Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
18 јули 2023
Мислења
48
Поени од реакции
58
Братчееееее
А тебе овј пост како од гугл транслејт да ти е преведен.
Што кока кола?
Да не ми гу праиш финту "мајка ти е гола"? Хаха
Ја Мартин од Брвеница га познаам.
Фино дете.

Братче ја тебе ништо не те разбра.
Па неможе бе увек да заебат нешо кога зборат македонски бе да толку не поврзуваат у главата. Значи нешо да сака да ти каже прво у глава на негов јазик да ги најде зборовите за да ти одговори нема такви зборови ќе ти рече пример слушаш со очите или слушаш како мириса нешо сто пати сум бил сведок на вака конкретно за овие работи или на пример види како вришти кокошката што се пече а тоа сака да ти каже мириса. Африканец што учи македонски ќе сфати побрзо. Или примерот да нарача две кока коли тој вика двајца кока кола дафааак. Лесен јазик имаме и интерес низ европски факултети за изучување.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.205
Поени од реакции
6.472
Прегледај го приврзокот 397122

:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Што мислите? Колку албански курови имаат испушено нашиве за тргањето на плочава?
Абе премиерот заборави дека има електронски катастар каде секој може да провери дека лаже и не е на приватно земјиште туку државно,АД Куманово :facepalm: вакви глупаци никогаш не биле на власт.
F-WaYlIWkAArxdY.jpg

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.756
Поени од реакции
9.356
Абе премиерот заборави дека има електронски катастар каде секој може да провери дека лаже и не е на приватно земјиште туку државно,АД Куманово :facepalm: вакви глупаци никогаш не биле на власт.
Прегледај го приврзокот 397134
Мора Бачев да замешал прсти.
Ако не веруваш, прашај го @SharpShooter Премудри да ти објасни.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.659
Поени од реакции
22.407
Se prasuvam vo muzejot na terorizmot na UCK sto eksponati imaat postaveno pokraj mapi za golema Albanija? Puski, covecki organi, mitrolezi ili mozebi sliki nalugjeto koi gi macele i ubivale?

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.205
Поени од реакции
6.472
Se prasuvam vo muzejot na terorizmot na UCK sto eksponati imaat postaveno pokraj mapi za golema Albanija? Puski, covecki organi, mitrolezi ili mozebi sliki nalugjeto koi gi macele i ubivale?
Види Музеј не е заебанција, музеј е битна установа од историско културно но и научно значење, јас незнам како ваква работа може да се дозволи, и ако оваа држава ова го дозволува тогаш логично е да има музеи низ градовите и селата посветени на бранители, со се слики, артефакти како оружје, муниција, облека, книги и се разбира научна дејност, изучување на материјали и се што потпаѓа под музејско работење, ако така сакаат шипоите нема проблем, ќе отвориме музеј на лавовите и тигрите до собранието.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.175
Поени од реакции
25.962
Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.238
Поени од реакции
959
Не сум нај во тек; нашиве политичари што ќе одобрат/одобриле изградба на таков центар нека го посетат успут и Музејот на Македонија, чисто онака информативно да видат во каква состојба е, пред било што понатаму.

Член од
20 септември 2022
Мислења
1.891
Поени од реакции
7.194
img_1_1699462057778 (1).jpg

Ајде да ги направиме познати овие каурски гомна што играат за УЧК и на кои не им пречи албанското име на Скопје, не им пречи платното дека Скопје е главен албански град и скандирањата поврзани со убиството на нивниот сонародник. Пу јаз'к, срам да ви е!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Веќе 10 години трае изградбата на меморијалов, не е музеј на УЧК и не знам зошто ставиле личности на УЧК. Уште помалку коштала 300000 евра.
Како што може да се види кај сликата се убиени скоро цела машка популација во селово и за нив е музејов.
Не требаше да има мапа на Голема Албанија, не знам кој полтрон ја поставил.

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.079
Поени од реакции
4.192
Веќе 10 години трае изградбата на меморијалов, не е музеј на УЧК и не знам зошто ставиле личности на УЧК. Уште помалку коштала 300000 евра.
Како што може да се види кај сликата се убиени скоро цела машка популација во селово и за нив е музејов.
Сите до еден терористи

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.487
Поени од реакции
31.039
Srbite sigurno

Kajgana Shop

На врв Bottom