Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Пробај во сервис кај што поправаат радио цд.На времето за декодирање ми побараа 1200 денари а на црна берза радио цд касетофони одеа по 800-900 денари а во зависност од кризата на продавачот можеше да се купи и за 300-400 денари

D

dbt

Гостин
При максимално вртење на воланот (лево или десно), нешто чука кај предните тркала (особено во кривина) и во место се слуша истиот звук но не толку интезивно. Што можи да биди, да одам подготвен на мајстор ако треба, да не ме маслосва?

Иначе се работи за Пежо 405 од 90 година.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Mи треба радио код за Цитроен Ксара 2.0 може ли да се најде по нет код за тоа радио.. информациите на радиото се следни..

model PV-2380C(D)
SERIAL no. CLO5O210054518

CLARION RD3-00 96
466555ZLH1100903C
Кодот е: 5146
евентуално: 1531

Првиот 5146 е според серискиот број што си го пишал, вториот е според вторава бројка..
Повеќе шанси да е 5146 и не пробувај повеќе пати, ке го заглавиш, ќе треба 48 саати да чекаш. И пиши што си направил.(y)

П.С. пишува дека од помалиот баркод требаат броевите..

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Многу е брат, плус опел. Ај да беше vw, mercedes.
друже... а ти што мислиш сите коли што стигаат од страна кај нас по авто плацевиве со километража од 135 до 175.000, колку уствари имаат пројдено вистински и реално?

да ти дадам совет... не го гледај километражникот на кола постара од 7-10 години, туку ако се разбираш, прегледај ја сам, а ако не викни си мајстор со тебе и он нека ја прегледа а особено внимание на моторот да даде.... не е репер ако има пројдено помалку... битно е како е одржувана колата....

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Imam problem so opel korsa 1.0 12v, zagreva i koga }e ja ostavi{ pod mala gas, gasi motorot, ne raboti ramnomerno, ne prima ko {to treba itn .. se somnevam vo senzorot za protok na vozduh, toj e pri kraj izgleda

Aj dajte sovet, isto taka me interesira dali i kako se ose}a lanecot dali e za menuvawe
Tenks odnapred :)

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Imam problem so opel korsa 1.0 12v, zagreva i koga }e ja ostavi{ pod mala gas, gasi motorot, ne raboti ramnomerno, ne prima ko {to treba itn .. se somnevam vo senzorot za protok na vozduh, toj e pri kraj izgleda

Aj dajte sovet, isto taka me interesira dali i kako se ose}a lanecot dali e za menuvawe
Tenks odnapred :)
Ако ти загрева тогаш провери дали ти уклучува перката на хладњакот. Можно е да е некој сензор ама ако е сензор ќе ти свети на табла чек енџин. Ланецот треба да се слуша голема бучава ако е разлабавен. Во најлош случај може да се откачи парче и да исече некој дел од алуминиумот и од таму да протече уље, тоа е екстремно што би се случило.
Би ти го препорачал Игор му се наоѓа сервисот на Скупи. За мене е најефтин и точно дава дијагноза и поправка. Ако ти треба телефон ПП.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Ако ти загрева тогаш провери дали ти уклучува перката на хладњакот. Можно е да е некој сензор ама ако е сензор ќе ти свети на табла чек енџин. Ланецот треба да се слуша голема бучава ако е разлабавен. Во најлош случај може да се откачи парче и да исече некој дел од алуминиумот и од таму да протече уље, тоа е екстремно што би се случило.
Би ти го препорачал Игор му се наоѓа сервисот на Скупи. За мене е најефтин и точно дава дијагноза и поправка. Ако ти треба телефон ПП.
Aj daj mi tel za kontakt i kako mu se vika servisot, svetnuva sijalicka i se gasi
ne e do perkata, taa se uklucuva na uste pozagreana koga e, nekade na 95, ne e do nea

jas ja nosam kaj olimpiski, sega e na prijatel gazda ne e na avto kuca, kaj nego mi rece okolu 300 evra za set lance so roleri itn komplet + senzorot za protok na vozduh
vo avtomakedonija ovie oficijalnive servisi po 500 evra baraat

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Aj daj mi tel za kontakt i kako mu se vika servisot, svetnuva sijalicka i se gasi
ne e do perkata, taa se uklucuva na uste pozagreana koga e, nekade na 95, ne e do nea
Појма немам како се вика сервисот, 3 се наредени еден по друг, јас сум презадоволен 070-231-019 Игор.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Кодот е: 5146
евентуално: 1531

Првиот 5146 е според серискиот број што си го пишал, вториот е според вторава бројка..
Повеќе шанси да е 5146 и не пробувај повеќе пати, ке го заглавиш, ќе треба 48 саати да чекаш. И пиши што си направил.(y)

П.С. пишува дека од помалиот баркод требаат броевите..
Ништо не направив..неможам да најдам пинот како да го внесам..нема никаде низ опциите..а оно се дере како лудо вришти,пишти .. п.с. не е моја колата на еден другар е .

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ништо не направив..неможам да најдам пинот како да го внесам..нема никаде низ опциите..а оно се дере како лудо вришти,пишти .. п.с. не е моја колата на еден другар е .
Може да е заглавен од повеќе пати пробување претходно... Кога ќе поминат најмалку 48 саати нека го проба кодот. Ставањето на кодот е нормално само типкаш на радиото.

Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
Член од
11 декември 2010
Мислења
408
Поени од реакции
210
А што ке кажите за нешто како Nissan Primera 2.2 DI (126) коња, нешто како ова?
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=mkspxwwxcrf3&asrc=fa

П.С и некој совет за
Honda Accord 2.2 i-CTDi
Toyota Avensis 2.0 D-4D
Mazda6 2.0 DITD

П.С. Како што гледам Mazda-та и Ford-от делат исти машини, како и Nissan и Renault.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Може да е заглавен од повеќе пати пробување претходно... Кога ќе поминат најмалку 48 саати нека го проба кодот. Ставањето на кодот е нормално само типкаш на радиото.
Aма до сега не е ни пробувано воопшто..него од кога е купен,увезен си е така..акомулаторот му бил сменет..а кодови не се внесувани до сега.. и плус нема таква опција,неможев да најдам како да се внесе кодот..има бројки од 1 до 9 ама не функционираат т.е. имаат други функции..во менито нема опција внеси код или слично..o_O

Kajgana Shop

На врв Bottom