Anon
/b/ House /b/
- Член од
- 13 декември 2007
- Мислења
- 16.737
- Поени од реакции
- 27.728
Да, агресивно е за нивните деца, а не за нив.и сега единаесетгодишно девојче со ДС им е агресивно...
Да, агресивно е за нивните деца, а не за нив.и сега единаесетгодишно девојче со ДС им е агресивно...
А што сакаш да стои? Бранител ли?
Еве што стои во школска сала во Арачиново. Борци на УЧК кои се бореле против државата во која живеат и од чии пари е направена таа сала, од која јадат леб.
Ете со што ги учат децата и со што ги задојуваат уште од мали.
Додека ние се срамиме од нашето минато, од нашите револуционери и борци за слободна и независна Македонија, додека тие луѓе кои ги спомнуваат се сметаат за сељаци и глупи, они гордо си ги величат убијците кои убивале Македонски бранители. Додека нашите бранители се на улица оставени од државата која ја бранеле, они си ги пикаат нивните терористи по разни министерства и институции.
Соживот со ова племе нема, многу пати се докажало тоа, тој филм се тера само од Македонска страна и џабе само се лажеме меѓусебе демек нашите сограѓани Албанците, не, ова не се сограѓани, ова ти е малцинство кое се бори против тебе, кое сака да отцепи дел од твојата територија и да ја припои кон друга држава. Они се спремаат за нова војна, и нови убиства и тоа е факт, а ние се лажеме меѓу себе и си пропагираме некој лажен соживот со нив.
А овие по сликите живи се или нашата војска ги има пратено кај девиците?А што сакаш да стои? Бранител ли?
Парадоксално е да стои бранител во таа сала, затоа што ќе немаше сала.
А овие што стојат таму горе, канализација им напраеја у Арачиново, или само за салава се заслужни?А што сакаш да стои? Бранител ли?
Парадоксално е да стои бранител во таа сала, затоа што ќе немаше сала.
Не искрено ве прашувам, дали е логички да очекувате бранител да стои во салава?А овие по сликите живи се или нашата војска ги има пратено кај девиците?
Не. Ова во Арачиново го очекував, толку е максимумот кај вас и не ме изненадува. Се друго ќе ме изненадеше. Вака овие со пушките баш ја отсликуваат реалноста и каде се гледаат младите во иднина.Не искрено ве прашувам, дали е логички да очекувате бранител да стои во салава?
Кога вие ќе ги откачите скулптурите изградени со милионски евра со ножеви и да ги замените со спортисти тогаш збори за слики кои коштаат 20 евра.Не. Ова во Арачиново го очекував, толку е максимумот кај вас и не ме изненадува. Се друго ќе ме изненадеше. Вака овие со пушките баш ја отсликуваат реалноста и каде се гледаат младите во иднина.
Кај нормален свет логички очекувам некој спортист да стои во спортска сала или интелектуалец доколку е во склоп на училиште.
Хмм, незнам каде има скулптури од милионски евра по спортски сали и училишта. И не е критика , јас ве охрабрувам што повеќе вакви работи да правите.Кога вие ќе ги откачите скулптурите изградени со милионски евра со ножеви и да ги замените со спортисти тогаш збори за слики кои коштаат 20 евра.
Но пак критиката ти е на место, и да не е во склоп на училиште не треба да се глорифицира оружјето или па војници кои сториле злосторства.
Не апсолутно тоа не е логично. Ама фактот дека овие стојат таму не сме си ја завршиле ние работата ко шо треба.Не искрено ве прашувам, дали е логички да очекувате бранител да стои во салава?
Што повеќе вакви работи толку повеќе амали по Швицарска и ќе ги полнат затворите на запад. Тоа е исходот. Лошото е што од време на време и некој каур ни крив ни дужен ќе настрада.Не апсолутно тоа не е логично. Ама фактот дека овие стојат таму не сме си ја завршиле ние работата ко шо треба.
Се е ок, ама не глумете дека имате разлика од тие што ставија слика од учк, уствари имате, вие сте бета мажјаци.Хмм, незнам каде има скулптури од милионски евра по спортски сали и училишта. И не е критика , јас ве охрабрувам што повеќе вакви работи да правите.
Пуниша што повеќе такви афли толку помалку ќе сте на нареден попис. Швицарска бара такви алфи за ниски работни позиции. Барем оние алфи што нема да завршат по затвор или трагично. Тука освен земјоделие, трговија и дилање тешко друго. Имам некаде по мејлот од фирма едно CV од таква алфа. Дете од трето одделение кога го пуштиш power point да се игра со фенси наслови е такви CV-а ни стизаат од алфи.Се е ок, ама не глумете дека имате разлика од тие што ставија слика од учк, уствари имате, вие сте бета мажјаци.