Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.876
Поени од реакции
1.633
Имам проблем со астра х 1.4 бензин плин ми јавува недостаток на уље на дисплејот ( свети ламбата) и не се гаси. Со мерачот си покажува нормално ниво на уље и незнам веќе што да и правам на таа кола.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140
Имам проблем со астра х 1.4 бензин плин ми јавува недостаток на уље на дисплејот ( свети ламбата) и не се гаси. Со мерачот си покажува нормално ниво на уље и незнам веќе што да и правам на таа кола.

Што да правиш?

Извади го ламбичето и послем да ја продадеш и да купиш кола што не е Опел. Најефтино е ова.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.067
Поени од реакции
1.560
Што да правиш?

Извади го ламбичето и послем да ја продадеш и да купиш кола што не е Опел. Најефтино е ова.
zicite proverigi dali ti se iskinati na karterot i avtomatceto za maslo. Ako necini, od kaj martin zomero zemi polovno i resen problem
Автоматски споено мислење:

@ZardonicMKD Mislenje pobaraj i od drug majstor. Koga vadev dpf samo mehanicki go izvadia i na kompjuter go isklucia i senzorot go sekoja i eve tera.

Последно уредено:
Член од
27 мај 2016
Мислења
368
Поени од реакции
144
Дизната можи е чистена ама дали е исправна, ако дпф проблемите се јавија последователно од дизната, да го средиш проблемот со неа па после можи и со чистење на дпф да поминиш.
Епа ако е неисправна што симптоми- проблеми треба да имам со колата?
Јас мислам дека дпфот е затнат и ги враќа гасовите назад во моторот..

Член од
2 ноември 2015
Мислења
205
Поени од реакции
53
Да прашам, што мислите за Mercedes b200 cdi sport, автоматик, 2006 год., потрошувачка, одржување и сл.?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.619
Поени од реакции
2.140
Скапа кола за одржување, плус автоматик, со минимум 400 000 км поминати од 2006 досега е еднакво на лотарија...што да мислиме, мање-више секој понов мерцедес на таа километража е бунар без дно за фрлање пари.

Помина времето на 190д што одеше и на процеден зејтин по 800 000 км.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
ако не се лажам овие се исто тешки и за отворање, пријател имаше постара варијанта од Б класа, за обични сервиси ако деловите коштаа пример 1000че му имаа наплаќано по 2-3 000 работна рака оти била ептен непристапна за поправка.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Да прашам, што мислите за Mercedes b200 cdi sport, автоматик, 2006 год., потрошувачка, одржување и сл.?

Za mercedes imam samo pozitivno mislenje iako ne sum poseduval vakva niska klasa a ili b, ostaj sto ti vikaat deka se skapi za odrzuvanje i takvi slicni muabeti, imat malce poskapi delovi od drugite koli ama mercedes ne e kola sto moze da se rasipuva sekoj den, momentalno poseduvam c klasa 2005 moja sopstvenost veke 4 god i sum prezadovolen, godisno vozam okolu 25-30 iljadi i osven potrosni delovi ne sum smenil nisto drugo (prednica, kocnici, ulje).

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Здраво дечки, во план сум да купам прва кола, изминативе 1-2 недели разгледувам до кај 2500-2600 евра макс. Сакав да прашам мислење за Seat Ibiza, околу 2003-та 2004та година, зависи. Исто, која варијанта на мотор е подобра и како се со квалитет, ми кажуваат подобро било измеѓу 1,4tdi и 1,9tdi, а да избегнувам 1,4 бензин.

Да, сум помислил и на вградување на атестиран плин ако воопшто купам бензинец, но тоа не ми е во план во блискава иднина, особено сега со почнувањево на факултетов хахах. Понатаму би вградил, сигурно, а дотогаш, или бензинец шо нема да тегни ко будала, или солиден дизел i guess

Имам ибица 2004 година. 1.2 бензин.
Јас сум презадоволен од неа сеа за сеа. За низ град е топ количето, баш градско количе е, вака низ Скопје 2500 ме коштаат 500 км. Доста прегледна е колата и доста брзо се навикнуваш на неа. Ибиците само не се многу „луксузни“ внатре.
За дизелите 1.9тди доста ги фалат само гледај нешто сочувано да најдеш. Познавам 3-4 луѓе што имале или имаат моментално Ибица и сите се задоволни.

Иначе ако земеш сочувана кола бензинец верувај нема да сакаш после 1 месец возење да и стаиш плин. :D

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.442
Поени од реакции
5.492
Затоа што кошта 1500€ а свекици како на пример за бензинецот коштаат 400€
Aj не заебаај? Толку скапи делови?!?
Ја се попалив што за убај пари добивам кожен ентериер, двозонска клима, фул електрика на стакла, борд компјутери и триста пичкеси материне, џоа кола од 3000 еура купувам
Имаш Алфа за 1500€ па 20 места понатака, имаш кола од 3000€ со слична опременост.
Не се разбирам многу и лично не ми смета лошата репутација али сега свеќици 400€?!

Колку е воа неточно?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Aj не заебаај? Толку скапи делови?!?
Ја се попалив што за убај пари добивам кожен ентериер, двозонска клима, фул електрика на стакла, борд компјутери и триста пичкеси материне, џоа кола од 3000 еура купувам
Имаш Алфа за 1500€ па 20 места понатака, имаш кола од 3000€ со слична опременост.
Не се разбирам многу и лично не ми смета лошата репутација али сега свеќици 400€?!

Колку е воа неточно?
Може паднале цените на деловите,другар имаше бензинец кратко време пред 10тина години.Му донесоа поевтино за 350€ свекици од Грција,ги смени и ја продаде

Kajgana Shop

На врв Bottom