бре во шума живи чукај и збеснувај цел ден!
...и да се надоврзам на почитувањето на најголем христијански празник на негови комшии и покрај моето јавно викање сите да слушнат за непочитување од нивна страна, напротив други со бушилица и хебла најдоа до итност да го реновират дел во станот, немам веќе ни желба, ни глас, се мислам во полиција да пријавам, ама кога ќе помислам нивното испитување за мене зошто, како, која сум јас да пријавам од толку станари, наместо да дојдат на лице место, се откажав, Господи прости ми!

...се надевам во втор ден Велигден, сеуште празник ќе има некоја Виша сила да им даде до знаење каде води вакво непочитување и очигледно тенденциозно вознемирување за време на религиозен празник на соседот, Господе не им простувај, многу добро знаат што прават!

Член од
14 октомври 2021
Мислења
301
Поени од реакции
613
Добија ли каурите еден sreçen praznik вчера од нивните муслимански пријатели и дали им пораснаа курињата кога го осетија соживотот длабоко во нивниот анус?
Само од колешка Босанка. И затоа ќе ги почитувам.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.417
Поени од реакции
5.699
А чифутините од нивната заедница на „нашата земјата„, дали ни го честитаа воскресението Христово?

Е ми, нели Христос Е еден од нив?...:confused:

Член од
12 март 2009
Мислења
21.330
Поени од реакции
17.515

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.547
Поени од реакции
7.034
Се занимавате со праисторија, Зоран е гомно, исто како многу други новинарчиња кај нас, обични рекетари, што е битно што точно кажал, секој што го има пратено знае дека и повлекува текстови затоа што некој во меѓувреме го кеширал, нема кај нас новинари, нас Македонците не дупат 30 години луѓе кои би ја продале сопствената мајка а не па својот народ и државата.
За жал уште не дупат.

Член од
12 март 2009
Мислења
21.330
Поени од реакции
17.515
Се занимавате со праисторија, Зоран е гомно, исто како многу други новинарчиња кај нас, обични рекетари, што е битно што точно кажал, секој што го има пратено знае дека и повлекува текстови затоа што некој во меѓувреме го кеширал, нема кај нас новинари, нас Македонците не дупат 30 години луѓе кои би ја продале сопствената мајка а не па својот народ и државата.
За жал уште не дупат.
Многу работи се Повлекуваат или Фијокираат и Забораваат....дали кеширање, незнам...ќе спомнам понови работи, од неколку години:
Кога ја Стечајосаа ЕуроСтандард Банка, Трипун се пенеше по медиуми...кога падна СДС на избор, одеднаш се изгуби, никој за тоа не дискутира.....
Дпмне беше опозиција и ги откриваше дубарите на Заеви, сега одамна е на власт а нема ништо околу тоа, на пример аферата со австријанците кој братчедо на Зеко ги искешира за неколку Милки евра, па дури имаше и изјава на Зеко дека ќе го тужи амбасадорот ??????... Дојде нова власт, се ова се замолчи...
Ајде и обични работи, пред неколку месеци имаше за насилно и незаконско рушење во Кисела Вода на легален овјект и простории на фирма, и тоа преку ноќ, сабота на недела. пишуваше во многу медиуми, ама само Ден -Два, одеднаш ко со нож МУКЛА... ТАКА ДА БУРЕВЕСНИК И НЕ Е ИНТЕРЕСЕН ВЕЌЕ...

Член од
14 октомври 2021
Мислења
301
Поени од реакции
613
Вчера: никој не искочи од орлите да каже Среќен празнил
Денес:
IMG_7568.jpeg
Кој ви ебе матер мрш. Авионот и чао е лекот. Нема за шо да губам нерви веќе овде

Kajgana Shop

На врв Bottom