Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Zdravo,denes bev kaj Packulj za polnenje klima, covekot odlicno si ja zavrsi rabotata, ama ne sekogas odma vklucuva kompresorot, me prati kaj elektricar, proverija i se vospostavi kompresorot necini- ili nov kompresor ili popravka 5000den-kola opel corsa b 1.0-predlog za poevtino
Во старо лисиче има авто-отпад што растураат опелови за делови за продавање и купи половно компресорче за клима поефтино ќе ти фати околу 2000/2500 денари и тоа е тоа.

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Zdravo,denes bev kaj Packulj za polnenje klima, covekot odlicno si ja zavrsi rabotata, ama ne sekogas odma vklucuva kompresorot, me prati kaj elektricar, proverija i se vospostavi kompresorot necini- ili nov kompresor ili popravka 5000den-kola opel corsa b 1.0-predlog za poevtino
Во старо лисиче има авто-отпад што растураат опелови за делови за продавање и купи половно компресорче за клима поефтино ќе ти фати околу 2000/2500 денари и тоа е тоа.

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
In the United Kingdom, the initial approach was deemed ineffective. The way the information was presented was too complicated for consumers to understand. As a result, car manufacturers in the United Kingdom voluntarily agreed to put a more “consumer-friendly,” colour-coded label displaying CO2 emissions on all new cars beginning in September 2005, with a letter from A (<100 CO2 g/km) to F (186+ CO2 g/km). The goal of the new “green label” is to give consumers clear information about the environmental performance of different vehicles.

EU Regulation No 443/2009 sets an average CO2 emissions target for new passenger cars of 130 grams per kilometre. The target is gradually being phased in between 2012 and 2015. A target of 95 grams per kilometre will apply from 2021.

For light commercial vehicle, an emissions target of 175 g/km applies from 2017, and 147 g/km from 2020.

на пример ова, ке може ли да се увезе, има цо2 165г/км?

и на стајов кога проверувам, пишува еуро 4 за c class saloon (w-203), за (new c class saloon w-203) еуро 3....
http://www.autocentral.ro/taxa-auto/mercedes/c-class-saloon-w203/c220-cdi-up-to-225-tyres-m6

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Отиди до Сервис Цеко за клими, позади Птт школото се наоѓа, види што ќе ти кажат.

Компресор 2,500 денари? Првпат слушам толку евтино некој да ги продава.

Член од
16 јули 2014
Мислења
842
Поени од реакции
573
Otidi na vlezot na Singjelic/Cento vo samiot plac na Aftoservis ima servis za klimi Mitrevski. Deckite se profesionalci i kje ti go sredat. Vo nikoj slucaj ne bi trebalo da e tolku skapo.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
39
Поени од реакции
5
Здраво
Мислење за Renault Megane 1.5dci од 2008 година? Ме интересираат добрите и лошите страни на колата? Важи некое правило дека се поскапи за одржување француските возила. На пример колкава е таа разлика во споредба со германските возила?
Фала однапред
Поздрав

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.281
Поени од реакции
9.061
Здраво
Мислење за Renault Megane 1.5dci од 2008 година? Ме интересираат добрите и лошите страни на колата? Важи некое правило дека се поскапи за одржување француските возила. На пример колкава е таа разлика во споредба со германските возила?
Фала однапред
Поздрав
Цените на деловите на повеќето европски производители на средна класа автомобили е отприлика тука некаде без некоја голема разлика, не ги слушај тие стереотипи од времто на транзицијата кога некој од застава ќе се качи на француска кола и разликата на во деловите ќе му се види огромна пошто на заставата деловите коштаа максимум до 1000 денара.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Отиди до Сервис Цеко за клими, позади Птт школото се наоѓа, види што ќе ти кажат.

Компресор 2,500 денари? Првпат слушам толку евтино некој да ги продава.
Па рачунај ново колку чинат и колку чинат репарирање ,а вака од растуреното компресорче без репарирање туку вака како што е и половно па види колку чинат грубо отприлика и не може да чинат 4000 ден.оти толку е репарирањето,значи повеќе се исплати репарирање отколку без зашто пак ќе се расипе.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Здраво
Фала однапред
Поздрав
Еве да кажеме пример кога купуваш кола да речеме од 2007/8 година рено меган 1.9 со истата класа да речеме голф ТДи 1.9 пример зошто германскиот е поскап од францускиот ? Логика ми вели германскиот деловите се малку поефтини а кола да купиш е поскап и обратно францускиот деловите малку поскап а кола да купиш е поефтино . Иако не мора да значи ама пак тука има некое финта(цаката) значи зависи од типови на моторот и цените за одржување е горе-долу малку разлика на цената и стереотипите се уште држи вода барем донекаде. Е сега не е важно колку чини одржувањето туку поважното е колку е издржлив и колку пати еднаш годишно бара сервисирање тука е поважното , пример мое кола Ауди А4 веќе го имам скоро 4 години и уште од моментот кога купив и само ребраст каиш,затегач и водна пумпа и од тогаш не сум чепнал моторот или сервисиран за нешто друго па види сега колку трае досега. ( освен негување и редовно менување масло и филтри и др.)

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Па рачунај ново колку чинат и колку чинат репарирање ,а вака од растуреното компресорче без репарирање туку вака како што е и половно па види колку чинат грубо отприлика и не може да чинат 4000 ден.оти толку е репарирањето,значи повеќе се исплати репарирање отколку без зашто пак ќе се расипе.

Чудно, јас знам цени за половни компресори од 150€ па нагоре.

Член од
29 август 2009
Мислења
131
Поени од реакции
22
Pomalku, 400 denara kosta za ramnenje na diskovi so specijalna masina. Sevadi trkaloto, se otkacuva sepata i se mesti sekacot so kamerata.40 minuti trae postapkata, ako e 14-15 trkaloto kosta 300 denara,ako e pogolemo 400.
Mislam deka e do diskovite otprilika 500-600 denari kosta eden za ispravuvanje,sea zavisi kaj i deka .
A dali se oslabuva taka diskot ili ne ? Dali e podobro da se zemat nastaro posto ako se oslabuvaat taka diskovite za mene bolja opcija e da kupam na staro

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
A dali se oslabuva taka diskot ili ne ? Dali e podobro da se zemat nastaro posto ako se oslabuvaat taka diskovite za mene bolja opcija e da kupam na staro
Зошто побогу би рамнел или купувал половни дискови? Па на кочен систем се штеди ли?

Член од
29 август 2009
Мислења
131
Поени од реакции
22
Зошто побогу би рамнел или купувал половни дискови? Па на кочен систем се штеди ли?
Neznam kolku moze da se najde kvalitetni diskovi tuka posto pretezno se imitacija na nekoja si jaka firma... A ako se najde nekoi polovni diskovi od odpad sto ima koli od uvoz, spored mene podobro bi bilo da se zeme na staro ama da se najdat nekoi zacuvani

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.317
Поени од реакции
15.489
Neznam kolku moze da se najde kvalitetni diskovi tuka posto pretezno se imitacija na nekoja si jaka firma... A ako se najde nekoi polovni diskovi od odpad sto ima koli od uvoz, spored mene podobro bi bilo da se zeme na staro ama da se najdat nekoi zacuvani
Da, ako se originalni polovnite delovi se pidobri. A ramnet disk dokolku ima debelina e isto skoro kako nov

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Си имаш низок, среден и висок ранг на брендови, сигурно оние во високиот, па и во средниот не се имитација некаква.

Пак ќе кажам, користен диск од кој зависи мојата безбедност на кола не се става, ако не за тебе, за оние кој ги возиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom