Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.455
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.381
Поени од реакции
8.984
Колку % се тие што не им се гледа лицето според тебе?
Maл процент, но нивните сопрузи, сите до еден носат панталони, никој не носи џуба, тхавб, галабија или сирвал. Интересно како само за жените важи арапскиот кодекс на облекување, а за мажите не важи. Тоа ли е рамноправност?

Член од
25 март 2012
Мислења
8.570
Поени од реакции
5.147
Maл процент, но нивните сопрузи, сите до еден носат панталони, никој не носи џуба, тхавб, галабија или сирвал. Интересно како само за жените важи арапскиот кодекс на облекување, а за мажите не важи. Тоа ли е рамноправност?
Нивните сопрузи имаат брада и носат пократки пантолони. Не знам дали е арапски кодекс тоа ама сигурно се разликува од модерното облекување.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.808

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.873
Поени од реакции
4.998
Нивните сопрузи имаат брада и носат пократки пантолони. Не знам дали е арапски кодекс тоа ама сигурно се разликува од модерното облекување.
Не ќе е арапски „кодекс„, туку имитирање на начниот на кој сам Мухамед изгледал (брада) и облекувал (пантолони на 3/4).

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.998
Поени од реакции
24.455
Не ќе е арапски „кодекс„, туку имитирање на начниот на кој сам Мухамед изгледал (брада) и облекувал (пантолони на 3/4).
Има причина и таа е наведена во хадитите на Бухари.

Allah's Apostle said, "Whoever drags his clothes (on the ground) out of pride and arrogance, Allah will not look at him on the Day of Resurrection."

Према педомухамедо тие мажи на кои им се влече облеката по земја поради гордост алах нема да им се смилува на судниот ден. Под ова влечење по земја најчесто се мисли на они наметки што благородниците ги носеле за да покажат статус.

1732263169907.png

За жените ова не важи. Абу Бакар кој му бил десна рака рекол-Ама и мене ми се влече облеката по земја на што Педомухамедо му рекол, ама кај тебе не е ради гордост. Ова послание некои муслимани поригидно го дефинираат и носат панталони над глужд за секој случај да не им допрат до земјата.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.986
Поени од реакции
83.353
Има причина и таа е наведена во хадитите на Бухари.

Allah's Apostle said, "Whoever drags his clothes (on the ground) out of pride and arrogance, Allah will not look at him on the Day of Resurrection."

Према педомухамедо тие мажи на кои им се влече облеката по земја поради гордост алах нема да им се смилува на судниот ден. Под ова влечење по земја најчесто се мисли на они наметки што благородниците ги носеле за да покажат статус.

Прегледај го приврзокот 436049

За жените ова не важи. Абу Бакар кој му бил десна рака рекол-Ама и мене ми се влече облеката по земја на што Педомухамедо му рекол, ама кај тебе не е ради гордост. Ова послание некои муслимани поригидно го дефинираат и носат панталони над глужд за секој случај да не им допрат до земјата.
сакаш да се се кладиме дека никој УЧК од форумов не го знае ова

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.975
Ахмети и ИВЗ против музеј на местото на Свети Ѓорги и Јени џамија во Битола

Нормално дека ќе се против музеј на место на џамија изградена на место на разрушена црква(какви што се впрочем и 99% од џамиите градени во турско време) кога не се нашло за сходно да се дигне со динамит тоа говно и да се реизгради црквата.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.873
Поени од реакции
4.998
сакаш да се се кладиме дека никој УЧК од форумов не го знае ова
И не треба да го знае...туку само да слуша што му се кажува, дури и ако кажаното е чиста бесмислица...

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.749
Поени од реакции
39.629
Ахмети и ИВЗ против музеј на местото на Свети Ѓорги и Јени џамија во Битола

Нормално дека ќе се против музеј на место на џамија изградена на место на разрушена црква(какви што се впрочем и 99% од џамиите градени во турско време) кога не се нашло за сходно да се дигне со динамит тоа говно и да се реизгради црквата.
Чекајте малку другари, како е можно да е изградена џамија на темели на срушена црква? Па нели они се автохтони и тука се уште пред да се случи големата експлозија? Не треба да е обратно? Црква изградена со помош на српските тајни служби врз темелите на џамијата?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.975
Чекајте малку другари, како е изградена џамија на темели на срушена црква? Па нели они се автохтони и тука се уште пред да се случи големата експлозија? Не треба да е обратно?
Православните албанци ги криете :cool:

Член од
8 август 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.808
Чекајте малку другари, како е можно да е изградена џамија на темели на срушена црква? Па нели они се автохтони и тука се уште пред да се случи големата експлозија? Не треба да е обратно? Црква изградена со помош на српските тајни служби врз темелите на џамијата?
I tie crkvi pred xhamiite se izgradeni od nasha strana :) bidejki nie sme ovde od kad sonce grie ovu zemju :)

Kajgana Shop

На врв Bottom