Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381
Јас мислев ако има пробој на металот од издувните гасови до просторот сао антифриз. тогаш ќе го исфрла по малку антифризот низ ауспух

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.024
Поени од реакции
1.517
Јас сакав да пишам за кулерот, ама прочитав многу претпоставки и ми дојде некако глупо да пишам уште една плус. Во секој случај овие се карактеристики на снемување на вода.
-дихтон на глава: ако е пробојот меѓу компресијата и маслото, на капачето на маслото ќе има бела емулзија како шлаг, а доколку е помеѓу компресиониот простор и водата(антифризот), ќе се дујат цревата
-доколку е пробиено казанчето за парно, ќе магли во внатрешноста на возилото, најмногу предната шофершајбна
-ако е црево, стега ,пумпа....ќе капи испод моторото и ќе се гледаат капки под колата
- и ако е кулерот од ЕГР-от...никаде нема да има ,,сигнал,, освен што ќе снемува антифриз

Постои и веројатнот на пукната глава, тогаш важат правилата под првата црта
I kaj vw go ima istiot problem. Treba da se ispita celosno oti mozi da e i ladnjakot i da kapi antifri i brzo da go susi od toploto i nemozi da se vidi od kade tocno kapi. Ako e kulerot od egr najdobro e da se izvadi i da se vrzi direkno so crevo i resen problem.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Во случајов се работи за цитроен 1.4 бензин мотор со плин. Класичен проблем е со пробивање на диктонот особено на коли со плин поради висока температура на согорување. Нема мислам ни егр кулер ни бакрач. Ако снемува антифриз а не тече од никаде, го гори во моторот поради диктонот.

Сега не знам како не можат да одредат, лесно се одредува дали е пробиен диктонот или не. Во асолен сервис можат сигурно да проверат што е.

Член од
12 септември 2016
Мислења
104
Поени од реакции
496
Имам едно прашање, пошо е викенд никој не работи па можда некој од форумов е запознат..Се работи за Пежо 207 бензин 1.4 2008 купено пред недела дена, денеска све си работеше нормално, ја повозав малце низ град све беше ок ниту пак светеше чек енџин, ја однесов да стават ново уље и филтер, се враќам по колата на мајстор после 40 минути колава почна да испушта чуден звук, како да има проблем со струјата, ко да фаќа негде, испушта некој "зарипнат звук"(во лер) и после малце поголемо притискање на гас се гаси, сите шо ги прашав пошо е викенд ми наброја 15 работи сите различни

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381
Имам едно прашање, пошо е викенд никој не работи па можда некој од форумов е запознат..Се работи за Пежо 207 бензин 1.4 2008 купено пред недела дена, денеска све си работеше нормално, ја повозав малце низ град све беше ок ниту пак светеше чек енџин, ја однесов да стават ново уље и филтер, се враќам по колата на мајстор после 40 минути колава почна да испушта чуден звук, како да има проблем со струјата, ко да фаќа негде, испушта некој "зарипнат звук"(во лер) и после малце поголемо притискање на гас се гаси, сите шо ги прашав пошо е викенд ми наброја 15 работи сите различни
најстрашно нешто што можи да ти се десило е да ти ја продале колата с ,,ремонтно уље,, т.е. уље кое е многу густо за да издржи до ремонт. со ставање на нормално масло моторот протропува бидејќи бил за ремонт.

најдоброто е да не затегнале нешто....

Член од
28 ноември 2022
Мислења
361
Поени од реакции
612
Moja nedelna ,,zanimacija,, listanje oglasi. Site, se sto se prodava od site kategorii.

Da spodelime malku ,,HUMOR I SATIRA,,
Oglasi od reklama5.mk kade ,,eden momak,, po ime Mario prodava poveke koli, ne znam koj e t.e. nitu me interesira no ,,smesno te presmesno,, koj bi poveruval i dali nekoj bi poveruval e ,,uste potragicno,,.

Denesno vreme ima carvertical, vo oficijalen servis strucni momci gi otcituvaat km-te do posleden //znaat kade da ,,prokopaat,,//.
Decki, 100 oci otvoreni koga kupuvate kola //koj i da ja prodava//, proverka temelna do maximum na km i se ostanato. Dokolku se e vo red, kupete i vozete si bez problemi. Dokolku nesto ,,ne shtima,, odbegnete ja so shirok lak i prodolzete ,,so potraga,, ponatamu.
oglas1.jpg
oglas2.jpg
oglas3.jpg

Mario momce, vo sleden oglas ,,iznenadi ne,, i oglasi kola so ,,napisani,, t.e. izminati 5.000km : ) hehehehehehehehe

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
Дечки, да ве прашам добар мајстор за ремонт на VW мотор, бензинец?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Moja nedelna ,,zanimacija,, listanje oglasi. Site, se sto se prodava od site kategorii.

Da spodelime malku ,,HUMOR I SATIRA,,
Oglasi od reklama5.mk kade ,,eden momak,, po ime Mario prodava poveke koli, ne znam koj e t.e. nitu me interesira no ,,smesno te presmesno,, koj bi poveruval i dali nekoj bi poveruval e ,,uste potragicno,,.

Denesno vreme ima carvertical, vo oficijalen servis strucni momci gi otcituvaat km-te do posleden //znaat kade da ,,prokopaat,,//.
Decki, 100 oci otvoreni koga kupuvate kola //koj i da ja prodava//, proverka temelna do maximum na km i se ostanato. Dokolku se e vo red, kupete i vozete si bez problemi. Dokolku nesto ,,ne shtima,, odbegnete ja so shirok lak i prodolzete ,,so potraga,, ponatamu.
Прегледај го приврзокот 430903
Прегледај го приврзокот 430904
Прегледај го приврзокот 430905

Mario momce, vo sleden oglas ,,iznenadi ne,, i oglasi kola so ,,napisani,, t.e. izminati 5.000km : ) hehehehehehehehe
Може и да е точно, надвор имаш и такви, само во најголем број случаи се коли кои биле удрени па не им набиле километри затоа што се имаат бркано со осигурување/судови и сл и колата стоела на паркинг.

Vandal

CURVA NORD
Член од
12 август 2012
Мислења
1.051
Поени од реакции
1.095
Дечки, ми треба релативно стабилен мајстор за ВАГ групација, негде низ Скопјево, за SUV од 2020 година, сакам да ми ги тера сите работи за него од обичен сервис до покрупни работи, ке може ли некоја препорака?

Член од
15 јануари 2020
Мислења
603
Поени од реакции
1.992
Искуства со кинеска шофершајбна од Едел Пром авто стакла?
1:3 е соодносот во цена со германската, ама да не биде прво мало камче и отиде?
Има некој што местел кинеска шофершајбна од таму?

Член од
8 јуни 2014
Мислења
27
Поени од реакции
3
Здраво , ми треба помош околу поврзување на subwoofer со мултимедија во кола. Имам андроид мултимедија со 1 РЦА влез за subwoofer а од друга страна имам active subwoofer со 2 low input и конектор со 6 пина од кој 2 се црвена ,црна претпоставувам за напон и два пара плава и бела жица. Дали има начин директно да се поврзе или е потребно појачало и каков вид на појачало да барам .

DB02zKC.jpeg

beNZ7YI.jpeg

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Ми треба совет. Се мислам помеѓу 3 возила иако не се иста класа.

BMW E90 LCI, AUDI A6 Facelift 2010+ и BMW X1 (главоболка ми задава и Пасатот од 2013/4 ама само каравани има тука кај мене во овој дел од Германија + имаат одлична опрема)

Претходно имав Е60 2005 530 бев преЗадоволен и не сакам пак да купам Е60 пошто сум ја возел години исто и А5 2012, W204, W164. Сега сум како заглавен измеѓу овие. Секогаш кога доаѓам мк доаѓам со кола но со жената сеуште немаме деца па можеби затоа и е90 ми е во игра.

Некој да сподели искуство со возилата? Е90 и Х1 знам за ланецот проблемот на моторот и исто на А6. Ги гледам дизелите на споменатите возила. Секое искуство и совет е добродојдени

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.611
Поени од реакции
2.129
Искуства со кинеска шофершајбна од Едел Пром авто стакла?
1:3 е соодносот во цена со германската, ама да не биде прво мало камче и отиде?
Има некој што местел кинеска шофершајбна од таму?
Nemoj druze kineska...retko koja e prava i koga gledas idat slikite ko iskriveni.

Zemi ima proizvedeni vo Evropa ne mora germanski, ima kvalitetni euro glass polski na primer.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381
јас на Цитроенот доста одамна заменив во Едел, како што разбрав турски биле стаклата. Не осетив некоја разлика

Kajgana Shop

На врв Bottom