Така, јас се распрашав добро за SAAB 9-3 2.2 TiD, со еден добар автомешаничар специјализиран за Шведските автомобили, горе доле неговите одговори се слични со одговорите на форумов, дека колата за квалитет е топ, од каросеријска страна нема мака, машина топ, но само проблем дека е тешка за одржавање од страна на резервни делови како предница, дискови и сл дефекти, и бог да џува од електрониката што било многу ретко, а уствари и кој автомобил од таа клапа не е скап за оджавање пр (BMW, Mercedes и сл).
Значи сума сумаро колата не е лоша за зимање, мое размислување!
Е сега малку ке се вклучам и јас во дебатата.Овде на неколку места прочитав постови како фабриката бакнотирала, ставила катанец на производството, како банкнотирала дека не била квалитетна, биле добри па сеа не се добри и сл муабети.
Така јас искрено не се замарам дали фабриката банкнотирала или не, т.с не банкнотирала туку фабриката Швеѓаните ја продале на Кинези, па и Волвото е продаден на Кинези, а сеуште е една од најбезбедните и најдобрите коли во светот.Мене ми е битен клавилтетот на моделот што јас сакам да го земам, а не нејзината моментална финанскиска состојба.Така ако гледаме и Land Rover беше во тешка финансиска криза и стави катанец на прозиводството некое време па потоа ја продадоа на BMW па на Ford Motor Company па на Tata Motors и Mahindra and Mahindra па сега целосно заедно со Jaguar Cars се продадени на Tata Motors.ПА ШТО, да бидам искрен денеска Land Rover повторно е во ирга и не само што е во игра и е продолжено производството, туку е и една од најпродаваните и најдобрите брендови и е избор на многу купувачи.