Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
5 декември 2024
Мислења
102
Поени од реакции
172
Najvisoko nivo sho mozat Albancite da dostignat e kartel.
контра малце

Албанците убаво парадираат контра нас како племе и спрема другиве на Балканов
Следно ниво што може да фатат е да станат нација-држава народ како ниво на Грција и веќе полека ги фаќаат симболички сите елементи на народ
Матичната држава им е развиена,имаат одлична дијаспора,имаат втора држава,одлично им работи пропагандата на културно ниво,знаат како да хендлаат дури и подобро од одлики на племе.
Ова што остана племе се Македонија,Косово.Кога има усогласување со матичната држава си ја тераат својата агенда и тоа глатко и успешно за Голема Албанија
Евреите се супер ултра напредно ниво само пофални зборови.
Чин си е чин,но од македонска страна ние паднавме ултра назад во развој и култура и почнавме да се вклопуваме во идентификација со другите народи најточно постарите генерации со Србија и поновите генерации со Бугарија.Позитивно има поглед во Грција каде што зема замав кај младите етнички Македонци.Колку и е силен притисокот кај старите генерации во Грција,младите премногу резилентно одговараат спрема грчката политика.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.844
Поени од реакции
40.426
Колку само се толерира нацизмот форумов.
Пуниша, согледување на патерни, однесување, дивјаштво и некултура, и притоа дискутирање на овие теми и за тоа дека одредени жители на државава се со ограничен интелект, лошо однесување, склоност кон одредена терористичка религија, и како државава може да се подобри (со иселување и протерување на оние што манифестираат вакво однесување) не е расизам. Обична дискусија е. Доколку ова ги повредува твоите чувства, тоа не значи дека не е вистина. Не биди како трансформерите во Америка кои се идентивикуваат во спротивниот пол. Они колку и да се облакаат како мажи/жени никогаш нема да бидат тоа. Така и вие, колку да идете по Швајцарии, Англии и слични западни држави, никогаш нема да се цивилизирате и засекогаш ќе си останете такви неиживеано, глупо, простачко, исламско племе.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.106
Поени од реакции
25.428
Колку само се толерира нацизмот форумов.
Две прашања имам за тебе вака како "прогресивен" шиптaр.

1. Дали како што имаме к'смет да си присутен тука, те има и по шиптaрски форуми и ако да дали таму им викаш многу се толерира фашизмот, пошто секој втор пост им е величење на балисти. Дали им викаш срамота е на деца да им давате да возат па уште и да ги снимате, да организирате борби со кучиња, да ги терате жените во мантили да се шетаат на 40+ степени, да се клањате на педофил, да градите кај ќе ви текне, да уништувате зеленило и дрва. Или само тука ја имаме таа чест.

2. Што мисли да беше обратно, јас да бев ти или дрндрнјариња и да ги пишував истите работи што вие ги пишувате по шиптaрски форуми колку ќе ме толерираа? Колку ќе поминеше пред да ме изблокираат и членови да ми пуштаат закани?

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.106
Поени од реакции
11.564

1. Дали како што имаме к'смет да си присутен тука, те има и по шиптaрски форуми и ако да дали таму им викаш многу се толерира фашизмот, пошто секој втор пост им е величење на балисти. Дали им викаш срамота е на деца да им давате да возат па уште и да ги снимате, да организирате борби со кучиња, да ги терате жените во мантили да се шетаат на 40+ степени, да се клањате на педофил, да градите кај ќе ви текне, да уништувате зеленило и дрва. Или само тука ја имаме таа чест.

2. Што мисли да беше обратно, јас да бев ти или дрндрнјариња и да ги пишував истите работи што вие ги пишувате по шиптaрски форуми колку ќе ме толерираа? Колку ќе поминеше пред да ме изблокираат и членови да ми пуштаат закани?
Пуно би бил прв на отстрел од неговите бидејќи прилично отскокнува од просечниот балист, перфектно зборува македонски и би бил продуктивен дали во јавен или приватен сектор спореден со останатите негови сограѓани.

Е таквите први страдаа на Косово од УЧК, секој косовар што добро зборувал српски, работел во државна фирма, немал намера да помага во тероризирањето на останатиот народ таму се првите жртви на УЧК

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.517
Поени од реакции
13.805
Jas sum autokton/originall, ne znam shto e kopija :D
Автоматски споено мислење:

Druzhe, znam i 20 posto i 30 posto, no znam i 50 posto.. vi treba source za ovie % shto gi davade.. vashiot source e imaginacija, kako za sekoj field i za sekoja historija shto imate, vlukuvajki i vashata historia - bi rekoll Ljupco Georgievski.

Kako e mozhno nie da imavme mok da go digame nashata % koga sekoj nash prestavnik, rabotil za Mihajlkov, ova treba da objasnuvate, ako ste sposobni da go razberete.
Оф веќе не знам дали Сусаро и овој не се исти човек :LOL:
Не знам дали и двајцата не тролаат, или само едниот.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
2.045
Оф веќе не знам дали Сусаро и овој не се исти човек :LOL:
Не знам дали и двајцата не тролаат, или само едниот.
Seushte nikoj ne mi go objasnil poslednava recenica... toa e vashata konstruktivnost vo debata... i uopshto vo forumot.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.607
Поени од реакции
5.239

Што да барам јас во албански форум, не се возам по албански улици, ниту чекам ред кај албанските институции, ниту плаќам даноци и здравствено осигурање во Албанија.
Оваа држава има поголеми проблеми од борбите со кучиња, облеката кај жените или сечење на дрвата.
Најголемиот проблем е што вие попрво ќе ја изгорите државава од темел отколку да владеете на исто рамниште со албанците, немате намера да изградите граѓанска држава.
Такозваните проблеми што ги спомнуваш се решаваат со правна држава.

Пуниша, согледување на патерни, однесување, дивјаштво и некултура, и притоа дискутирање на овие теми и за тоа дека одредени жители на државава се со ограничен интелект, лошо однесување, склоност кон одредена терористичка религија, и како државава може да се подобри (со иселување и протерување на оние што манифестираат вакво однесување) не е расизам. Обична дискусија е. Доколку ова ги повредува твоите чувства, тоа не значи дека не е вистина. Не биди како трансформерите во Америка кои се идентивикуваат во спротивниот пол. Они колку и да се облакаат како мажи/жени никогаш нема да бидат тоа. Така и вие, колку да идете по Швајцарии, Англии и слични западни држави, никогаш нема да се цивилизирате и засекогаш ќе си останете такви неиживеано, глупо, простачко, исламско племе.
Овие патерни ги гледам и кај вас, фрлањето ѓубре насекаде, градењето на црно и насекаде, влегувањето преку ред, директно омаловажување и во факс и во бизнис, предрасуди колку сакаш, морав секогаш да се докажам прво, директно полицаец македонец беше на страна на македонец кога сум имал сообраќаен аксидент, и ред други работи кои лично мене ми се дешаваа а никогаш во животот не сум удирал никого, сум немал ниту еднаш проблем со ниту едно човечко битие, нема ниту еден човек си кого имам проблем и не му зборувам, не фрлам ѓубре, и освен сообраќајни прекршоци никогаш не сум имал проблем со институциите ама пак кога македонец ќе чуе мое име ќе има предрасуди и ти викаш тоа е океј, пошто вие имате право да предрасудите.

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.952
Поени од реакции
8.597
Јас пак мислев дека е Марк Овермарс и дека тро брада пуштил.

Има разлика по тоа што косоварот за разлика од албанецот на Хоџа има муслиманско/племенско име.

Во Албанија тоа било забрането во Комунизмот на Хоџа.

Големи културни разлики се во прашање во Албанците од Албанија и племето во западна Македонија и Косово.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
2.045
Јас пак мислев дека е Марк Овермарс и дека тро брада пуштил.

Има разлика по тоа што косоварот за разлика од албанецот на Хоџа има муслиманско/племенско име.

Во Албанија тоа било забрането во Комунизмот на Хоџа.

Големи културни разлики се во прашање во Албанците од Албанија и племето во западна Македонија и Косово.
ne si ti za da go definirash toa.. ni gi znaesh albancite od Albanija, ni tie od Kosovo. Ni ne go znaesh historijata na Albancite uopshto.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.507
Поени од реакции
11.469
Газдава на форумов има ставено дури и автокорекција за зборчето Шпнови.Ај кажи Албанци?
Шиптaри може? Значи греота е за оние од Валона надоле да се нарекуваат останативе албанци зашто се искривува сликата за нив по дифолт

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.952
Поени од реакции
8.597
ne si ti za da go definirash toa.. ni gi znaesh albancite od Albanija, ni tie od Kosovo. Ni ne go znaesh historijata na Albancite uopshto.
Ги знам многу добро и секојдневно работам со нив. Голема разлика има од оригиналните албанци и косоварите/шкендија. Како во имињата, религијата, така и во нивната култура и начин на мислење!

Член од
11 октомври 2024
Мислења
240
Поени од реакции
397
Ги знам многу добро и секојдневно работам со нив. Голема разлика има од оригиналните албанци и косоварите/шкендија. Како во имињата, религијата, така и во нивната култура и начин на мислење!
Нема никаква разлика. Сите се Албанци. Без разлика дали се муслимани, католици, православни.

Патем, Албанците во Албанија се околу 80% муслимани. Околу 10% се католици на северот кај Скадар и 10% се православни на југот кај Корча.

Генерално гледано Албанците во Албанија не се толку тврди што се однесува до религија, затоа што никој не им го загрозува опстанокот. Албанија е најхомогена земја во Европа со над 97% албанска популација.

Тиранската платформа беше потпишана во Тирана, УЧК и ОНА највеќе подршка во оружје добија од Албанија. Сите се едно кога се во прашање албански национални интереси. Нека влезе Албанија во ЕУ, па ќе видиш колку не се исти кога ќе почнат да удираат еден куп блокади и вета на Македонија.

Оставете приказни што ви ги продаваат Миле и Петра што отишле со Пежо 2007 на одмор во Саранда и Ксамил натоварено со домати и паштети од СтокоМак.

Kajgana Shop

На врв Bottom