Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
12 март 2008
Мислења
1.058
Поени од реакции
761
Пред некое време (можда има година дена :P :D ) брачед ми ја однесе ганц новата Фиеста на поправка кај Тонтата за свиткана врата (некој го собрал на паркинг). Колата Каско осигурана (не знам која варијанта) за 500 евра. Тонтата ја проценил реално штетата на 100 евра, но ја пишал 500 на факутра :D

Еrgo...

За штета од 100 евра си наплатил каско 500 од осигурителната компанија.

Е сега, што како...врска неам.
Тотално офтопик, со ова Ergo ко Шелдон си :)

Снајпериста

несреќник
Член од
20 ноември 2008
Мислења
293
Поени од реакции
4
Колку кошта да се намести централно со далечинско на кола со 4 врати?

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Ајде стручњаци кажете нешто за Golf 6 2.0 TDI околу 22.000 евра мислам дека кажаа у салонот околу 170 коњнски сили :)
Пофалби,критики,совети,искуства.... бујрум

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ќе убијам некој коњ еј!
Кола од 30.000 евра некој од комшииве се најде паметен со клуч намерно на хаубата кругчиња да ми црта, ќе ги запалам сите до еден. Знаете кај може да го санирам ова, да ми препорачате некој лакер и сл.?

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Ќе убијам некој коњ еј!
Кола од 30.000 евра некој од комшииве се најде паметен со клуч намерно на хаубата кругчиња да ми црта, ќе ги запалам сите до еден. Знаете кај може да го санирам ова, да ми препорачате некој лакер и сл.?
ееееее бате- ЉУБОМОРА владее меѓу народов-:toe: жалосно , но вистиното
и џабе аларм во вакви случаи- чим не реагира на вакви навидум ситни работи

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ееееее бате- ЉУБОМОРА владее меѓу народов-:toe: жалосно , но вистиното
и џабе аларм во вакви случаи- чим не реагира на вакви навидум ситни работи
И да има аларм џабе е, додека станеш ќе кидне ропакот. Знам кој е ама не е битно, не вреди копитото. Знам дека на лакер се оправаат вакви работи ама не работи веќе тој кај што еднаш ја средувавме старата кола од ваква слична ситуација, затоа некој да препорача :)

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ќе убијам некој коњ еј!
Во Џерси, на ул. Првомајска (од Скопје накај Пинтија)

П

Пепси_

Гостин
Ќе убијам некој коњ еј!
Како не вреде бе има нозите и раците да му ги сокршам како може да се воздржиш а да знајш од прилика кој е стави го нанекој тест ако треба не спииј 1 ден ама кога че го фатиш има инвалид да го направиш !!!! И не ми викај сега дете е остави го ! За тиа само така требе

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Браво бе... успеаја Акордот да го изгребат?

CF.REAL MADRID

ЦЕВКА
Член од
9 септември 2009
Мислења
335
Поени од реакции
9
Загреан сум за Поло 2001 година,дизел,некараван со 5 врати,фул обавезно..Е сеа ме интересира од вас некој ако го има овој модел на Полото нека пише ако сака недостатоци предности,делови има нема,скапи ефтини,потрошувачка,сила на мотор,кубикажа,опрема,брзината значи скоро се ама во кратки црти.....И да прашам,што е разликава меѓу TDI и SDI моториве на Полото,оти кога гледам некое поло има TDI мотор,а некое SDI....Не се разбирам многу многу од коли па затоа прашам тука.......

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Загреан сум за Поло 2001 година,дизел,некараван со 5 врати,фул обавезно..Е сеа ме интересира од вас некој ако го има овој модел на Полото нека пише ако сака недостатоци предности,делови има нема,скапи ефтини,потрошувачка,сила на мотор,кубикажа,опрема,брзината значи скоро се ама во кратки црти.....И да прашам,што е разликава меѓу TDI и SDI моториве на Полото,оти кога гледам некое поло има TDI мотор,а некое SDI....Не се разбирам многу многу од коли па затоа прашам тука.......
TDI = Turbo Diesel Injection (Дизел со турбина)
SDI = Stratified Diesel Injection (Атмосферски дизел - обичен)

Јас би ти препорачал TDI-то.

Kajgana Shop

На врв Bottom