Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Ми се свиѓа што изборот на Гоце како име во поракава го направиле максимално тенденциозен и очигледен. Иначе, рака би дал да излезе некој загубен историски документ со екстензивни-Маркиз де Сад описи каде Гоце ги раскажува своите геј сеанси во револуционерните денови, по плевни и подруми...
Па и на Адем се знае на кој се мисли. Само што за разлика од Гоце, Адем имал фетиш за женска облека :D

• Хаха
Reactions: A__
Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.161
Поени од реакции
5.749
Двоцевки... кој е Адем?
006.jpg
Автоматски споено мислење:

И кој е Гоце???
2zxpl6r.jpg

Последно уредено:
Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Нема гајле ти што ќе кажеш тоа ќе споредуваме. Како тебе ти одговара, така.
Мене ме боли таквото. Ти се буниш. Цела држава е поделена на етнички табори со се буџет со се се. Буџетот на шиптaраната го контролираат самите и самите си ги доделуваат средствата. Дека се доделуваат средства на дебилни проекти говори самиот конкурс. Концерт на Петар Грашо во Битола 180 илјади денари. Цветанка Ласковс 300 илјади денари за концерт кој поради тоа што е северномакедонка тебе ќе ти се допадне, затоа што северномакедонците разумно ги доделуваат средствата.

Најпосле еден добар пост.

Пратеничката на ВМРО-ДПМНЕ Олга Лозановска од Битола наплатила 550.000 денари (околу 9.000 евра) за патни трошоци од Собранието, иако има два стана во Скопје.
Панчо Минов од пратеничката група на СДСМ, наплатил 530.000 денари, иако неговата сопруга има стан во Скопје.
Колку пари бараа за Макфест?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.441
Поени од реакции
84.815
Мене ме боли таквото. Ти се буниш. Цела држава е поделена на етнички табори со се буџет со се се. Буџетот на шиптaраната го контролираат самите и самите си ги доделуваат средствата. Дека се доделуваат средства на дебилни проекти говори самиот конкурс. Концерт на Петар Грашо во Битола 180 илјади денари. Цветанка Ласковс 300 илјади денари за концерт кој поради тоа што е северномакедонка тебе ќе ти се допадне, затоа што северномакедонците разумно ги доделуваат средствата.
Шкупи Фест и Лира Фест - повеќе од милион секој од нив, а Макфест добил помалку од 400 илјади.
Тоа се факти.

Ама етнички ги доделувале самите Албанци...

Ама Петар Грашо или некој друг добил 100 илјади...

Ама битно е, колку барале Макфест...

Ова ти се оправдувањата за тоа како УЧК и СДСМ доделиле пет пати повеќе пари за албански фестивали отколку за каурски?
Не заебавај, можеш ти да најдеш уште неколку сосема нерелевантни оправданија, кои само во твојата глава ќе изгледаат така (како оправданија).

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.534
Поени од реакции
9.416
Ми се свиѓа што изборот на Гоце како име во поракава го направиле максимално тенденциозен и очигледен. Иначе, рака би дал да излезе некој загубен историски документ со екстензивни-Маркиз де Сад описи каде Гоце ги раскажува своите геј сеанси во револуционерните денови, по плевни и подруми...
па можеш и сам тоа да го направиш, прошкрапај што ќе ти текне или душа ти сака и дај им го на ботојте да шеруваат, па Гоце нека докажува дали е така или не, ниту некој ќе проверува дали натписот е оргинал, лепи сечи што кур ти сака.

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Ова ти се оправдувањата за тоа како УЧК и СДСМ доделиле пет пати повеќе пари за албански фестивали отколку за каурски?
Седни и направија пресметката ајде, гледам имаш слободно време, чим се петпати, еве и трипати нека се, море исто нека се пата-пата, ајде направи пресметка, ги имаш сите проекти и излези со прес конференција. Само се плашам да не не е така? Оти кај тебе, па и кај другине реднеци, аргументите се TRUST ME BRO, TRUST ME.
Пресметка, ајде машко, знам дека ти тоа можеш.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.441
Поени од реакции
84.815
Седни и направија пресметката ајде, гледам имаш слободно време, чим се петпати, еве и трипати нека се, море исто нека се пата-пата, ајде направи пресметка, ги имаш сите проекти и излези со прес конференција. Само се плашам да не не е така? Оти кај тебе, па и кај другине реднеци, аргументите се TRUST ME BRO, TRUST ME.
Пресметка, ајде машко, знам дека ти тоа можеш.
Еве и по втор пат за тебе специјално, пошто имаш специјални потреби. Макфест добил помалку од 400.000, а албанските два секој од нив повеќе од милион.

Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
Еве и по втор пат за тебе специјално, пошто имаш специјални потреби. Макфест добил помалку од 400.000, а албанските два секој од нив повеќе од милион.
Trust me bro, Trust me.

Како на битпазар споредбиве. Макфест со албански фестивали, како ја замислува културата кутриот 1307, берик дрнднрнадион, и други псевдоними.
Ти кажав, седни, направи една пресметка, колку пари добиле каурските а колку шипурските и накрај повлечи линија. Не е само макфест каурски, и не се само овие два шипурски.
Многу бе дебилна ти е логиката и пропагандата што ја тераш со години.

Ете и принт скрин за на Берик дрндрн 1307 тиквата да разбере за што станува збор а не да цитира само од реднек наци портали.

programa.jpg

Бројка колку од овие се шипурски колку се каурски?

Последно уредено:
Член од
14 август 2006
Мислења
45.441
Поени од реакции
84.815
[QUO
Trust me bro, Trust me.

Како на битпазар споредбиве. Макфест со албански фестивали, како ја замислува културата кутриот 1307, берик дрнднрнадион, и други псевдоними.
Ти кажав, седни, направи една пресметка, колку пари добиле каурските а колку шипурските и накрај повлечи линија. Не е само макфест каурски, и не се само овие два шипурски.
Многу бе дебилна ти е логиката и пропагандата што ја тераш со години.

Ете и принт скрин за на Берик дрндрн 1307 тиквата да разбере за што станува збор а не да цитира само од реднек наци портали.

Прегледај го приврзокот 367496

Бројка колку од овие се шипурски колку се каурски?
Како све ова го негира фактот, информацијата, дека овие добиле по поевќе од милион, а Макфест помалку од 400.000? Информација, која е од Плусинфо, а не од Вечер или Инфомакс.

Тоа дали јас терам пропаганда или вистина зборам, е долга тема, која можевме у живо да ја апсолвираме на маса, но ти си го криеше идентитетот и збор не кажа. Ќутеше ко заливен. Овде си речит, морам да признам, што само по себе е безначајно, поради нерационалниот дискурс кој го тераш. Можеби и затоа молчеше у живо. Небитно. Во друга прилика, втора мајка...

Велиш банални се проблемите со кои се соочуваме заради Албанците?
Масакр на деца за Велигден е банален проблем? 20 години неплаќање данок по етничка линија е банален проблем? 20 години неплаќање струја, која ти лично им ја плаќаш, е банален проблем? Секој ден истепани деца, сквернавени гробови и цркви е банален проблем? Спрoвeудавње на сите мерки закони и казни по етнички клуч, каде каурите све ќе плаќаат и за све ќе одговараат а Албанците не - тоа е банален проблем?

Што не би било банален проблем за кој ми е дозволено да пишам, според тебе?
Дали ако руски хакери ми украдат пари од банка ќе ми биде дозволено да трубам овде? Дали тоа не е банално? За тоа може да се пишува претpоставувам.

Кажете на вас у СДСМ за што ви одговара - за тоа ќе пишуваме. Вака не оди.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2021
Мислења
241
Поени од реакции
132
[QUO
Како све ова го негира фактот, информацијата, дека овие добиле по поевќе од милион, а Макфест помалку од 400.000? Информација, која е од Плусинфо, а не од Вечер или Инфомакс.
Глупав ти е заклучокот кој сака да укаже на глупостите кои ги везеш ти и другарите твои тука, за супрематизам на шипурките врз каурите и тоа пази богати и преку конкурсите на министерството за култура. Глупав е заклучокот затоа што е глупава анализата, со се премисите, со се начинот на заклучување. Немам време да те учам логика, тука сум да те нервирам и провоцирам, тебе и другарчињата твои, а не да ве учам, вашите забетонирани мозоци со хилт не се бушат. :pos:

Во продолжение преминуваш на главното, на тоа што е цел твој ангажман на овој форум, цел мотив, цела инспирација (а богами и конспирација). И на она кога се држиш на вака нафрлени тези, кои се заклучоци, ама неправилни заклучоци, кои го збиваат реалитетот на една форумска слика за тоа како се замислуваат шипурките, за една доста покомплексна ситуација на државата, општеството и политиката. Печен си за политичар. Анализа „два прста“, заклучоци колку планини. За среќа, твојата активност и платформата на којашто стоиш, е безопасна, неважна, особено надвор од реалитетот на форум кајгана, не те есапи никој, не си важен (се надевам дека си важен за твоето семејство ет лист), немаш активен придонес кон политичките и какви и да се општествени случувања и сето ова останува во рамки на фантазиите на луѓето со вишок слободно време. :vozbud:

Тоа дали јас терам пропаганда или вистина зборам, е долга тема, која можевме у живо да ја апсолвираме на маса, но ти си го криеше идентитетот и збор не кажа. Ќутеше ко заливен. Овде си речит, морам да признам, што само по себе е безначајно, поради нерационалниот дискурс кој го тераш. Можеби и затоа молчеше у живо. Небитно. Во друга прилика, втора мајка...
шмрц шмрц...

Велиш банални се проблемите со кои се соочуваме заради Албанците?
Масакр на деца за Велигден е банален проблем? 20 години неплаќање данок по етничка линија е банален проблем? 20 години неплаќање струја, која ти лично им ја плаќаш, е банален проблем? Секој ден истепани деца, сквернавени гробови и цркви е банален проблем? Спрoвeудавње на сите мерки закони и казни по етнички клуч, каде каурите све ќе плаќаат и за све ќе одговараат а Албанците не - тоа е банален проблем?
шмрц шмрц

Што не би било банален проблем за кој ми е дозволено да пишам, според тебе?
Дали ако руски хакери ми украдат пари од банка ќе ми биде дозволено да трубам овде? Дали тоа не е банално? За тоа може да се пишува претpоставувам.
Кажете на вас у СДСМ за што ви одговара - за тоа ќе пишуваме. Вака не оди.
шмрц шмрц

Член од
14 август 2006
Мислења
45.441
Поени од реакции
84.815
Okej, ти си знаеш. Голем си.

Секако, не ми одговори зошто Смилковско, или тоа што не важат за нив закони, или тоа што можат да не плаќаат даноци... се банални работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom