Совети околу мотоцикли

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Кај има дискови за Suzuki Intruder 1400cc?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Fuck you be all! :)

btw, yamaha e top proizvoditel na NEKOI modeli!
I jas 535kata ja smetam za shit!
No, jasno i glasno ke kazam!
Mojata Yamaha FJ 1100 od 85 i FJ1200 od 92 se pokazaa kako edni od najsolidnite masini voopsto napraveni.
Eden hrvatpred 5 meseci proglasi eden milion km na standardna yamaha fj1100!
Pa sea vidi mu esap!

Mandrak, XJot e na Božo :) :)

A i toj e bajagi solidna masina i cak postara od mojata!

Nekoi modeli se bez soodvetn pandan kolku se solidni!

Jas mozebi bi menjal FJ za CBR 1000F, ama so toj jajca ke ti padnat za da go zavrtis u stoenje :(

zatoa velam, ne sudete bespolezno ako nemate poznavanje soodvetno :)

i dzish, ne mu ja misli mnogu ako e solidna masinata, zemaj, registriraj i doagjaj na voznja

Член од
11 август 2007
Мислења
34
Поени од реакции
1
хахахаха Dvider ме насмеа. Сега збориме за мотори од 80тите. XJ-от е одлична машина па дури и "101-ot" на Божо. Јас не сум љубител на тие мотори, но имав пред 6-7 години CBR 1000F од 94та и го продадов со 56000КМ. Сега тој мотор има околу 105000КМ и типот е презадоволен од него.Сакам да кажам дека тоа е друга класа на мотори што во квалитет неможе да се спореди со fazer на пример. 535 имаше другарче пред пар години и го даде поради проблеми со седењето а за друго ништо не сум чул.
поздрав! :)

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Fuck you be all! :)

btw, yamaha e top proizvoditel na NEKOI modeli!
I jas 535kata ja smetam za shit!
No, jasno i glasno ke kazam!
Mojata Yamaha FJ 1100 od 85 i FJ1200 od 92 se pokazaa kako edni od najsolidnite masini voopsto napraveni.
Eden hrvatpred 5 meseci proglasi eden milion km na standardna yamaha fj1100!
Pa sea vidi mu esap!

Mandrak, XJot e na Božo :) :)

A i toj e bajagi solidna masina i cak postara od mojata!

Nekoi modeli se bez soodvetn pandan kolku se solidni!

Jas mozebi bi menjal FJ za CBR 1000F, ama so toj jajca ke ti padnat za da go zavrtis u stoenje :(

zatoa velam, ne sudete bespolezno ako nemate poznavanje soodvetno :)

i dzish, ne mu ja misli mnogu ako e solidna masinata, zemaj, registriraj i doagjaj na voznja
Добро де, З-грешка, наместо на "F" ми отишол прстот на "X" :)
-Дефинитивно, таа серија е закон. Нескршлива спорт-туринг машина со неверојатна издржливост и сеуште во своја класа со перфектни перформанси. За мој вкус фали само подобрно ладење со вода, ладењето на маслото не му е доволно за акање по нашиве горештини и патишта такви какви што ни се па тогаш не би имало препотување од топлиот воздух што те мава у фаца додека возиш 80 км/час.

stunter, Viragoto XV535 е срање од поќе аспекти. Како прво, уажасно е крут, седењето е да се скичмиш иако на прв поглед изгледа дека многу удобно се вози, а за таа кубикажа во негова класа и вид сите други се поагилни и потемпераментни. Јас сепак ќе ја издвојам Honda Shaddow VT 750 као мотор кој ми оставил одличен впечаток во секој поглед.

Член од
25 јуни 2011
Мислења
100
Поени од реакции
15
Ima li nekoe mesto kade mozam da najdam mnogu motorcikli na edno mesto na staro (kako avtopazar) ?

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
ХЕЛП!!! Знае некој некое место каде што можат да ми ги пониклуваат бандажите и уште некој ситни елементи на моторот? Олд тајмер е и сакам да го репарирам.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Ima li nekoe mesto kade mozam da najdam mnogu motorcikli na edno mesto na staro (kako avtopazar) ?
Кај источниот сосед, во Пазарџик!
--- надополнето: Jul 16, 2011 1:53 PM ---
ХЕЛП!!! Знае некој некое место каде што можат да ми ги пониклуваат бандажите и уште некој ситни елементи на моторот? Олд тајмер е и сакам да го репарирам.
Сакаш да ги никлуваш или да ги хромираш?

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Кај источниот сосед, во Пазарџик!
--- надополнето: Jul 16, 2011 1:53 PM ---

Сакаш да ги никлуваш или да ги хромираш?
никлување беше она да свети ко огледало така? ...тоа сакам јас

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
... и на крајот дојде шумарот и не избрка...

Постовите за скутерите, ги префрлив во темата за скутери. Фала на разбирањето, ама мораме да направиме поделба еднаш засекогаш.

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
може хелп :S
што може да се има зезнато ако не фрла струја ниту на свекичката ниту на платината?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
може хелп :S
што може да се има зезнато ако не фрла струја ниту на свекичката ниту на платината?
Бомбината или намотката на радилица... За шо мотор прајме муабет? Новите најчесто го немаат делот платина :)

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Бомбината или намотката на радилица... За шо мотор прајме муабет? Новите најчесто го немаат делот платина :)
abe motorov e od 53-ta zatoa neka ne te cudi sto ima platina :) ...nego kako da ja proveram bombinata dali e do nea

Член од
17 ноември 2008
Мислења
345
Поени од реакции
15
se izvinuvam sto ne pisam vo skuteri :) ako motorot nema kompresija sto treba da senapravi za da ima primer ? ako mozi odgovor se raboti za 50 cc motor !

Kajgana Shop

На врв Bottom