Буквално ништо од ова не е точно.
1. Наведи ми го министерството кое вработува Срби само затоа што се Срби во полиција, царина и останатите државни институции кои даваат преголеми плати. Наведи ми ја бројката на Срби кои се вработени во државната администрација на Косово? Кажи ја бројката колку од нив зимаат плата, а не идат на работа? Колку од нив живеат во Приштина? Според последниот попис има ВКУПНО 430 срби што живеат во главниот град. И да бидат сите вработени како што кажуваш, и сите да не идат на работа, тоа е смешен број во споредба со вас овде во Скопје.
2. Барикади ставаа сега на граница затоа што Косоварите не ги пуштаа да влезат со српски таблици на возилата иако луѓето живеат таму.
3. На последните избори во 2021, партијата Српска листа осоила 44.000 гласови или 5% од гласовите и со тоа добиле 10 пратеници во парламентот, далеку од тоа дека им биле загарантирани без гласање, тоа никаде го нема, па дури замисли ни во Македонија.
4. За сметки не знам и не можам да зборам, можеби си во право, но затоа и вие не плаќате тука и со тоа ми се потврдува тезата дека овде уживате права како во ниедна друга држава вклучувајќи ги и Албанија и Косово.
5. Не знам, истото го правите и вие, така да не ми изиграј дева Марија.
6. Според Меѓународниот центар за транзициска правда, 155 српски православни цркви и манастири биле уништени од косовските Албанци меѓу јуни 1999 и март 2004 година
Еве ти за црквите.
7. Како прво, Косово природно и припаѓа на Србија и Српскиот народ, колку сакате вие плачете по ЕУ и САД, едноставно тоа е непобитен факт, а од друга страна, Македонија никогаш и не и припаѓала на Бугарија, затоа што тука никогаш не живеело Бугарско население, и сите периоди на владеење на оваа територија од страна на Бугарија биле по пат на окупација, репресија и тероризам. Бугарите се така пречекани бидејќи негираат постоење на еден народ, култура, јазик и неговата засебност иако има милион докази за тоа. Негираат една цела борба која што ја водел Македонскиот народ за своја држава и немој да ми го споредуваш Бугарскиот однос према Македонците, со неколку Срби што носеле маица Косово е Србија.
За крај, со сите овие твои одговори, ти само го потврди тоа што јас го пишав, дека овде во Македонија вие сте заштитени со закон, дека си правите што сакате, и паразитирате во државава. Од друга страна, сите точки што ги пиша за Србите на Косово ти се побиени со факти кои што се лесно достапни бидејќи денес све има на интернет, не можеш да манипулираш со глупи муабети што ги слушате у џамија.