Имам проблем со астра х 1.4 бензин плин ми јавува недостаток на уље на дисплејот ( свети ламбата) и не се гаси. Со мерачот си покажува нормално ниво на уље и незнам веќе што да и правам на таа кола.
zicite proverigi dali ti se iskinati na karterot i avtomatceto za maslo. Ako necini, od kaj martin zomero zemi polovno i resen problemШто да правиш?
Извади го ламбичето и послем да ја продадеш и да купиш кола што не е Опел. Најефтино е ова.
Епа ако е неисправна што симптоми- проблеми треба да имам со колата?Дизната можи е чистена ама дали е исправна, ако дпф проблемите се јавија последователно од дизната, да го средиш проблемот со неа па после можи и со чистење на дпф да поминиш.
Za mercedes imam samo pozitivno mislenje iako ne sum poseduval vakva niska klasa a ili b, ostaj sto ti vikaat deka se skapi za odrzuvanje i takvi slicni muabeti, imat malce poskapi delovi od drugite koli ama mercedes ne e kola sto moze da se rasipuva sekoj den, momentalno poseduvam c klasa 2005 moja sopstvenost veke 4 god i sum prezadovolen, godisno vozam okolu 25-30 iljadi i osven potrosni delovi ne sum smenil nisto drugo (prednica, kocnici, ulje).Да прашам, што мислите за Mercedes b200 cdi sport, автоматик, 2006 год., потрошувачка, одржување и сл.?
![]()
Здраво дечки, во план сум да купам прва кола, изминативе 1-2 недели разгледувам до кај 2500-2600 евра макс. Сакав да прашам мислење за Seat Ibiza, околу 2003-та 2004та година, зависи. Исто, која варијанта на мотор е подобра и како се со квалитет, ми кажуваат подобро било измеѓу 1,4tdi и 1,9tdi, а да избегнувам 1,4 бензин.
Да, сум помислил и на вградување на атестиран плин ако воопшто купам бензинец, но тоа не ми е во план во блискава иднина, особено сега со почнувањево на факултетов хахах. Понатаму би вградил, сигурно, а дотогаш, или бензинец шо нема да тегни ко будала, или солиден дизел i guess
Ама ама од 0 до 30 за 3 секуди ААААААФамозниот 1.2 htp мотор (Haj Ti Polako)
Извинете, морав![]()
Затоа што кошта 1500€ а свекици како на пример за бензинецот коштаат 400€Дали да зеам Алфа 156 и зошто не?
Aj не заебаај? Толку скапи делови?!?Затоа што кошта 1500€ а свекици како на пример за бензинецот коштаат 400€
Може паднале цените на деловите,другар имаше бензинец кратко време пред 10тина години.Му донесоа поевтино за 350€ свекици од Грција,ги смени и ја продадеAj не заебаај? Толку скапи делови?!?
Ја се попалив што за убај пари добивам кожен ентериер, двозонска клима, фул електрика на стакла, борд компјутери и триста пичкеси материне, џоа кола од 3000 еура купувам
Имаш Алфа за 1500€ па 20 места понатака, имаш кола од 3000€ со слична опременост.
Не се разбирам многу и лично не ми смета лошата репутација али сега свеќици 400€?!
Колку е воа неточно?