Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Ист квалитет потполно. Монро малку се помеки и не тресат толку на нашите патишта со дупки. Сепак нијанса е во прашање.
Автоматски споено мислење:

и сончогледово за тие километри,:pos: знам не сум репер

мислев дали е подобро од овие гореспомнати послабоквалитетни или е на исто рамниште. Читав за овие масла нешто овде
макар да и другите масла вака ги рекламираат па не сум сигурен што ми ставиле во моторот.

Друже таа марка масла се добро покажани. Инаку ако колата ти троши масло ќе троши какво и да ставиш така да тоа немој да се лажеш, тоа е се плацебо ефект, ова го троши она не го троши.

Секој ден истиот муабет го слушам и секој пат наредниот пат кога ставаат масло бараат друго, оти претходното го трошело...т.е. сите претходни ги трошело, и пак не било до моторот до маслата било. :pos:

Последно уредено:
Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
Ист квалитет потполно. Монро малку се помеки и не тресат толку на нашите патишта со дупки. Сепак нијанса е во прашање.

Друже таа марка масла се добро покажани. Инаку ако колата ти троши масло ќе троши какво и да ставиш така да тоа немој да се лажеш, тоа е се плацебо ефект, ова го троши она не го троши.

Секој ден истиот муабет го слушам и секој пат наредниот пат кога ставаат масло бараат друго, оти претходното го трошело...т.е. сите претходни ги трошело, и пак не било до моторот до маслата било. :pos:
Не, не троши масло, барем не сум приметил. Чисто ме интересираше како котираат овие масла за квалитетна работа и одржување на еден мотор.

Член од
27 мај 2016
Мислења
365
Поени од реакции
144
Decki ima li nekoj iskustvo vo vrska za dekarbonjzacija na vozilo, dali vredi da se pravi -ima li nekoj + efekt kako potrosuvacka, rabota na motor i slicno?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.274
Поени од реакции
15.396
Decki ima li nekoj iskustvo vo vrska za dekarbonjzacija na vozilo, dali vredi da se pravi -ima li nekoj + efekt kako potrosuvacka, rabota na motor i slicno?
Да...и јас сум заинтересиран за инфо. Некои велат добро некои не...
На Дискавери оние двајцата што поправаат и препродаваат коли, истото го направија на една кола и доста го пофалија методот како добар

критичарите велат дека ако моторот има скриен проблем, декарбонизацијата ќе го извади на површина

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Да...и јас сум заинтересиран за инфо. Некои велат добро некои не...
На Дискавери оние двајцата што поправаат и препродаваат коли, истото го направија на една кола и доста го пофалија методот како добар

критичарите велат дека ако моторот има скриен проблем, декарбонизацијата ќе го извади на површина
Јас правев декарбонозација имав чек енџин за егр-от. Пола сат работи колата во место и потоа ја туражираш па ја возиш над 3к обртаи на отворено. И пак не пушти егр-от го извадив и требаше рачно чистење.
Колата никаково видливо подобрување немаше. Па и не излезе толку црнила како што прикажуваат на видеата. На вас е да одлучите јас не правам повеќе никогаш. Ако е редовно одржувана со промена на масло и возење на отворено нема да промени ништо.
И во право си ако имало пример гареж на некој дихтон неисправен сигурно ќе пробие после тоа. Можи е добар метод пред да купиш половно возило ако ти дозволат.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не е фул синтетика,него е на база на синтетика,далеку од фул синтетика.

Sent from my BLN-L21 using Tapatalk
90% е минерално.Тоа е таа превара synthetic technology.Затоа,од 2021 секое моторно масло кое не е 100% синтетичко нема да смее на амбалажата да го содржи зборот synthetic.

Кој сака да сипа синтетичко,на амбалажата треба да пишува или фул или 100% синтетик.
Се друго е тешка превара

А Petronas Syntium масло? Мене такво фул синтетско ми ставија есеноска, нон стоп градска, 8 и 16, нормално се однесува. Пу пу пу
Додуша јас не правам којзнае каква километража, 3500 отприлика годишно :)
Ако е оргинално,тоа е едно од водечките масла во светот.

Да напоменам,имам пред извесно време исто пишано на темава,џабе и најскапото уље ако користиш шкаѓур филтер за уље.Ако филтерот нема способност да ги задржува микро честичките џабе уљето

Последно уредено:
Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141

Нијансата чини околу 7000 денари разлика.
САКС амортизерите се доста поскапи од МОНРО.
Затоа и ме интересираше дали има некој искуство да сподели или повеќе да се разбира.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Очигледно како и се друго германско преценети се и САКС.

Тогаш терај со Монро, јас еве ги возам три години на мојата кола одлични се. Тие 7000 денари потроши ги за нешто попаметно како на пример наполни го резерварот гориво и прошетај до некаде.

Јас правев декарбонозација имав чек енџин за егр-от. Пола сат работи колата во место и потоа ја туражираш па ја возиш над 3к обртаи на отворено. И пак не пушти егр-от го извадив и требаше рачно чистење.
Колата никаково видливо подобрување немаше. Па и не излезе толку црнила како што прикажуваат на видеата. На вас е да одлучите јас не правам повеќе никогаш. Ако е редовно одржувана со промена на масло и возење на отворено нема да промени ништо.
И во право си ако имало пример гареж на некој дихтон неисправен сигурно ќе пробие после тоа. Можи е добар метод пред да купиш половно возило ако ти дозволат.

Декарбонизацијата е тешка превара. Ако некогаш некој видел како изгледа затнат егр и усисна грана веднаш ќе сфати дека не се чисти тоа со декарбонизација и слични глупости. Уствари тешко се чисти и рачно со киснење, дување, горење, и сл. а па не со декарбонизација.

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
Сам себе се правиш будала или што?Прегледај го приврзокот 237519

Гледај со колкави букви ти пишува synthetic technology.Ова уље е 10% синтетика и 90% минерално
Тотал има многу масла, не зборував за ова масло ако го пратиш муабетот, знаеш да читаш?
Или сам будала се правиш?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Тотал има многу масла, не зборував за ова масло ако го пратиш муабетот, знаеш да читаш?
Или сам будала се правиш?
Да де.Прво ги објави тие синтетик технолоџи па после педерски го додаде фул синтетикот,ја измени сликата

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.422
Да де.Прво ги објави тие синтетик технолоџи па после педерски го додаде фул синтетикот,ја измени сликата
На секој германски сајт каде што се продава тотал 9000 пишува фул синтетик. За германските закони да не ти кажувам как функционираат ако постои измама.
Сликата не е изменета и си стои!

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
На секој германски сајт каде што се продава тотал 9000 пишува фул синтетик. За германските закони да не ти кажувам как функционираат ако постои измама.
На тие што си пишува фул синтетик си се фул синтетик.Муабетот беше дека многу луѓе ке прочитаат синтетик а не дочитуваат дека после синтетик пишува технолоџи.Тоа беше муабетот.Никој не рече дека не постојат целосно синтетички масла.Затоа од 2021 ако не е фул нема да смее да пишува синтетик технологи или слично

Доаѓа некни еден другар и ми вика синтетичко уље сум сипал,најдоброто.Кога на амбалажата технолоџи после синтетик

Kajgana Shop

На врв Bottom