Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
ај ако може т.е ако некој знае повеќе за колава, онака буричкав по нет и налетав на ова, баш ме интересираат детали, кола и пол ама и име и пол :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Отвори главна на кајгана ке видиш... Ова на слика е вартбург, но сепак се одлучи возилото да се вика Insignia и ке биде замена за Опел Вектра.

Red Man

we do what we want!
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.057
Поени од реакции
1.947
Sto velite za golfcevo?

1.4, 1998,abs,4x airbeg,centralno,klima
7800 evra(najverojatno do 7500 mozi da pusti)

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Количето изгледа солидно ама цената не да не е реална, превисока е!!!
да беше околу 6.000-6.500 максимум евра во ред ама ова е претеризам!

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Штознам како одат цените на пазар3 мене доста реално ми звучи. Инаку пред некое време се даде во Бт ист ваков 4-ка без клима за тие пари...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Преценета работа ... 10 години стара кола!

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Спуштај повеќе, време е бе 98 год??? барем за стари коли видов, години се во прашање тука, или ај ти си знаеш Колега :)

5ko

Член од
20 октомври 2007
Мислења
122
Поени од реакции
3
Ве замолувам за ваше мислење за следново:
Имам потреба од фамилијарен автомобил, да има доволно простор, да нема голема потрошувачка, да има клима, цената да се движи околу 10 000 евра и да може да се купи на кредит.
Во последен период интензивно ги разгледувам моделите кои се нудат на пазарот па досега ми фати око за Пежо 206 седан, Шевролет лацети, ... само што имам многу прашалници.
Како размислувате вие и кое искуство го имате за оваа тема.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ги прашувам тие што знаат отприлика како одат цените кај мајсторите. Вчера ја изгребав колата едно 20цм не многу длабоко,5 црти, на задната врата. Колку пари би чинело да се поправи штетата, ја изгребав од железна ограда??? Струмикс??
Ако не е премногу длабоко, вака ќе правиш:
Од оние кои продаваат бои и лакови ќе си купиш водна шмиргла П2000 и местото околу гребнатините (и самите гребнатини) ќе го ишмирглаш.
Од истото место, ќе си купиш и едно...го викаат креда или стик за гребнатини, во боја на колата и ќе ги исфарбаш гребнатините.
Потоа со квалитетна полир паста како Sonax, Turtle Wax, 3M или сл. полираш онаму кадешто си шмирглал и фарбал, и ќе се изненадиш од резултатот.
Ако местото е пресјајно за остатокот од колата, не ти останува ништо друго, освен целата кола со П2000 и полирање.
Цена?
Твојата работа и едно слободно попладне, а материјалот (П2000 воден, креда (стик) и полир паста) околу 1600-1700 ден. Најефтина варијанта.

Ве замолувам за ваше мислење за следново:
Имам потреба од фамилијарен автомобил, да има доволно простор, да нема голема потрошувачка, да има клима, цената да се движи околу 10 000 евра и да може да се купи на кредит.
Во последен период интензивно ги разгледувам моделите кои се нудат на пазарот па досега ми фати око за Пежо 206 седан, Шевролет лацети, ... само што имам многу прашалници.
Како размислувате вие и кое искуство го имате за оваа тема.
Јас би играл и на Фиат Линеа...јес да е малце поскапо...ама вреди. Или Гранде Пунто. И тоа ќе врши работа.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Јас би играл и на Фиат Линеа...јес да е малце поскапо...ама вреди. Или Гранде Пунто. И тоа ќе врши работа.
Ееее ама си запнал на Фиат, знаеме дека си голем љубител :)
За 10.000 евра не ти е лошо пежото(206 седан), знам дека е 9.990 основната верзија али со супер опрема само незнам што мотор имаат најверојатно 1.4 бензин.
Исто така до 10.000 евра Мицубиши колт доста добро и квалитетно количе, а имаат некоја понуда од Тојота, 9.990 евра за Јарис.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Влатко, бара човекот нешто малце поголемо...
206 не типував заради наседениот задник кој ме нервира.

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Влатко, бара човекот нешто малце поголемо...
206 не типував заради наседениот задник кој ме нервира.
Ондак шевролет лачети, гранде пунто е 10.490 ако не се лажам бензинец со клима нормално.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Незнам колку би се вклопила тука и Шкода фабиа.... За 10.000 евра нема некој голем избор на поголеми автомобили.

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Da ne ima nekoj limar na forumov, imam sliki od edna udrena kola pa me interesira kolku bi iskocilo ako ja praam.Znam deka ne moze da se kaze sigurna cena ama od prilika me interesira + za BMW ne znam kako se dvizat cenite za limarija na primer krilo hauba vrata...dali ima placevi za polovni delovi za BMW kaj nas... za audi znam deka ima.BMW to e 3ka 99'god...

Попај

Буржоазија
Член од
10 јуни 2006
Мислења
699
Поени од реакции
9
Ако не е премногу длабоко, вака ќе правиш:
Од оние кои продаваат бои и лакови ќе си купиш водна шмиргла П2000 и местото околу гребнатините (и самите гребнатини) ќе го ишмирглаш.
Од истото место, ќе си купиш и едно...го викаат креда или стик за гребнатини, во боја на колата и ќе ги исфарбаш гребнатините.
Потоа со квалитетна полир паста како Sonax, Turtle Wax, 3M или сл. полираш онаму кадешто си шмирглал и фарбал, и ќе се изненадиш од резултатот.
Ако местото е пресјајно за остатокот од колата, не ти останува ништо друго, освен целата кола со П2000 и полирање.
Цена?
Твојата работа и едно слободно попладне, а материјалот (П2000 воден, креда (стик) и полир паста) околу 1600-1700 ден. Најефтина варијанта.

А, на мајстор, ќе зема поефтино??? До 1000 денари?

Kajgana Shop

На врв Bottom