Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
Секоја година истото го прават на овој ден, не дека е нешто ново. Од јас кога бев средно школо пред 20-тина години, истиве парадирања ги имаа.
Тоа е, обележување територија...

Член од
6 февруари 2011
Мислења
858
Поени од реакции
3.715
Секоја година истото го прават на овој ден, не дека е нешто ново. Од јас кога бев средно школо пред 20-тина години, истиве парадирања ги имаа.
Истото го прат низ цел свет кај и да се наоѓат истото е и низ европските градој, америка итн. Толку му е племенскиот капацитет

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.300
Поени од реакции
28.215
Брат толку години на форумов уште не научи стори од инста како се постира за сите да го видиме :)
Многу лошо со шиптаривее ова што го прават е без коментар.
Види вака, имавме 2 опции. Или 2001ва да им влезевме како србите и да ги сотревме ама инстантно да ја поделевме вукоебинава а ние да се доведевме на ниво на Африка или уште полошо од " милост " да не дадеа на Бугарите или Србите под нивна управа, или да си клекневме како што си клекнавме да испушиме ЕУ и амерички кур и да си ја одржиме вукоебинава у живот колку - толку.
Од сегашен аспект подобро ќе беше 2001 да им влезевме до крај ама ќе имаше граѓанска војна плус Нато интервенција и 100 000 мртви, ама тогаш други беа околностите. Сега у хаосов низ светов многу полесно е да ги сотреме само што сега ни се окупирани институциите од нив.

Член од
11 април 2023
Мислења
2.157
Поени од реакции
7.218
И тогаш правеа не викам не,ама кога правеле централни собери на плоштад Македонија, секогаш им биле кај скендерберг,реон околу мавровка Чаир, сега буквално секаде низ Скопје,проаѓав од Рекорд дека втора смена на работа се запрепастив што видов.

Член од
23 април 2024
Мислења
287
Поени од реакции
734
Племето малтретира полиција да покаже сила.Слични испаѓања со милион знамиња во Струга,Тетово,Куманово и Гостивар исто.Нема да ме чуди за некоја година да почнат од прилепските и велешките села шпонски да прават нешто вака и во Велес и Прилеп IMG_4125.jpeg

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.695
И тогаш правеа не викам не,ама кога правеле централни собери на плоштад Македонија, секогаш им биле кај скендерберг,реон околу мавровка Чаир, сега буквално секаде низ Скопје,проаѓав од Рекорд дека втора смена на работа се запрепастив што видов.
Правеа и порано, се собиравме и ги тепавме околу ГТЦ на времето :D Им ги земавме знамињата.
Едно време им ја даваа Борис Трајковски да одржат собири, па парадираа пешки од Чаир по Илинденска до салата. Од селава доаѓаа со коли, свиреа низ град. Исто во школо секогаш имале настани од учкарски карактер на овој ден и кога се враќаа од школиве, автоматски цел град беше преплавен со знамиња.
Е сега има видеа, па така изгледа дека е поагресивно.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
342
Поени од реакции
624
Секоја албанско семејство има неколку албански знамиња дома, за разлика од Македонците што 90% немаат и не знаат кое е нивно национално знаме.

Разлики се тоа големи. Може да ги мразите, но мора да им честитате и да признаете таму каде треба.

Не е нивен проблем што 90% од Македонците се безнационална маса на евтин вулгарен материјализам.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
342
Поени од реакции
624
Албанското национално знаме е инспирирано и направено врз база на Душановото Царство и византиската православна традиција. Самото Душаново Царство се простирало на цела територија на Албанија и Македонија. Секој македонски православен христијанин што плука по двоглавиот орел плука по своите византиски и православни корени.

Копија од фреската на Цар Душан во Лесновскиот манастир

zastava-nemanjica-2.jpg

Attachments

Последно уредено:
Член од
30 август 2024
Мислења
144
Поени од реакции
685
Бидејќи сега се прибрав од пат и имаше што да видам...

Славите ваш празник а ништо позитивно ниту културно покажавте кон „вашиот“ празник, кој и да е.

Ни ги палите и кинете знамињата на сред Партизанска. Полиција нема ни за леб (тоа е друга приказна, Вмро изгубија премногу со потегов пошто лижат шупак на нивните господари).

Ни пцуете држава и нација и цел фокус ви е насочен кон плукање на Македонија, на државата во која живеете и градите иднина. Држава која ги спасила вашите родители од сигурен геноцид т.е од смрт, за да ме разберете. Држава која ви ги расте децата, од која леб вадите.

Да ви го ебам гробот, искрено, од срце. Се најлошо ви посакувам. Да ми прости Господ, ама ако може да ве снема од државава, на било каков начин, со 2 раце би потпишал. Вие не сте луѓе. Вие сте диви орки заостанати во времето. Вие сте племе кое уште 200 години да пројдеме тука заедно, нема да се социјализирате.

И џабе тука пробувате да елаборирате дека не се сите исти - ИСТИ кур сте од прв до последен. Ако толку ви смета државава до сега сте требале да ја напуштите. Како најголмиот шлајм низ Европа што се преселува за подобра иднина и им ги пали нивните знамиња и им ја гази културата, вие истото тука го правите.

Све да ви се изнаебам што имате.

Kajgana Shop

На врв Bottom