I kaj vw go ima istiot problem. Treba da se ispita celosno oti mozi da e i ladnjakot i da kapi antifri i brzo da go susi od toploto i nemozi da se vidi od kade tocno kapi. Ako e kulerot od egr najdobro e da se izvadi i da se vrzi direkno so crevo i resen problem.Јас сакав да пишам за кулерот, ама прочитав многу претпоставки и ми дојде некако глупо да пишам уште една плус. Во секој случај овие се карактеристики на снемување на вода.
-дихтон на глава: ако е пробојот меѓу компресијата и маслото, на капачето на маслото ќе има бела емулзија како шлаг, а доколку е помеѓу компресиониот простор и водата(антифризот), ќе се дујат цревата
-доколку е пробиено казанчето за парно, ќе магли во внатрешноста на возилото, најмногу предната шофершајбна
-ако е црево, стега ,пумпа....ќе капи испод моторото и ќе се гледаат капки под колата
- и ако е кулерот од ЕГР-от...никаде нема да има ,,сигнал,, освен што ќе снемува антифриз
Постои и веројатнот на пукната глава, тогаш важат правилата под првата црта
најстрашно нешто што можи да ти се десило е да ти ја продале колата с ,,ремонтно уље,, т.е. уље кое е многу густо за да издржи до ремонт. со ставање на нормално масло моторот протропува бидејќи бил за ремонт.Имам едно прашање, пошо е викенд никој не работи па можда некој од форумов е запознат..Се работи за Пежо 207 бензин 1.4 2008 купено пред недела дена, денеска све си работеше нормално, ја повозав малце низ град све беше ок ниту пак светеше чек енџин, ја однесов да стават ново уље и филтер, се враќам по колата на мајстор после 40 минути колава почна да испушта чуден звук, како да има проблем со струјата, ко да фаќа негде, испушта некој "зарипнат звук"(во лер) и после малце поголемо притискање на гас се гаси, сите шо ги прашав пошо е викенд ми наброја 15 работи сите различни
Може и да е точно, надвор имаш и такви, само во најголем број случаи се коли кои биле удрени па не им набиле километри затоа што се имаат бркано со осигурување/судови и сл и колата стоела на паркинг.Moja nedelna ,,zanimacija,, listanje oglasi. Site, se sto se prodava od site kategorii.
Da spodelime malku ,,HUMOR I SATIRA,,
Oglasi od reklama5.mk kade ,,eden momak,, po ime Mario prodava poveke koli, ne znam koj e t.e. nitu me interesira no ,,smesno te presmesno,, koj bi poveruval i dali nekoj bi poveruval e ,,uste potragicno,,.
Denesno vreme ima carvertical, vo oficijalen servis strucni momci gi otcituvaat km-te do posleden //znaat kade da ,,prokopaat,,//.
Decki, 100 oci otvoreni koga kupuvate kola //koj i da ja prodava//, proverka temelna do maximum na km i se ostanato. Dokolku se e vo red, kupete i vozete si bez problemi. Dokolku nesto ,,ne shtima,, odbegnete ja so shirok lak i prodolzete ,,so potraga,, ponatamu.
Прегледај го приврзокот 430903
Прегледај го приврзокот 430904
Прегледај го приврзокот 430905
Mario momce, vo sleden oglas ,,iznenadi ne,, i oglasi kola so ,,napisani,, t.e. izminati 5.000km : ) hehehehehehehehe
Nemoj druze kineska...retko koja e prava i koga gledas idat slikite ko iskriveni.Искуства со кинеска шофершајбна од Едел Пром авто стакла?
1:3 е соодносот во цена со германската, ама да не биде прво мало камче и отиде?
Има некој што местел кинеска шофершајбна од таму?