Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Завршив работа. 2часа 30 минути на полчнач и као нов. Фала на помошта.

BTW Кај може да најдам ваква преграда во Скопје? обична шо ги дели багажот и седиштата.

Ако ти е за новава астра како на сликава тешко дека ќе најдеш половна или било каде ... ова оди во авто куќа или аутомакедонија бла бла ама сиг се скапи таму

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ако ти е за новава астра како на сликава тешко дека ќе најдеш половна или било каде ... ова оди во авто куќа или аутомакедонија бла бла ама сиг се скапи таму
А авто делови овие приватни мислиш имаат?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
А авто делови овие приватни мислиш имаат?
Епа на тие мислев дека немаат ... зошто нов модел е ај да беше постарата па да имаат и лупнато растурено донесено од странство итн ...

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Половна малку потешко, а за илустрација во Еуроимпекс кога прашав за Партнерот ми кажаа 7.000 денари за обична, и 14.000 за онаа со механизам :nesum: ....уште немам преграда :vozbud:

Прашај си за во секој случај, сепак ако ти кажат смешна цена не се изненадувај. :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Половна малку потешко, а за илустрација во Еуроимпекс кога прашав за Партнерот ми кажаа 7.000 денари за обична, и 14.000 за онаа со механизам :nesum: ....уште немам преграда :vozbud:

Прашај си за во секој случај, сепак ако ти кажат смешна цена не се изненадувај. :)
Не сакаш да знаеш што е смешна цена...

Почна вака, одам за Скопје (со Ескордот) преку тетово, и на стража почна да ми дига температура (а пред тргнување проверив вода, системот беше полн). Застанав да видам што е излезе дека перката не се вклучува. Пробав, ги споив жиците од термичкиот прекинувач, пак несака да се вклучи. Проверив осигурувачите и испадна дека релето што ја вклучува перката е прегорено. Било како било, (без перка отидов до Скопје, и се вратив Битола :pipi:) решив да барам реле, бидејки оригиналното имаше лежиште, само да го замениш. Имајки предвид дека обично 50 амперско реле е 130 денари (на колата е 70 амперско), решив да побарам оригинално + да не сечам жици. Знаеш колку пари ми побараа? 110 евра за оригиналното :tapp:. Кога ми ја кажаа цената ке паднев на гас :vozbud:. И си тркнав до најблиската продавница за електроника (алфа-електроник) си земав 70 амперско реле за 170 денари (кое ПАТЕМ одговараше и на лежиштето) си го закачив и шибам - перката работи перфектно. Е до толку се дојдени продавачите во Мк, ке најдат човек во мака, ке го одерат! Сега ти спореди 170 денари (3 евра) со 6.500 денари (110 евра).

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Луди се ептен ... сум бил на пракса во авто куќа и во ауто стар мерцедес цените се ЖЕШКИ :vozbud:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Форд се изгор скапи делови...можат комотно да му конкурираат на ПСА и рено во изгор скапи делови!
-за разлика од француските,кои ја оправдуваат цената,овие цени на форд се набилдани:uvo:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Форд се изгор скапи делови...можат комотно да му конкурираат на ПСА и рено во изгор скапи делови!
-за разлика од француските,кои ја оправдуваат цената,овие цени на форд се набилдани:uvo:
Не ме заебавај, за 400 евра цел форд ке земам за делови, а не 1/4 го плаќаш само за релето кое патем истото е 170 денари само што го нема амблемот на Форд и не го купуваш од овластен дилер. Колку и да се скапи деловите за Форд, неможеш да ме убедиш дека некој не ги коли граѓаните. Немаат сите познавање од електроника, нити пак ги интересира што има во колата (да речеме како мене, да беше некој друг ке си платеше 110 евра и толку). Ама пак, ајде да земаат 10 пати повеќе од вредноста на едно реле ке разберам, ама ова е претеризам.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Да не знаете контакт некој шо носи автоделови од Грција Бугарија?

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
пипл, си купив она за заштита од сонце за шалт таблата:

работата е што е ПРЕМАЛО, и демек, тие биле стандардни. дали има некој видено со поголеми димензии?!?!
правам муабет за опел корса!

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
пипл, си купив она за заштита од сонце за шалт таблата:

работата е што е ПРЕМАЛО, и демек, тие биле стандардни. дали има некој видено со поголеми димензии?!?!
правам муабет за опел корса!
И ја иам на корса такво од едната страна црвено од другата сребрено и го опфаќа целиот преден дел ама моето од грција изглеа беше купено

иначе има поголеми нормално :smir:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
И ја иам на корса такво од едната страна црвено од другата сребрено и го опфаќа целиот преден дел ама моето од грција изглеа беше купено

иначе има поголеми нормално :smir:
знам дека мора да има, пошто растат колите, растат и шоферШАЈБНИТЕ. прашањето е КАДЕ ИМА у ск?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
знам дека мора да има, пошто растат колите, растат и шоферШАЈБНИТЕ. прашањето е КАДЕ ИМА у ск?
Каков збор е шоферШАЈБНА :pos2: закон

вакви барај по семафори што продаваат или во продавници за авто козметика ... еуро стил или види во маркетиве веро рамстор или штознам :nesum:

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
порано имаше и вакви заштити направени од картон...Со реклама на надворешната страна:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom