Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Што е со регистрациите со c9?
Пример - Sk-985-c9

Околу моја зграда има 4 коли со таква регистрација...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Порано таквите возила беа возила на фирма без платено ДДВ. Сега, мислам дека неможи повеќе така, а имаа и можност едно време да се регистрираат на нормални таблички, низ Битола веќе таквите ги снема, незнам што се дешава со останатите.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А9(Б,Ц...со 9) е возило кое не е увезено во државата, а се вози привремено тука.
Значи, тоа е привремена регистрација.
На странска фирма на пр., на лице со престој тука...итн.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Имаше на таксисти такво,полицијава не знам како ги пушта :)

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Тоа се возила на странските претставништва со исклучок на амбасадите. Има хиерархија на доделување на црни дипломатски или A,B,C9 таблици.

Имаше на таксисти такво,полицијава не знам како ги пушта :)
Не верувам дека дипломат од странство би возел такси. Надвор од памет е оваа работа.
Нешто си превидел...

Плус тоа цајканите најчесто не ги застануваат овие „дипломатски“ возила.

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
сакам да ве прашам:
пред некој ден зедов Матиз, па сеа кажете ми кај има добри радкапни?

сакам бтв да си земам и заштита од сонце, како покривачи што се ставаат кај шофершајбната...

и кај се наоѓа „Качанички пат“, ако знае некој да ми објасни, и дали може со автобус да се стигне до таму...
фала однапред...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Их... Не сум од Ск, ама качанички пат ти е према косовска граница. Од пластичарска улица, покрај касарна Илинден, не вртиш лево на семафорите према Александар Палас, продолжуваш право. Од мене толку, повеќе од Скопјаните ке ти објаснат што каде се наоѓа.

Ако грешам за качанички пат, корегирајте ме!

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.908
Поени од реакции
726
Имам Шкода Фелиција 1.3 ЛХ МПИ со А-тестиран плински уред нема година направено(боцата е кај резервното тркало),произведена 1999 октовмри,сочувана,темно зелена металик сакам да знам колку би мозел да ја дадам колата е во топ состојба не ми е у план сега да ја продадам само ме интересира колку може да стигне цена??? gracisas:smir::salut:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
За шкодата, мислам дека од поновите е (слична во решетката на Фабија), како и да е, би ја дал некаде груба проценка 3.000 евра. Зависи каква состојба е каросериски, до каде е со регистрација, колку е дрнкана, колку има поминато... Ако е домаќинско возило би можела уште 200-300 евра погоре.

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Нека повелат сите едно убаво книгиче ако сакате да купуете стар автомобил, како да го проверите ???

http://www.speedyshare.com/467767394.html

poz

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дефинитивно фреонот треба да се проверува. На 2-3 години испарува по 100-200 грама и во зависност од климата може да не лади воопшто. Дополнување на фреон е некои 1000-1500 денари. Инаку доколку ја вклучувате климата без фреон може да се оштети моторот што прави притисок за фреонот, па да си имате главоболка од 200-300 евра.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Кај мене у гетзот имаше една налепница која советуваше климата да се пуштала еднаш недлено по 5-10 минути без разлика дали е зима дали е лето за да се одржувал континуитет у системот. Или не ми текнува како гласеше. Битно да се пуштала климата еднаш недлено без разлика дали ти е топло или ладно, лето или зимо.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Абе, едно време по весници читав дека вградувале по коли некои апаратчиња што аутоматски ги палат светлата. т.е. не ги палат аутоматски светлата туку ти ги оставаш уклучени цело време и кога ќе го извадиш клучот од контакт брава они ги гасат и фаровите.

Има уште такви ствари? Препорачувате да си ставам, или препорачувате да размислувам дека треба да запалам фарови? Има некои негативности тоа? Освен што ќе дадам на неовластен мајстор да ми чепка у електрична инсталација?

С

Спенсер

Гостин
ај да прашам нешо,можда е глупо некако прашањево али ај:

Ме интересира кој е побрз, Yamaha R1 ili Yamaha R6??

Член од
26 февруари 2007
Мислења
366
Поени од реакции
10
Р1 е побрз од Р6. И бројката ти кажува Р1 е 1000 кубика а Р6 е шесто кубика, Р1 е околу 185КС, Р6 129КС и толку, Р6 е помала и за да се вози брзо треба многу да се врти односно некаде кај 17000 вртежи влегува во блокада. Р1 оди 299км/ч а Р6 оди 270км/ч. Некој може ќе викаат волку одела или нолку али ова е реалната брзина измерена со ГПС.

Kajgana Shop

На врв Bottom