Соживотот во Македонија

Член од
26 септември 2007
Мислења
1.731
Поени од реакции
1.483
А ако не е из чиста мира ако нека го тепаат пет на еден?
Види има трикови и тука...вашиот бегалец на времето не учеше дека треба да се маневрира со шамари, не со боксови...ако веќе сакаш да ја тупиш до крај.
 

Beric Dondarrion

Lord of Blackhaven
Член од
14 август 2006
Мислења
34.801
Поени од реакции
53.072
Мислам дека тоа на снимката е во склад со договореното во Рамковниот. Немало потреба од обиди за бришење, тоа е секојдневна рутинска постапка кон каурските деца што сеуште живеат помеѓу Албанци. Снимено или не, некое каурче си го јаде секојдневно.
Не го бранам ја таквото дете. Што не смени вера?
 
Последно уредено:
Член од
22 декември 2018
Мислења
37
Поени од реакции
45
Ќе ги праќате своите деца на бокс, кик бокс или некој друг спорт од мали да си знаат за самоодбрана и чест да не се плашат!
Да не бидете себични и само да одите во кафеана и да не обрнувате внимание на своите деца!
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
6.925
Поени од реакции
11.896
Ќе ги праќате своите деца на бокс, кик бокс или некој друг спорт од мали да си знаат за самоодбрана и чест да не се плашат!
Да не бидете себични и само да одите во кафеана и да не обрнувате внимание на своите деца!
Ооо друже, Македонците бегаат од реалноста, па и по цена да им ги тепаат децата. Баш овие генерации сеа ќе се тепаат со нивните.
 

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
578
Поени од реакции
848
Ќе ги праќате своите деца на бокс, кик бокс или некој друг спорт од мали да си знаат за самоодбрана и чест да не се плашат!
Да не бидете себични и само да одите во кафеана и да не обрнувате внимание на своите деца!
Не сакаат да ги прајчаат ниту пак да му образложа за нештото. Верувај дека и има и постарите генерации такви, ама поприсутни е кај малдите родители. И женските посебно треба да бида учени на самоодбрана од немакедонци, гојда.

Ооо друже, Македонците бегаат од реалноста, па и по цена да им ги тепаат децата. Баш овие генерации сеа ќе се тепаат со нивните.
То е болната реалност. Мислам дека е заради то шо си имаат проблем со психата.
 
Член од
6 април 2010
Мислења
1.406
Поени од реакции
9.516
Младина растена во ваков конформизам, чувана под родителско стаклено ѕвоно, нормално дека ќе јаде ќотек. Ние како нација општо доцниме во процесите на созревање и соочување со суровата реалност на нашето секојдневие.
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
6.925
Поени од реакции
11.896
Не сакаат да ги прајчаат ниту пак да му образложа за нештото. Верувај дека и има и постарите генерации такви, ама поприсутни е кај малдите родители. И женските посебно треба да бида учени на самоодбрана од немакедонци, гојда.


То е болната реалност. Мислам дека е заради то шо си имаат проблем со психата.
Абе еден циган кај мој другар се зафркава со две згради и не се најде маж да му се спротистави во македонска населба, освен еден кој не е Македонец по етничка припадност и другарот со татко му шо си имаат мака, a само требало малку да му се покаже заби за да се смири некое време иако истокот е темпирана бпмба со Циганите, прашање на време е коа ќе не има по вестите и нас.
 

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
578
Поени од реакции
848
Младина растена во ваков конформизам, чувана под родителско стаклено ѕвоно, нормално дека ќе јаде ќотек. Ние како нација општо доцниме во процесите на созревање и соочување со суровата реалност на нашето секојдневие.
Проблемо е перењето на мозоко „Не се тепај, не вреди“. И не можноста на наставниците да презема нешто против немакедонците, јас сум и самио сведок на то оти учев со џупштана. Џабе ништо не помагаше, пак си тераја по старо. Јас бев еден од ретките шо му се спротиставував, со неколку другари шо живеев тогаш, другите му се плашеа. Ти ида со насилен поглед, само за тепање, и ти се закунва дриектно в лицe дека после часој че те тепаат надвор, и дека НИКОЈ ама воопшто НИКОЈ нема да ти помогни. Сега е полошо од тогаш.

Абе еден циган кај мој другар се зафркава со две згради и не се најде маж да му се спротистави во македонска населба, освен еден кој не е Македонец по етничка припадност и другарот со татко му шо си имаат мака, a само требало малку да му се покаже заби за да се смири некое време иако истокот е темпирана бпмба со Циганите, прашање на време е коа ќе не има по вестите и нас.
Не знам како е во источнио дел, знам дека менталитето му е друг, само ме чуди то шо да му „покажиш заби се смируваат“, зато шо овде то исчезна. Ваму не е појче така, овде на наши женски отворено му се пуштаат, сегде шетаат скоро, и џандарите ти вела (не бе не му мојме заради невладините). А ако се степаш јако, и ако знаа кај живејш, толку че ти дојда со вили, секири и пиштоли. Порано можеше да ги избркаш раните 2000 зобрувам, сега ја оплеска. Штрумфојте бескорисни отворено ти вела дека ништо не можа и куро ги боли нив оти со закон се заштитени. Шо велиш за кај вас темпирана бомба, ама јас ко шо сум скептик, не верувам некој да преземи нешто, пак че си трпиме, и овде немојме да ги поденисме, ама ете че си трпиме.

Интересно е шо малцинствава, кај шипурките чута, а кај нас се опуштени.
 
Последно уредено:
Член од
10 септември 2016
Мислења
6.925
Поени од реакции
11.896
Проблемо е перењето на мозоко „Не се тепај, не вреди“. И не можноста на наставниците да презема нешто против немакедонците, јас сум и самио сведок на то оти учев со џупштана. Џабе ништо не помагаше, пак си тераја по старо. Јас бев еден од ретките шо му се спротиставував, со неколку другари шо живеев тогаш, другите му се плашеа. Ти ида со насилен поглед, само за тепање, и ти се закунва дриектно в лица дека после часој ле те тепаат надвор, и дека НИКОЈ ама воопшто НИКОЈ нема да ти помогни. Сега е полошо од тогаш.


Не знам како е во источнио дел, знам дека менталитето му е друг, само ме чуди то шо да му „покажиш заби се смируваат“, зато шо овде то исчезна. Ваму не е појче така, овде на наши женски отворено му се пуштаат, сегде шетаат скоро, и џандарите ти вела (не бе не му мојме заради невладините). А ако се степаш јако, и ако знаа кај живејш, толку че ти дојда со вили, секири и пиштоли. Порано можеше да ги избркаш раните 2000 зобрувам, сега ја оплеска. Штрумфојте бескорисни отворено ти вела дека ништо не можа и куро ги боли нив оти со закон се заштитени. Шо велиш за кај вас темпирана бомба, ама јас ко шо сум скептик, не верувам некој да преземи нешто, пак че си трпиме, и овде немојме да ги поденисме, ама ете че си трпиме.

Интересно е шо малцинствава, кај шипурките чута, а кај нас се опуштени.
За Прилеп ли викаш?
По тоа шо знам Прилеп и Битола се држат најмногу по оваа тема а за Битола мислам дека најмногу, гледав еден клип како им реагираше еден Македонец на шипци шо продаваат на некој пазар, такво нешто на пример у Велес да кажеш, ќе те превртат дали Цигани или Албанците не е битно.

Инаку во истокот е сигурно полошо, помирен е народот, ова случка ти викам во македонска населба каде има цигани населени на неколку локации нелегално ама се малку. Повеќе од јасно е дека ако им покажеш заби следува само полошо за нашите оти не те штитинвласт, твоите ќутат и бегаат само ситуацијата кај другарот оди во корист за нас од х причини а пак лошо е што ликот би не убил сите без проблем исто сеа од х причини да не ја тераме приказната до толку овде. И покажувањето заби мора да биде на дистанца во ваква држава ама пак кога се работи за некои ситуации нема размислување. Е проблемот тука е баш за оние што мислат на овој начин, оти тие шо им се клањаат и бегаат од нив не ги чепкаат, а сакаат да те скинат ако им се спротиставиш.

Како и да свртиш лошо е за луѓе што мислат овде со своја глава, не само за оваа тема и за се останато ама ваквите проблеми ќе те остават без глава на рамена како и што се случило тоа со некој луѓе кај нас во Македонија, на неколку деца низ Скопје.

За последното, тоа е нормално, Албанците сеуште живеат по некои човечки норми, ние не и тука е клучот на ваквите проблеми. Решенијата на сите наши проблеминсе во нашето минато само кои го интересира минатото.
 
Последно уредено:

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
578
Поени од реакции
848
За Прилеп ли викаш?
Да за Прилеп.
По тоа шо знам Прилеп и Битола се држат најмногу по оваа тема а за Битола мислам дека најмногу, гледав еден клип како им реагираше еден Македонец на шипци шо продаваат на некој пазар, такво нешто на пример у Велес да кажеш, ќе те превртат дали Цигани или Албанците не е битно.
Џабе се држа по темава ко никој не седи блиску кај нив ниту верувам дека учел со нив (зобурвам за од Прилеп). За Битола не знам како е освен дека Баиро е катастрофа, само нз дали се сила по битолчани ко овде. Не те сфајчам за Велес ова, мислиш наш Македонец да преврти џупак или шипрука или обратно, тие да преврта наш?

Инаку во истокот е сигурно полошо, помирен е народот, ова случка ти викам во македонска населба каде има цигани населени на неколку локации нелегално ама се малку. Повеќе од јасно е дека ако им покажеш заби следува само полошо за нашите оти не те штитинвласт, твоите ќутат и бегаат само ситуацијата кај другарот оди во корист за нас од х причини а пак лошо е што ликот би не убил сите без проблем исто сеа од х причини да не ја тераме приказната до толку овде. И покажувањето заби мора да биде на дистанца во ваква држава ама пак кога се работи за некои ситуации нема размислување. Е проблемот тука е баш за оние што мислат на овој начин, оти тие шо им се клањаат и бегаат од нив не ги чепкаат, а сакаат да те скинат ако им се спротиставиш.

Како и да свртиш лошо е за луѓе што мислат овде со своја глава, не само за оваа тема и за се останато ама ваквите проблеми ќе те остават без глава на рамена како и што се случило тоа со некој луѓе кај нас во Македонија, на неколку деца низ Скопје.
Еден другар шо го имав од струмица го прашав за џупациве пред 4г., ми рече дека биле мирни и не праеле ништо, и дека ко мали ги тепале. Не знаев дека е полошо, оти јас знам Прилеп и Битола со џупаците е најлошо, барем јас така мислам.[/QUOTE][/QUOTE]
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
6.925
Поени од реакции
11.896
Да за Прилеп.

Џабе се држа по темава ко никој не седи блиску кај нив ниту верувам дека учел со нив (зобурвам за од Прилеп). За Битола не знам како е освен дека Баиро е катастрофа, само нз дали се сила по битолчани ко овде. Не те сфајчам за Велес ова, мислиш наш Македонец да преврти џупак или шипрука или обратно, тие да преврта наш?


Еден другар шо го имав од струмица го прашав за џупациве пред 4г., ми рече дека биле мирни и не праеле ништо, и дека ко мали ги тепале. Не знаев дека е полошо, оти јас знам Прилеп и Битола со џупаците е најлошо, барем јас така мислам.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Има видео кое кружеше по интернет, Битолчанец онака јако им се заканува на Албанци, па направив споредба со Велес, такво нешто е невозможно да се случи по мене во друг град или е реткост, за тоа мислев.

За истокот нема што да се зблрува, последните случувања да си ги следел ќе ти стане јасно. Е Прилеп не знам како е, ама без разлика како и да е они само земаат замав и знаат дека за краток период ќе паднеме ептен ние во секоја смисла така да се е џабе од оваа гледна точка.
 
Член од
6 април 2010
Мислења
1.406
Поени од реакции
9.516
Проблемо е перењето на мозоко „Не се тепај, не вреди“. И не можноста на наставниците да презема нешто против немакедонците, јас сум и самио сведок на то оти учев со џупштана. Џабе ништо не помагаше, пак си тераја по старо. Јас бев еден од ретките шо му се спротиставував, со неколку другари шо живеев тогаш, другите му се плашеа. Ти ида со насилен поглед, само за тепање, и ти се закунва дриектно в лица дека после часој ле те тепаат надвор, и дека НИКОЈ ама воопшто НИКОЈ нема да ти помогни. Сега е полошо од тогаш.
Ѓупците имаат нешто што се нарекува „улична школа“ нешто што кај нас комплетно се изгуби пред едно две децении и денес е заменето со „мамичките“ од фејсбук. Затоа нивните Луки, Илиновци, Дариани и.т.н јадат ќотек ко магариња од малцинствата, оти не се од дома излезени, туку се растени по шеми од интернет и таму некои си трендови копирани од држави чиј што стандард, култура и услови за живот генерално, се во целосна спротивност од условите кај нас. Растеме генерации на мекуши кои што подоцна ќе имаат доста проблеми во животот кога ќе се судрат со македонската реалност.
 

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
578
Поени од реакции
848
Има видео кое кружеше по интернет, Битолчанец онака јако им се заканува на Албанци, па направив споредба со Велес, такво нешто е невозможно да се случи по мене во друг град или е реткост, за тоа мислев.
Е за ова не знаев, ова шо велиш во Велес нема шанси да се случи.
За истокот нема што да се зблрува, последните случувања да си ги следел ќе ти стане јасно. Е Прилеп не знам како е, ама без разлика како и да е они само земаат замав и знаат дека за краток период ќе паднеме ептен ние во секоја смисла така да се е џабе од оваа гледна точка.
Не следам, нејчам, од контакт ме вада тие работи за кај нас, а ко че видам мигрантине шо пра во странство, сакам со mini gun да ги решетам наредени.
Ѓупците имаат нешто што се нарекува „улична школа“ нешто што кај нас комплетно се изгуби пред едно две децении и денес е заменето со „мамичките“ од фејсбук. Затоа нивните Луки, Илиновци, Дариани и.т.н јадат ќотек ко магариња од малцинствата, оти не се од дома излезени, туку се растени по шеми од интернет и таму некои си трендови копирани од држави чиј што стандард, култура и услови за живот генерално, се во целосна спротивност од условите кај нас. Растеме генерации на мекуши кои што подоцна ќе имаат доста проблеми во животот кога ќе се судрат со македонската реалност.
Да, се сложувам, кај нив уште до ден денеска е присутна уличната школа, зато шо по свој систем и правила тераат и нејча да се адаптираат во општеството кај шо живеат. Али за другото се сголасувам, имаш млади испрани мозоци од родители и срање образование, нормално дека наредните генерации така че излеза.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom