Соживотот во Македонија

  • Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.760
Тоа е друга тема, се сложувам дека има разлика од тие албанци со денешниве, има разлика и во религија и во многу други работи. Има дури и значителна јазична разлика.

Јас викам не е толку наивно тоа што се обидувате да ги избришите од историјата постоењето на христијаните албанци, и во минатото и денеска, истото тоа го прават грците.

Пак да напоменам дека мене лично не ми е гајле како било во минатото, ме интересира како во денешно време сите да живееме во најдобри услови рамноправни, а ова вие не го сакате.
Права сте ни дале а сме биле дојденци, прв албанец во Македонија стапнал во 17век, Косово е ваше затоа што сте имале манастири градени во средниот век и не знам што.
Една работа не ми е јасна, како при толку заложби на вашата ДУИнг бизнис партија, секој ден се повеќе Албанци се селат во држави каде што ќе мораат да учат јазик за да се вработат. Нешто овде не ми ти држи муабетот околу рамноправноста. Во Швицарска и Немачка на Албански ви се обраќаат кога ќе одитедасе вработите?
 
Член од
12 март 2009
Мислења
19.709
Поени од реакции
15.579
Не е проблемот во техничката неможност да се прекине струја во албанските делови кои не плаќаат 20 години, туку во политичката воља тоа да се направи. Затоа американскава Илирида е мајка за нив, а маќеа за нас. И тоа не е од сега, туку се готви 20 години, па дојдено е до ова денес.
I otpadot od Tetovo vo Skopje go nosea, pa i bezdomni kuchinja...
 

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.495
Ne e isto denešen random Albanec so Albanec od pred X vekovi ko toj Gropa na pr. za koj gledam diskutirate vo izminative postovi ili Gjergj Kastriot Skenderbeg i.t.n. Možebi jazikot im e ist ili sličen, iako fakt e deka i jazicite evoluiraat niz vekovite, nekoi poveke, nekoi pomalku, no postojat i mnogu drugi razliki pred se kulturološki, pa i genetski i.t.n. i t.n. Čak i denešen Albanec recimo od Slupčane ili od Vaksince ne e isto so nekoj Albanec na pr. neznam od Vlora, Durres, Shkodra, Tirana... Znači ist jazik da, ok različni narečja i dijalekti, no mislam pred se na ogromnite kulturološki razliki (pred se poradi različnata religija), no i genetski i drugi razliki. Eve na pr. Makedonec pravoslavec i Makedonec musliman osven jazikot i možebi genetikata vo kulturološki aspekt se dva različni sveta. Makedoncite muslimani se kulturološki pobliski/isti/slični so ostanatite muslimanski narodi iako ete si go sočuvale svojot jazik niz vekovite. Pa i Bošnjacite govorat Srpski jazik ok da bidam politički korekten govorat Bosanski jazik, no kulturološki se različni od Srbite i od Hrvatite i od drugite hristijanski slovenski balkanski narodi i pokraj istiot/sličen jazik !
 
Член од
12 јули 2018
Мислења
1.451
Поени од реакции
4.555
Не 200 беа, не беа 50...
Што се нафатил да се тепа со човек на 50 - ти кој бил со жена и дете во болница? Каков дебил треба да си да се расправаш со човек кој е со жена и дете?
Вие го браните со се институции, тоа е факт, од ова никогаш не можете да избегнете, не сте мажи, ни тоа не сакате да признаете.


Полицаецот имал такво досие и би проблематичен, каур како каур многу добро знаел дека институциите ќе му бидат на негова страна, и нормално имаше право.
Лажел за ќерка му за да добие симпатии кај вас, не бил во службена должност, пиштолот не му бил во џеп па да испукал на афект. Јадел шамари па му се повредило машкоста па ги испукал двајцата.

Ако се вистинити тие гласини сите би го разбрале ако тоа го направил, јас имам ќерка и јас истото би го направил, не 5, и 20 да се.
Најреалното прашање е на кој му текнало оваа теорија? Кој добива од овие теории?


Треба да е наша, ама за жал уште е само ваша, тоа вие сите го знаете, и тоа е една од најголемите проблеми во државава.


Да сакаа да го убијат имаа други начини, немаше да го истепат, они се знаеле и не бил првпат што се конфронтирале. Според сите околности не бил напад кон рандом македонец. Не ги жалам заради големата казна, сосема заслужена им е, сепак убија младо дете.

Никогаш не сте ни дале рака, НИКОГАШ, све што сте направиле било како е да не казете, сега кукате затоа што не ви дозволуваат како порано тоа да го правите па се чувствувате обесправени заради тоа, се чувствувате омаловажувани заради тоа, сте се научиле албанецот да биде под вас, да е тој што носи тежина или чисти.
Какво системско етничко чистење правиме жив ти све, станови и имоти кои сте ги добиле без пари ги купуваме со ненормални цени? Бујрум дојдете купете ја мојата куќа или било која куќа со приближно такви цени. Ве молам дојдете правите такво етничко чистење кај било која албанска населба.
Автоматски споено мислење:


Значи сте биле мигранти...
Не знам кој потекнува од Дагестан, сигурно не албанците, не постои историчар кој вика така, ниту било која светска енциклопедија.
Автоматски споено мислење:


Ова уствари е пореално од македонската енциклопедија, вие дури не можете повеќе.
Кој го брани бе круме еден. Не сме ние ко вас убијци да браниме. Кои институции бе, сите се ваши, од управа и администрација, преку собрание и извршна власт до судство и правосудство се е во ваши раце.

Пак тој институции. Да не беа ваши немаше да биди доживотно осуден, а и оние кои ги спука да беа Македонци ќе важеше нужна одбрана, вака ваши и нормално не важи ни право ни закони ни устав. Бели мечки. Така му текнало од немајкаде да убива знаејќи дека крвно ќе му се одмаздувате и решил да пука по бели мечки. Имал досие, шовинист бил, требало да ги остај ќерка му да ја малтретираат белите мечки.

Теорија самио велиш теорија и гласини, барем некој доказ да имаше за ова, не мора и доказ индиција, аргумент, да е поткрепено со нешто не вака глупо да изгледа. Имаше и повторување на постапката, ваш обвинител, надзор од нашите големи "пријатели" од запад кои ни мислат се добро се разбира и пак истиот резултат. Е прашај се кој добива од тие теории, ќе ти поможам. Една црпка муртинска која го искористи случајов да дојди на власт газејќи по телата на умрените. Вие и така секогаш бевте на ум дека се невини убијците (како и секогаш се убиваат Македонци тоа е пожелно), а не пак кога православен албанец се фали дека има докази дека одговорна е македонска влада или режимот непријател на белите мечки, независно шо белите мечки и тогаш беа исклучително моќни. И ете дојде на власт, ги објави доказите, снимките дека не се криви тие шо се осудени, дека крив е трајко петко здравко? И зошто не? Да не е дека тоа му беше измислена приказна за да дојди на власт?

Да нејќеле да го убијат затоа го убија. Јака логика.

Не никогаш, освен тогаш еднаш
Screenshot_20230531-160703_Chrome.jpg
И како вративте? Со војна по две години, со убивање цивили и тортура на војници, со разнесување на манастири, со убивање на Македонци и после војната, со етничко чистење секаде каде живеат и Македонци. Во право си не треба вас никогаш да ви се даде рака, наместо благодарност ќе ја искорните.
 
Член од
31 мај 2023
Мислења
36
Поени од реакции
65
@puno извини ти си ми дежурен шиптaр. Мислам и @wpigeons089 и @Tigri11 се тука ама ретко се јавуваат. Другите не знаат кирилица.

Еден факт да ти кажам. Вршите репресија врз македонското население во секоја прилика и на секој начин која што е документирана. Не знам, не сум бил тука, во подрум сум бил не поминува.
 
Член од
28 јуни 2018
Мислења
743
Поени од реакции
920
Eve na pr. Makedonec pravoslavec i Makedonec musliman osven jazikot i možebi genetikata vo kulturološki aspekt se dva različni sveta.
Pa i Makedonci od Ohrid i opsto od zapadna Makedonija se razlicni od makedonci od strumica berovo murtino kocani radovis tamu. Totalno razlocni sveta
 

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.615
Поени од реакции
21.323
Член од
25 март 2012
Мислења
8.288
Поени од реакции
4.664
Да проследиме едно лажно сведоштво на очигледен Србин кој за оваа измама се потрудил да го извежба американскиот англиски.

Се надевам си хај кога ги пишуваш постовиве, барем тогаш би имале смисла.
Постира видео од сатирична емисија и вежба сарказам, не знам дали ми е смешно или ми е жал.
 
Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.975
Поени од реакции
2.760
Се надевам си хај кога ги пишуваш постовиве, барем тогаш би имале смисла.
Постира видео од сатирична емисија и вежба сарказам, не знам дали ми е смешно или ми е жал.
Да не беше ова вистина немаше Албанците да го преземат од Русите местото на негативци во еден куп серии и филмови, почнувајќи од Taken па се до денес.
 
Член од
8 август 2013
Мислења
982
Поени од реакции
1.246
Да не беше ова вистина немаше Албанците да го преземат од Русите местото на негативци во еден куп серии и филмови, почнувајќи од Taken па се до денес.
Vo Taken Rusite go prezemaa od Albancite... :D
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.273
Генерално, Русите беа лоши момци, па од 90/00 почнаа муслиманите да ги мењаат на таа позиција, за сега повторно да гледаме рокада.
Но, немајте дилема, најголеми негативци во филмовите денес се бели средовечни мажи, христијани најдобро.
 

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
43.068
Поени од реакции
78.273
Дадоа државјанства и документи на сите светски криминалци. Сите тие имат обавезно и македонски документи. Дадоа на Косовари за да можат да гласаат у две-три држави истите. Грујо даде и на луѓе од Албанија, за да може да добие избори у Центар, за да може имотот на Водно да го добие.

Али на овој не. Он не можел да добие никакви документи.
Да ви го ебам у гз европскиот пат.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom