Има нешто сум бил кај повеќе мајстори сите нагаѓаат и никој не се замара да открие што е,полесно е кога одиш со конкретен дефект.А почнува страшно да ме нервира.Не знам дали лагер на колце би можел да биди пошто кога ја пуштам гаста го снемува зуењето.лагер или на точак или внатре во менувачот на една од осовините
треба самиот субјективно да видиш од каде доаѓа звукот....дали од кај тркалото или средина од каде е мењачот. ако е од кај мењачот постојат адитиви кои доста го ублажуваат овој ефект(лично искуство)Има нешто сум бил кај повеќе мајстори сите нагаѓаат и никој не се замара да открие што е,полесно е кога одиш со конкретен дефект.А почнува страшно да ме нервира.Не знам дали лагер на колце би можел да биди пошто кога ја пуштам гаста го снемува зуењето.
Ili zue menjacot ili zue vnatresnio zglob. Drugo nisto ne bi mozelo da bidi.Точно на 100 км на час се појавува некоја бучава звук (како лагер да бучи) кој што се губи ако ја пуштам гаста,кога ќе притиснам на гаста повторно се појавува, значи точно на 100км/ч ако возам 95 или 105 го нема.Пред некое време беше на 120км/ч сега таму го снема се префрли на 100км/ч.Се работи за голф 5 1.9 105кс.Да не имал некој сличен проблем.
Ако имсте некојNajčesto vnatrešnite ležišta vo menjačot zujat taka, a delumno se sreduva so maslen aditiv
Ако имаш некој предлог за адитив кажиNajčesto vnatrešnite ležišta vo menjačot zujat taka, a delumno se sreduva so maslen aditiv
So aditiv ne se sreduva osteten lager.Ако имсте некој
Ако имаш некој предлог за адитив кажи![]()
Nemaš potreba od 5-30 maslo na tolku izvozen motor. 5-40 e i poveke od dovolnoСакам да сменам масло за мотор на 1.3 Mjet.
По спецификација пишува дека треба 5W-30
Мајсторот вика тоа е многу тенко тебе ти треба 5W-40
Образложение колата има 200.000+км не може триеска на таква кола
Кој е во право?
Производителот или мајсторот?
Зависи колку ја возиш колата повеќе во лето или зима? За во зима подобро е 5W30.Сакам да сменам масло за мотор на 1.3 Mjet.
Кој е во право?
5/W30Сакам да сменам масло за мотор на 1.3 Mjet.
Кој е во право?