Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување
Член од
25 март 2012
Мислења
8.602
Поени од реакции
5.227
Не апсолутно тоа не е логично. Ама фактот дека овие стојат таму не сме си ја завршиле ние работата ко шо треба.
Или па сте ја завршиле, затоа се таму, уште.
Автоматски споено мислење:

Пуниша што повеќе такви афли толку помалку ќе сте на нареден попис. Швицарска бара такви алфи за ниски работни позиции. Барем оние алфи што нема да завршат по затвор или трагично. Тука освен земјоделие, трговија и дилање тешко друго. Имам некаде по мејлот од фирма едно CV од таква алфа. Дете од трето одделение кога го пуштиш power point да се игра со фенси наслови е такви CV-а ни стизаат од алфи.
Голем кур колку ќе има на попис, и 10% да се, ништо не се менува, уште повеќе да се иселат повеќе пари ќе се вратат тука, и ќе има за секој, и за тие македонци кои продаваат имоти.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.794
Поени од реакции
49.792
БАРАЊАТА НА МАКЕДОНЦИТЕ ВЕДНАШ СЕ ПРИФАЌААТ Протестираа роднините и пријателите на починатиот Реџаил Ќерими

– Политиката го диригира судството, се поигрува со политички монтираните случаи. Тринаесет години баравме правда и цело време не лажеа дека случајот ќе се реши. Од друга страна барањата на Македонците се прифаќат за три дена – изјави Јетулах Ќерими.
од накот малоумен што друго ќе чуеш.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Стабилноста и одржливоста, пред се за во финансиски аспект говорам во оваа држава ја одржуваат Македонците т.е. ај така да се изразам христијаните/каурите, што се однесува до Албанците, Ромите и другите малцинства они и онака скроз на скроз дигнале раце у смисол на сакам почитувам закони, сакам не почитувам, сакам плаќам даноци, комуналии, сметки, сакам не плаќам, како ќе ми прдне, е фали само и на каурите да им пукне филмот ама стварно и да го прават истото тоа и за месец, два, три тотален банкрот и крах на државата и на сите нејзини институции !

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.028
или па војници кои сториле злосторства.
Не знаеме дали тие на сликите се дел од комплексот воени злосторници, или се само борци на УЧК.

Тоа дека не им е место во сала, тоа е вистина и приговорите во тој правец се на место, ама некој да се прашува зошто нив ги величаат е бесмилено, откога СДСМ и ВМРО решија и потпишаа дека нивната борба е валидна. Ние сите каури, во огромно мнозинство гласаме за ВМРО и СДСМ и пред и откога потпишаа дека борбата на УЧК е валидна. Не контам од каде сега, од наша страна, некој масовен анимозитет кон величењето на тие луѓе, кај Албанците. Тоа е баш исто како оние кои потпишаа официјално дека имаат бугарски происход, пред јавноста и државите, а сега, на пример, истите да се чудат и згрозуваат од потезите на Бугарија во правец на зголемување на уставното ниво на Бугарите во Македонија.
Па дури и да величаат ликови кои учествувале во Мавровски работници, Непроштено, Бриони и слични, ние не гледам колку имаме право да се буниме, бидејќи Груевски и пред и по таа одлука си имаше масовна подршка. Гласачкото тело апсолутно не го тангирала таа одлука (или барем голем дел од гласачкото каурско тело).

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.222
Поени од реакции
30.436
Тој горе во средината работи на пластична хирургија, болничар. Сериозен сум.
Nekoj sto e prilicno dobro zapoznaen so coveckata anatomija, i sto ima dovolno praksa vo toa pole, na primer stepeni na gorenje, sekovi, e kvalifikuvan za taa pozicija.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.481
Поени од реакции
18.069
Nekoj sto e prilicno dobro zapoznaen so coveckata anatomija, i sto ima dovolno praksa vo toa pole, na primer stepeni na gorenje, sekovi, e kvalifikuvan za taa pozicija.
Go trgnav, zasto go vidov imeto. Negov vnuk, koj isto e bivsi pripadnik na UCK, raboti na plastika. Ovoj mu e rodnina, zaginat. Nema veze, poentata e taa.

Avduli, borci od Aracinovo. Od nivna perspektiva, sosema legitimno. Go slusav Bogoevski, ubavo kaza covekot, izgubivme vojnata. Kako, zosto, makedonska rabota, povazno kradenjeto od toa sto se znaelo deka se slucuva i se sprema.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.028
Сањаат за Албанија, а сите по потекло од Косово.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.306
Поени од реакции
8.797
Сањаат за Албанија, а сите по потекло од Косово.
Пред 2-3 години бев во Приштина на 1 ден кај едни пријатели, и бар мој впечаток е дека нашиве тука имаат далеку попровинциски менталитет од тие таму. Дебели женишта забулени во мантили и пластични влечки какви што најчесто виреат кај нас таму се многу поретки. Целосно покриени со отвор само кај очите ко пчелари или забулени девојчиња 15< год., мислам дека не видов такво нешто.

Целата религиозно-национална хистерија што ја гледаме кај нас, таму е далеку помалку присутна...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.028

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.666
Поени од реакции
35.317
Така се гради соживот. Зарем да им го реметиме мирот и расположението на лојалните граѓани во Боговиње, Велешта, Арачиново и остала компанија:свиркам:
Школски пример од секојдневието, кога не можеш на магарето, удри по самарот.

Kajgana Shop

На врв Bottom