- Член од
- 22 август 2020
- Мислења
- 13
- Поени од реакции
- 4
Опел корсиве се релативно застапени, и во градов кај шо сум ги има, како се ?
Clio 1.2 75ks бензинЗа градска вожња ми е, и релативно поретко возење на отворено, кога е потребно или за до Скопје (пошто сум студент). Која друга опција би ја предложиле за тие пари, еве да не е ибицата ? Гледав еден Голф 4 1.9 вчера, ептен отепан од возење, што е нормално за годината.
Пали вози, опел си е опел, ефтино за одржавање, гледај корса нркоја 1.4 или 1.2Опел корсиве се релативно застапени, и во градов кај шо сум ги има, како се ?
Абе не се сите дизели бабароги како шо ги правете вие. Има обични дизели, турбаши без варијабилна геометрија, со обични замајци штоодат по 500к без проблем и евтини поправки. Од друга страна има бензинаши продувани на 150к како од шала, трошење кило со кило уље и гориво.Clio 1.2 75ks бензин
Fiat Punto 1.2 бензин
Peugeot 206 1.4 бензин
Евентуално и Lupo 1.4 бензин да ѕирнеш, тие со 1.0 се апла слаби.
Јас вака би ги гледал по редоследот како што ги имам пишано, немој дизел чим си студент ќе се чешаш до чешање ако дојди ред да менуваш бош или дизни.
1.9 101ks PD top kolice. 1.4tdi se tromavi i dosta bucni. od benzinec samo nad 120ks inace se ostanato e tromavo. Posto si pocetnik, 1.9 101ks ti e idealno kolice so toj motor.Здраво дечки, во план сум да купам прва кола, изминативе 1-2 недели разгледувам до кај 2500-2600 евра макс. Сакав да прашам мислење за Seat Ibiza, околу 2003-та 2004та година, зависи. Исто, која варијанта на мотор е подобра и како се со квалитет, ми кажуваат подобро било измеѓу 1,4tdi и 1,9tdi, а да избегнувам 1,4 бензин.
Па да, барам до кај 105, нормално нема нешто идеално за ценава, али да биди во ред, да не се замарам со 300 проблеми после купување и да биди средно економична.1.9 101ks PD top kolice. 1.4tdi se tromavi i dosta bucni. od benzinec samo nad 120ks inace se ostanato e tromavo. Posto si pocetnik, 1.9 101ks ti e idealno kolice so toj motor.
Не го лажи детето, не смее да вози појако возило од 75kw ако е почетник1.9 101ks PD top kolice. 1.4tdi se tromavi i dosta bucni. od benzinec samo nad 120ks inace se ostanato e tromavo. Posto si pocetnik, 1.9 101ks ti e idealno kolice so toj motor.
Ако не ги отвориш очите и со овошје на пазар ќе се заебиш.Абе не се сите дизели бабароги како шо ги правете вие. Има обични дизели, турбаши без варијабилна геометрија, со обични замајци штоодат по 500к без проблем и евтини поправки. Од друга страна има бензинаши продувани на 150к како од шала, трошење кило со кило уље и гориво.
Проблем е што кај нас дизелите се купат и се возат по 30км релација на 1500обрта, уште се смета дека над 3000 штете на моторо.
Кога се зима стара кола, по мене најбитно е да ги има истите што повеќе по авто отпади, после се траже квалитетен примерок од тој модел.
Do tolku e i dozvoleno za pocetnik do 105ks. inace eve da ti po objasnam po opsirno okolu benziski agregat.... 1.4 na vw e tromav, trosi maslo, problem so klapna, stalno gi mrsi svejkicite.. Go imav toj motor na skoda ja dadov. Opel corsa C 1.2 e tromava i trosi. Na takva kola ne se investita za plin posto neodi ednostavno kolata taja i e snagata. Sega ke vozis niz grad ama za kratok period kodis so drustvo na otvoreno maki ke macis i baska opel corsa grejat motorite. 1.4 gi susi ventilite na plin baska trosi maslo.Да, сум помислил и на вградување на атестиран плин ако воопшто купам бензинец, но тоа не ми е во план во блискава иднина, особено сега со почнувањево на факултетов хахах. Понатаму би вградил, сигурно, а дотогаш, или бензинец шо нема да тегни ко будала, или солиден дизел i guess
Автоматски споено мислење:
Па да, барам до кај 105, нормално нема нешто идеално за ценава, али да биди во ред, да не се замарам со 300 проблеми после купување и да биди средно економична.
Иако полагав пред фазла од година, прилично добра меморија имам и ми текнува дека одговорив 77kw на прашањата на тестот теорија, не е до 77 границата ?Не го лажи детето, не смее да вози појако возило од 75kw ако е почетник
Ако не ги отвориш очите и со овошје на пазар ќе се заебиш.
Проблемот е што кај тие дизелите е далеку поголема шансата да се заеби, особено ако не разбира, а таму дефектите не се баш ефтини (дури ни со половни делови).
Sega iti sovet mu dade.... kaj 1.9tdi 101 ks e fiksna turbinata gerrett. kaj 131ks e varijabilna. Nemora da znaci deka ako e 2002 deka e so 400,000. Realno gledano, i kaj porse pajga turbina.Друже не се лажи нема да најдеш солиден 1,9 тди од 2002...турбото им е мана на сите тди...откажи се од 1.9 тди дур можеш.
Да не студираш за авто механичар па ти треба тди со 400 000 км поминати?
Sega iti sovet mu dade.... kaj 1.9tdi 101 ks e fiksna turbinata gerrett. kaj 131ks e varijabilna. Nemora da znaci deka ako e 2002 deka e so 400,000. Realno gledano, i kaj porse pajga turbina.
Turbo pajga od drugi raboti od gasenje na vrela kola, turaziranje ladna, nedovolno maslo....