Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.263
Поени од реакции
9.044
Cmaroto vo bitola novo go zedoja od mk ama to bese pred mozda 5-6 godini. A za drugite neznam. Tie se racunat kako super cars najverovatno bi odele po naracka ama neznam dali seuste postoj Chevrolet salon niz mk. lambo urus so se vozi vo bitola go zedoja od porsche mk ama so poracka,na lager go nemase so najverovatno i za cmaro i mustang bi bil istiot princip.
Шевролет со GM одамна ги има спакувано куферите и е надвор од Европа.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.028
Поени од реакции
435
Екипа некој да се разбира во веска со метан. Ми нудат Caddy бензин и метан,има 250.000 км поминато за ефтини пари. Колата е добра како што ја гледам и нема никакви проблеми. Некое мислење во врска со ова.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.373
Поени од реакции
43.185
Екипа некој да се разбира во веска со метан. Ми нудат Caddy бензин и метан,има 250.000 км поминато за ефтини пари. Колата е добра како што ја гледам и нема никакви проблеми. Некое мислење во врска со ова.
Не чини VW за бензин. Поготово овие со голема километража.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.263
Поени од реакции
9.044
Ако ти го дадат за ефтини пари, земи го. Иначе прво прашање е дали тие километри се реални, а дури и ако се, се за бензински мотор многу.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Размислувам за купување половна кола Сузуки Витара, плин / бензин. Менува нешто во перформанси на моторот (расипување и сл.) ради плинот?

Член од
14 април 2012
Мислења
32.944
Поени од реакции
67.690
Mislejne za slednive?

BMW 320d 2020
Audi A5 2.0d 190hp 2018-19
Mercedes E220d 2017-18
Аудито гледај да биде со адаптивна суспензија ако ти е за низ Македонија. Барај со акустични прозори, зашто колата нема рамка на предните врата, и ке ти тропаат прозорците на секоја дупка. Со оглед на тоа дека столбот ти е до глава, ова ке го слушаш ако немаш дупли прозори. Ти кажувам од искуство, поседувам А5-ка од 2018-та. Веројатно знаеш дека 2018-та и 2019-та иако навидум исти мотори на хартија, фејслифт моделите го имаа тоа задушување на моторот заради дизелгејт. Ја би барал 3.0 мотор, ако ти дозволува буџетот. Доста погласен од 2.0 со 190кс, ама пак е 2 пати побрза кола.

BMW-то ако е со B47 мотор е можеби најдобриот избор. Нормално, внатре нема ни да е приближно на Ауди-то по дизајн, но сепак ке е најнова технологија, и на хартија најнова кола. Многу опции за додатно чепкање.

Ако ти е за мека вожња, тука Мерцедесот е број 1. Ама и со чести маки се, а се скапи за поправка.

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.371
Поени од реакции
5.513
Правев ОБД2 дијагностика и ми искочија многу archive - inactive грешки и сите на ECU и само еден што е актив ( за таа грешка знам што е проблемот ).
Ме интересира да не знаете што значење имаат овие inactive? Моја претпоставка дека се појавиле еднаш како грешка во одреден период ама не се повторуваат. Грешам?

Пробав да ги избришам ама не можам.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.263
Поени од реакции
9.044
Правев ОБД2 дијагностика и ми искочија многу archive - inactive грешки и сите на ECU и само еден што е актив ( за таа грешка знам што е проблемот ).
Ме интересира да не знаете што значење имаат овие inactive? Моја претпоставка дека се појавиле еднаш како грешка во одреден период ама не се повторуваат. Грешам?

Пробав да ги избришам ама не можам.
Ти треба поскап ОБД за да ги избришеш, а устввари што се замараш? Важно е тие грешки да не се клучни за моторот

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.659
Поени од реакции
1.522
Аудито гледај да биде со адаптивна суспензија ако ти е за низ Македонија. Барај со акустични прозори, зашто колата нема рамка на предните врата, и ке ти тропаат прозорците на секоја дупка. Со оглед на тоа дека столбот ти е до глава, ова ке го слушаш ако немаш дупли прозори. Ти кажувам од искуство, поседувам А5-ка од 2018-та. Веројатно знаеш дека 2018-та и 2019-та иако навидум исти мотори на хартија, фејслифт моделите го имаа тоа задушување на моторот заради дизелгејт. Ја би барал 3.0 мотор, ако ти дозволува буџетот. Доста погласен од 2.0 со 190кс, ама пак е 2 пати побрза кола.

BMW-то ако е со B47 мотор е можеби најдобриот избор. Нормално, внатре нема ни да е приближно на Ауди-то по дизајн, но сепак ке е најнова технологија, и на хартија најнова кола. Многу опции за додатно чепкање.

Ако ти е за мека вожња, тука Мерцедесот е број 1. Ама и со чести маки се, а се скапи за поправка.
Siguren li si deka prozorite ti tropaat? Toa godiste Audi imaat problem so led sijalicite sto se u linija so rackata za otvaranje vrata. Ovie tropaat ali se sreduva. Ako tropa kaj tebe probaj pritisni ovaj del dodeka vozis i vidi dali prestanuva da tropa.

Akusticni stranicni stakla se dodatna oprema, tesko da najde, mada mislam odat u ist paket so zatemneti stakla. Kaj mene e privacy glass and front acoustic windows na Audi a4 od 2018.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.944
Поени од реакции
67.690
Siguren li si deka prozorite ti tropaat? Toa godiste Audi imaat problem so led sijalicite sto se u linija so rackata za otvaranje vrata. Ovie tropaat ali se sreduva. Ako tropa kaj tebe probaj pritisni ovaj del dodeka vozis i vidi dali prestanuva da tropa.

Akusticni stranicni stakla se dodatna oprema, tesko da najde, mada mislam odat u ist paket so zatemneti stakla. Kaj mene e privacy glass and front acoustic windows na Audi a4 od 2018.
Имав акустични(двојни стакла) на А4-ка од 2017-та, и дефинитивно се стаклата. Кога се спуштени до доле на А5-ката, не тропаат по дупки.

Kajgana Shop

На врв Bottom