Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
19 јуни 2018
Мислења
47
Поени од реакции
3
Здраво, сакам да прашам дали некој ставал фолија на кола и колку го коштало и дали е исплатливо во однос на фарбање, за фарбање знам дека е окулу 500 евра а колата вреди 1500 па не ми се даваат толку, мислам фолијата е поевтина, и дали ќе може да се одлепи со оглед на тоа што колата стои во двор на сонце и на дожд немам гаража, и дали знаете некој од источен регион што монтира

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Spored tebe kolku bi cinelo toj senzor za abs ?
Нов од 20 евра нагоре, макс до кај 50 евра.
Автоматски споено мислење:

Здраво, сакам да прашам дали некој ставал фолија на кола и колку го коштало и дали е исплатливо во однос на фарбање, за фарбање знам дека е окулу 500 евра а колата вреди 1500 па не ми се даваат толку, мислам фолијата е поевтина, и дали ќе може да се одлепи со оглед на тоа што колата стои во двор на сонце и на дожд немам гаража, и дали знаете некој од источен регион што монтира
Зависи од квалитетот на фолијата и квалитетот на мајсторот што ќе ја лепи. Искрено ако лепиш квалитетна фолија кај квалитетен мајстор, цените и не се многу разлика во однос на фарбање. Значи не зборам за кај Ристо во гаража лепење кинеска фолија уз две три пива туку кај сериозен мајстор кој ќе ти даде гаранција за сработеното.

Ако има покажано корозија некаде поарно е фарбање зашто ако лепиш фолија ќе ја крене фолијата и нема на ништо да личи за некој месец. Друго рачунај ако колата ја продаваш некогаш со фолија излепена тешко дека некој ќе ти ја купи за разумна цена зошто сите мислат дека под фолијата има корозија и скапано.

Ти си знаеш. Искрено ако планираш да ја возиш повеќе време колата поарно среди ја како што треба ако не стави ја на оглас и продај ја. Без навреда ама лепење фолија мене ми делува крпачко-цигански.

Последно уредено:
Член од
9 март 2020
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво, барам совет, сакам да купам кола од 2000 до 2500 евра бензинец, не можам да се насочам кој модел да го барам кој највише се покажале. Барам мало количе

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Здраво, барам совет, сакам да купам кола од 2000 до 2500 евра бензинец, не можам да се насочам кој модел да го барам кој највише се покажале. Барам мало количе
Мерива 1.6 со 100кс ти е идеало количе за тие пари.Доволно комотно,евтино за одржавање и лесно поднесува плински уред.За дизајн не коментирам.Презадоволен сум од ова количе,година дена скоро го имаме,сопругата го вози

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.714
Поени од реакции
42.305
GM тешко ѓубре од уље е, а демек за опел специјално, одма на капачето почна нешто бело да ми прави кондензација и после возење кога ќе го отворам капачето искача пареа. Претходно еурол имав и 13к помина колата со тоа и стакло беше, али никако да најдам такво низ ск.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
GM тешко ѓубре од уље е, а демек за опел специјално, одма на капачето почна нешто бело да ми прави кондензација и после возење кога ќе го отворам капачето искача пареа. Претходно еурол имав и 13к помина колата со тоа и стакло беше, али никако да најдам такво низ ск.
Имам пишано за ова уље претходно дека е тешка катастрофа.1400 денари кантичка од 5 лтр и тоа фул синтетика.Каде е да се произведе,каде е да се увезе,каде е ќарот на трговците? За споредба мотул 5w40 го плаќам 3300 кантичка од 5 лтр

За 270 денари фул синтетика 5w30 нема,има само лажги со опашки за тие пари

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132

Знам луѓе што зарибале мотор со тоа масло. Тешка катастрофа е, кијзнае каде се полни. Реални цени се знае колку се, тотал 7000, 10w-40 ПОЛУсинтетика е 1600 ден. канта 5л. и толку е од кога знам. Се поефтино не ми делува дека е реално.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.714
Поени од реакции
42.305
Знам луѓе што зарибале мотор со тоа масло. Тешка катастрофа е, кијзнае каде се полни. Реални цени се знае колку се, тотал 7000, 10w-40 ПОЛУсинтетика е 1600 ден. канта 5л. и толку е од кога знам. Се поефтино не ми делува дека е реално.
Ќе го менам наскоро, не ми се ризикува со ова, и ко да се губи некако дали испарува не знам но дефинитивно не чини.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
Drustvo, aj uste edno prasanje. Mislam deka imam nekoj problem so kondenzacija vo kolata. Vo nedelava se vrakjavme 4ca vo kola, za dva i pol saati vozenje, na maksimum duvanje na ventilacijata od pocetok na vozenje do kraj nikako da se iscisti vlagata. Toj filterot na vozduh sto se naogja kaj zafirite od levata strana na sovozackoto sediste e apla nov. Care?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Пробај со ликви моли ... увозници се аутомакедонија, јас на опелот такво ставив со мос2 некојси адитив

Drustvo, aj uste edno prasanje. Mislam deka imam nekoj problem so kondenzacija vo kolata. Vo nedelava se vrakjavme 4ca vo kola, za dva i pol saati vozenje, na maksimum duvanje na ventilacijata od pocetok na vozenje do kraj nikako da se iscisti vlagata. Toj filterot na vozduh sto se naogja kaj zafirite od levata strana na sovozackoto sediste e apla nov. Care?
Казанче за парно ... нека провери мајстор ама тоа е најзезнато све се вади шалт табла и скапо наплаќаат

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
А Petronas Syntium масло? Мене такво фул синтетско ми ставија есеноска, нон стоп градска, 8 и 16, нормално се однесува. Пу пу пу
Додуша јас не правам којзнае каква километража, 3500 отприлика годишно :)

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
А Petronas Syntium масло? Мене такво фул синтетско ми ставија есеноска, нон стоп градска, 8 и 16, нормално се однесува. Пу пу пу
Додуша јас не правам којзнае каква километража, 3500 отприлика годишно :)
За 3.5к км годишно нема никаква разлика да осетиш какво и да ставаш масло.

Покрај претходниот совет за парното, провери деновиве врнежливо е да не ти протекува вода од некаде во колата.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.778
Поени од реакции
12.243
За 3.5к км годишно нема никаква разлика да осетиш какво и да ставаш масло.
и сончогледово за тие километри,:pos: знам не сум репер

мислев дали е подобро од овие гореспомнати послабоквалитетни или е на исто рамниште. Читав за овие масла нешто овде
макар да и другите масла вака ги рекламираат па не сум сигурен што ми ставиле во моторот.

Последно уредено:

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.424
Јас земав тотал кварц 9000 5w40 фул синтетика за 1950 денари :)

Член од
25 март 2013
Мислења
235
Поени од реакции
141
Ме интересира искуства/критики за амортизери SACHS VS MONROE?

Kajgana Shop

На врв Bottom