Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.202
Поени од реакции
9.923
Веќе 10 години трае изградбата на меморијалов, не е музеј на УЧК и не знам зошто ставиле личности на УЧК. Уште помалку коштала 300000 евра.
Како што може да се види кај сликата се убиени скоро цела машка популација во селово и за нив е музејов.
Не требаше да има мапа на Голема Албанија, не знам кој полтрон ја поставил.
Сите нека горат во пеколот...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.365
Поени од реакции
26.413
Веќе 10 години трае изградбата на меморијалов, не е музеј на УЧК и не знам зошто ставиле личности на УЧК. Уште помалку коштала 300000 евра.
Како што може да се види кај сликата се убиени скоро цела машка популација во селово и за нив е музејов.
Што е причата позади масакарот? Сериозно прашувам, не сум циничен.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.202
Поени од реакции
9.923
Дека многу те погоди? Види ги годините на загинатите. Мене ми изгледа ко да се регрутирани а не случајни.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.202
Поени од реакции
9.923
А децата, и тие се?
Па имаше деца и во 2001. Во секоја војна има и по некои цивили како деца кои се или цивилни жртви или учесници во воен конфликт. А што демек не се поклопува со дејствијата на "Бали Комбтар"?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.365
Поени од реакции
26.413
Па имаше деца и во 2001. Во секоја војна има и по некои цивили како деца кои се или цивилни жртви или учесници во воен конфликт. А што демек не се поклопува со дејствијата на "Бали Комбтар"?
Можеби се, не знам. Затоа прашав. Ама секоја егзекуција на луѓе извршена без судска одлука (па макар и на квази суд, воен, партиски, сеедно) е масакар.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.202
Поени од реакции
9.923
Можеби се, не знам. Затоа прашав. Ама секоја егзекуција на луѓе извршена без судска одлука (па макар и на квази суд, воен, партиски, сеедно) е масакар.
Како на пример етничкото чистење во Егејскиот дел на Македонија на пример...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.628
Поени од реакции
5.277
Можеш со гугл транслате да преведеш.
Всушност сакале кај масовната гробница да направат плаката но неможече да го купат земјиштето.
Многу подоцна ја пронашле гробницата со помош од жител на соседното село Сушево.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.365
Поени од реакции
26.413
Можеш со гугл транслате да преведеш.
Всушност сакале кај масовната гробница да направат плаката но неможече да го купат земјиштето.
Многу подоцна ја пронашле гробницата со помош од жител на соседното село Сушево.
Гледам дека некој професор Наим Халими го документирал, ама за жал вакво документирање “Vrasjet nga partizano-çetnikobullgarët u bënë disa ditë në grupe, ndërsa ploja më e madhe ndodhi më 3 e 4 nëntor 1944.“ не е баш научно.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.202
Поени од реакции
9.923
Интересно не можеш да најдеш ниту едно женско име на плочата...

Kajgana Shop

На врв Bottom