Apokalipto
Tredici
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 15.576
- Поени од реакции
- 2.585
ај ако може т.е ако некој знае повеќе за колава, онака буричкав по нет и налетав на ова, баш ме интересираат детали, кола и пол ама и име и пол
Ако не е премногу длабоко, вака ќе правиш:Ги прашувам тие што знаат отприлика како одат цените кај мајсторите. Вчера ја изгребав колата едно 20цм не многу длабоко,5 црти, на задната врата. Колку пари би чинело да се поправи штетата, ја изгребав од железна ограда??? Струмикс??
Јас би играл и на Фиат Линеа...јес да е малце поскапо...ама вреди. Или Гранде Пунто. И тоа ќе врши работа.Ве замолувам за ваше мислење за следново:
Имам потреба од фамилијарен автомобил, да има доволно простор, да нема голема потрошувачка, да има клима, цената да се движи околу 10 000 евра и да може да се купи на кредит.
Во последен период интензивно ги разгледувам моделите кои се нудат на пазарот па досега ми фати око за Пежо 206 седан, Шевролет лацети, ... само што имам многу прашалници.
Како размислувате вие и кое искуство го имате за оваа тема.
Ееее ама си запнал на Фиат, знаеме дека си голем љубителЈас би играл и на Фиат Линеа...јес да е малце поскапо...ама вреди. Или Гранде Пунто. И тоа ќе врши работа.
Ондак шевролет лачети, гранде пунто е 10.490 ако не се лажам бензинец со клима нормално.Влатко, бара човекот нешто малце поголемо...
206 не типував заради наседениот задник кој ме нервира.
Ако не е премногу длабоко, вака ќе правиш:
Од оние кои продаваат бои и лакови ќе си купиш водна шмиргла П2000 и местото околу гребнатините (и самите гребнатини) ќе го ишмирглаш.
Од истото место, ќе си купиш и едно...го викаат креда или стик за гребнатини, во боја на колата и ќе ги исфарбаш гребнатините.
Потоа со квалитетна полир паста како Sonax, Turtle Wax, 3M или сл. полираш онаму кадешто си шмирглал и фарбал, и ќе се изненадиш од резултатот.
Ако местото е пресјајно за остатокот од колата, не ти останува ништо друго, освен целата кола со П2000 и полирање.
Цена?
Твојата работа и едно слободно попладне, а материјалот (П2000 воден, креда (стик) и полир паста) околу 1600-1700 ден. Најефтина варијанта.
А, на мајстор, ќе зема поефтино??? До 1000 денари?