Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.985
Поени од реакции
8.273
Стварно се бе посебна сорта. Некој глуп закоравен хумор сроден со онај џганон од арапскине земји...
Месото му е толку квалитетно што ни магарето не сака да го јаде. Ех бе Тетове

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.573
Поени од реакции
29.193
Реално вам никогаш не ви пречија џамиите, затоа никогаш не сте протестирале против изградба на џамија било на црно било на бело. Се знае против што протестирате вие.
Така е Пуно. Си видел некогаш да се жалиме од Турци и Бошњаци ?

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Тргнете да го бутате крстот бе па Тетово да го ослободиме. Малку треба за да ви објасниме дека ова не е косово. Ама ви се стисна шупакот оти 200 минимум сме таму цивили без оружје да ве превоспитаме. Племе ви ебам аздисано.
Секогаш и секаде за Македонија нека ви влезе во глава.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.686
Поени од реакции
35.569
Вахабистичка институција вие легализиравте во Македонија, не американците.
Реално вам никогаш не ви пречија џамиите, затоа никогаш не сте протестирале против изградба на џамија било на црно било на бело. Се знае против што протестирате вие.
Автоматски споено мислење:

Ако ти можеш да објасниш зошто морате да градите крстови насекаде, да ви виси на врат, кај огледалото кај шофершајбата, у ѕид на соба...
Maкедонија не ја водиме ние Македонците. Македонија ја управуваат тие од Калето, а нивни главни сатрапи се УЧК или поточно нивното политичко крило ДУИ.
Така да, не... Ние ниту сме легализирале Вахабизам, ниту го промовираме. Тоа се е со амин и подршка од Пакс Американа.

Ако ти можеш да објасниш зошто морате да градите крстови насекаде, да ви виси на врат, кај огледалото кај шофершајбата, у ѕид на соба...
Дури и јас како атеист како социјален практикувач на религијата која знам дека е потребна на мојот народ: Дури и јас можам да ти укажам на ОГРОМНАТА РАЗЛИКА религијата да си ја практикуваш релативно интимно и за себе - во однос на тоа да градиш џамии со ракети на секој чекор, и да ги опремуваш со озвучење од миљон децибели - НЕ ЗАРАДИ РЕЛИГИЈАТА САМА ПО СЕБЕ, ТУКУ ЗАРАДИ ОЗНАЧУВАЊЕ ТЕРИТОРИЈА И АГРЕСИВНО ОСВОЈУВАЊЕ НОВИ ТЕРОТОРИИ. Најпосле до пред некоја деценија не постоело озвучување и оџите само со сопствен глас ги вокализирале молитвите, не е дека тоа е традиција и „култура“ или религиозно правило.

Тоа за носење мали крстови. Но зошто Македонците сега градат големи крстови?
Едноставно е: Како одговор на таа агресија од албанскиот екстремизам.

Акција и реакција. Едно нешто предизвикува друго... И така идеме до она со кармата: Таа е кучка, а албанската карма е многу натоварена. Тркалото... Тркалото се врти. Пазете кога еднаш ќе се заврти. Пазете што одработувате како сатрапи за некои што порано или подоцна ќе си одат од овие простори. Размислувајте малку со главата, не со егото.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.891
Поени од реакции
7.194
Screenshot_20231121-153654_Chrome.jpg
Screenshot_20231121-153556_Chrome.jpg

Битолчани, браќа наши, повторно ќе ве поддржиме во вашите подвизи за зачувување на македонската Битола.

Screenshot_20231121-153819_Chrome.jpg

Болници веќе имаат во нивните автохтони чисти етнички градови, но пак патуваат уџум далеку кај Каурите за лечење. Изгледа треба да праќаме Каури во Косово да работат таму за да не се случат вакви трагедии. Кутро бебе...
Впрочем Заев имаше идеа наши да работат во Албанија, Косово и Србија. Епа треба да праќаме.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.201
Поени од реакции
6.463
Последно уредено:
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.078
Поени од реакции
4.129
Ми се допаѓа што Македонците(посебно младите) се будат и има сѐ повеќе вакви "провокации" како што ги нарекува племето

Времето работи за нас и како се менува геополитиката и хордата губи поддршка сѐ повеќе и повеќе ќе има вакви работи па ајде за некоја година да се почне око за око, убиства на бајрам, на фудбалски игралишта и мачење на шиптаpски работници дур не се вратат сите назад на Кавказ

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.201
Поени од реакции
6.463
Konecno makedonceto se osvesti deka e srbin
Доста бе џемо, извршителот е или србин или албанец, македонец не е, македонците допрва ќе ги гледате.

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.006
Konecno makedonceto se osvesti deka e srbin
Абе преку кур сте ни толку е едноставно. Не туку ми квичи срби сме наци сме кур се тресе. Лош период избравте да изигравате шерифи кога ни променија име и јазик и не негираат од сите страни вклучително и ти лично и целиот твој етникум. Дигајте ручна со време оти ова не е косово 100 пати сум кажал.

Член од
18 јули 2023
Мислења
48
Поени од реакции
58
Абе преку кур сте ни толку е едноставно. Не туку ми квичи срби сме наци сме кур се тресе. Лош период избравте да изигравате шерифи кога ни променија име и јазик и не негираат од сите страни вклучително и ти лично и целиот твој етникум. Дигајте ручна со време оти ова не е косово 100 пати сум кажал.
Убоо му кажа на овчаров нека не се јебават со нас турчинот го иселивме па за нив си мисли сила немаме кај што нашата немоќност ја гледаш таму илјада пати посилни излеваме. Нека не стават сол на рани оти ќе се поебат ние немаме што да изгубиме они имаат се.

Kajgana Shop

На врв Bottom