Пак мрсиш муда. Кој си ти да кажеш дали во реалноста е така или не? Како дојде до заклучок дека сите лажат? Кој фактор си ти? Он давал логика теле едно
Ти си тој што живее во розов свет и продаваш приказни, а во живо (претпоставувам) си класично лигле. Башка со коментариве се глеа дека патиш од внимание и се трудиш нешто паметен да глумиш... На форум си друже, кур ги боли сите за тебе.
А малце треба за да видиш како живеат другите:
Прашај ги децата од Лисиче/Аеродром/Ново Лисиче како им е од кога ги донесоа браќата во Хемиско.
Прашај ги децата од ГУЦ и Карев како им иде нивниот соживот, сигурно кафица пијат на голем одмор заедно.
Прашај ги децата што живеат Чаир кога си одат од диско дома или у 57мица кога се возат назад од школо.
Не сум на тие години но еве, сигурно тука има генерација 90та па до 95та, нека каже што било во период од 2008/2012 по автобуси и пред дискотеки. Константни препукавања, рекети, тепачки... Хавана, Чек ин кај Соравија доле кај скалите и уште 100 други локали константно беа магнет за дивљаците да тепаа наши деца и да им маваа рекет.
Ова се само ситници за кои знам бидејќи сум ги гледал или сум ги доживувал или пак пријатели/другари ги трпеле со години. Јас ќе ти набројам 10 училишта или средини во Скопје каде има мешана средина ама Македонците не смеат да писнат. А обрано можеш ли ти? Не постои такво нешто. Не постои мешана средина каде македонците прават притисоци или тепаат нивни деца.
Не е ова научна фантастика, реалност е. Ама лигле како тебе што живее у Козле, што никад у живот немал конфронтација со никој освен со компјутерот, не може да знае или пак да замисли какви реални проблеми постојат и се секојдневие за повеќето Македонци (и ова е само за глупости поврзани со средношколци кои не влијаат во животот...)