Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.550
Поени од реакции
2.722
@jamajka
Спроед податоците заклучно со 2011 година, вкупниот број на ученици во Општина Зајас во 2011 паднал за 35.5% во однос на вкупниот број на ученици во 2007. Зајас е втора општина по падот на вкупниот број на ученици.
- Општина Зајас

Член од
14 август 2006
Мислења
45.441
Поени од реакции
84.816

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Не, со ширење исламофобија тука ќе ги решиме односно сме поконструктивни и делуваме.

Да, избегнав да кажИм, ми пречи провинцијалскиот дијалект и не можам да те читам веќе. hehe licemer sum pozz
Гајле ми е дали ти пречи мојот дијалект.Во недостаток на аргументи мораше да најдиш нешто шо ти пречи.Типично за вас липтардите.Иначе добро е шо призна дека си тежок лицемер,конечно во нешто да се сложиме!(y)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Why? Elaborate more, please.
Не разбирам енглески.
На целава дискусија, јас и ти, а и некои ко @Botko sme na исta strana. Со Ботко и така и така, ама со тебе, 100% сум на ист brijeg. Тоа тешко ми паѓа :(

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Леле бе ги испорасипавте луѓево. Видете што е прво кажано како причина зошто бил прекрасен викендот во Дојран. Ќе си пукам во колено, иако знам дека сакате во глава.
Заврши продолжениот викенд. Прекрасно поминати три дена во Дојран.....ќорав ши*тар не видов, не слушнав.....едноставно таму нема шипури, сум зборел со луѓето од тој предел.....чист наш Македонски предел, милина да ти е да дишиш воздух, да се шеташ, да уживаш. Блазеси им на тие што си живеат таму......гледано од овој аспект.
Правам муабет со еден менаџер на една плажа таму....му викам еден шипо да ти пуштат ноќеска, ова чадорите што ти се поставени, лежалкиве со сунгери и сл........брз како струја.....за 20 мин ќе ти ги уништи сите, со само едно ноже.
Вика зошто? Му велам.....зошто Дојран сеуште не го рачунаат за нивна територија, знаат дека само ние Македонците доаѓаме тука.......едноставно да ни направи штета на нас, за да не можеме удобно да лежиме, да се сончаме под сенка и слично......човеков размислува и вели жива вистина, ти држи вода муабетов.
Не разбирам енглески.
На целава дискусија, јас и ти, а и некои ко @Botko sme na исta strana. Со Ботко и така и така, ама со тебе, 100% сум на ист brijeg. Тоа тешко ми паѓа :(
Ама зошто ти е тешко не сфаќам, дека сум озголасен или што?

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ноуп, не беше овој случајот.
Е добро де кои се тие аргументи?Дали имаш контрааргумент на фактот дека сме опкружени со геноцидни народи?Народ сме кој многу претрпел од соседите,а ти и понатаму просераваш дека сме шовинисти.на Кале Груби и компанија урнаа црква во изградба и ти Македонците ги нарекуваш исламофоби?Имам роднини во Ск стално кажуваат дека на гробиштата Камник се кршат надгробни плочи на христијани.Дали е тоа од желба за соживот или е во прашање нешто друго?Значи далеку си ти од модерен либерал,ти само ја спроведуваш агендата која се шири на глобално ниво.Кој стои зад тоа не знам,ама ништо чудно да е спонзорирана од блискоисточните нафтени калифати.Под маската на прогресивизам спроведувате расизам кон белите христијани.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Е добро де кои се тие аргументи?Дали имаш контрааргумент на фактот дека сме опкружени со геноцидни народи?
Неам, ти си у право.
Ај сеа откачи ми се, ти кажав не можам да те читам, гајле ми е ако си напрегнал некоја вијуга повеќе за да не пишуваш провинцијалски.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Неам, ти си у право.
Ај сеа откачи ми се, ти кажав не можам да те читам, гајле ми е ако си напрегнал некоја вијуга повеќе за да не пишуваш провинцијалски.
Па не читај ме бе труп,кој те терат.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.626
Поени од реакции
5.266
Не не, не е така, и знам дека знаеш. Шкавел се однесува строго кон словенско православно население, значи не се употребува за Грци, тоа сум многу сигурен, не ме терај пак да гуглам и да ставам линкови. Јас колку што знам, Бугарите шкавели не ги викате, туку ги викате баш Бугари.
Имате и поговорка која мислам дека би ја подржала мојата претпоставка, не знам како вели на албански, со значење : Шќиптаp, Бугар и магаре - исто е.
Ако е така, мене тоа ме интересира, зошто Бугарите не ги викате шкавели. Валда не ги сметате за Словени, или?
Не може да се има концензус за ова, ниту може да се знае сигурно кои народи ги викаме така, нема некој канон.
Само знам дека според мене од тогаш потекнува овој збор, од католиците албанци. А и е латинска позајмица зборот, затоа што употребуваме уште таков со значење цепење.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.550
Поени од реакции
2.722
Па не читај ме бе труп,кој те терат.
Интелигентен чоек е , се нервират ако му пишујш сељачки , со албанците работата кај него е опрајна одамна , уште со нас сељациве да ја опрајт и тамам ќе бидит :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom