Фала многу,на еден куп места прашав,баш вакво барам фала уште еднаш
Фала многу,на еден куп места прашав,баш вакво барам фала уште еднаш
Ako od posle davas kontakt na nezapalena kola postoi sansa akumulatorot da ti se potrosi.Ne e nisto strasno ako temperaturata pominala 90°,da ne odi preku 100° samo.Diesel li e kolata?После една година за прв пат ми се оклучи перката на на опел корса бидејќи помина 90 работни степени на моторот ама по навика го изгасив моторот и после дадов контакт и перката повторно почна да врти и после 1-2 мин се изгаси? Ме занима дали е пододбро да работи моторот или да биде изгаснат и дали ќе има некаков проблем што го изгасив моторот и после дадов контакт да работи само перката ?
disel opel corsa 2002 god 85 rabotna temperatura nad 90 se oklucuva perka a pregi strelkata ja bese pominala epten malce 90 i poraboti minuta dve pred da se izgasi.Ako od posle davas kontakt na nezapalena kola postoi sansa akumulatorot da ti se potrosi.Ne e nisto strasno ako temperaturata pominala 90°,da ne odi preku 100° samo.Diesel li e kolata?
перката сама се гаси и пали по потреба, ич не се замарајdisel opel corsa 2002 god 85 rabotna temperatura nad 90 se oklucuva perka a pregi strelkata ja bese pominala epten malce 90 i poraboti minuta dve pred da se izgasi.
Normalno e toa za dizeli, i kaj mene perkata si uklucuva, ke poraboti 1-2 i ja siminja temperaturata, po izvesno vreme pak se uklucuva.Tie ventilatori, perki gi izmislil nekoj bas za taa rabota.Proveri antifriz,i samo gas.disel opel corsa 2002 god 85 rabotna temperatura nad 90 se oklucuva perka a pregi strelkata ja bese pominala epten malce 90 i poraboti minuta dve pred da se izgasi.
Мој другар купи ваков Сеник ама бензинец(е сега зависи кое годиште) и нема никакви проблеми, освен со нежната електрика. На два пати колата не му палеше, од кои вториот пат беше во Ксамил!!!! дента после врнењето на дожд. Првиот пат беше кога ја земавме колата од Прилеп, газдата ја перел и влегла вода во електриката.Renault Scenic 1.9DCI што мислите, искуство некој со овие возила?
Баш ми е интересно како се снашол у таа џунгла.На два пати колата не му палеше, од кои вториот пат беше во Ксамил!!!! дента после врнењето на дожд.
16 години стар кореец? Не се работи за стереотипи, ама корејците од таа година не се баш многу прочуени по квалитетот. Па и Мазда лиценца од времето кога беше во сопственост на ФордИскуства со Kia Sephia, втора генерација, 2000 година? Има 140 000 км поминато и вака на око делува сочувано и добро одржувано. Мотор 1.5 литри наводно од Мазда лиценца.
Како се деловите на Киа за постарите модели во МК? Лесно се најдуваат, евтино, скапо?
Колава ми делува добро за цената и не сум оптеретен со тоа “Ауто мора бити из Њемачке“ меѓутоа добро би ми дошло некое мислење за овој модел.
Не, пошто силиконот што го има во смесата е понестабилен на високи температури и гумите брзо се трошат. Плус патот на кочење е поголем за околу 50% во однос на летнитеdali e bezbedno sega letovo da se voze so zimski gumi