Снег

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
луѓе заборајв да ви кажам, во охрид од негде 5 сатот попладне врне и има досега некои си 20 сантими снежна покривка, еве гледам од прозор, се е бело надвор :vozbud:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
lele blazevi kaj nas eve kaj sme so se vika nema vo gradot i po selata samo vo planina

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Во Крушево има многу снег паднато денес.

~windy~

urban hippie
Член од
10 септември 2008
Мислења
774
Поени од реакции
120
Kolku prekrasno, spokojno raspolozenie mi donesuva snegot! Ima nesto magicno vo belata iluzija za cistota i nevinost!
Crveni nosinja, ledeni zdivovi pod shalcinjata, izmrznati stapala vo gumenite cizmi, pomodreni prsti, prokisnati pantaloni, gazot ziva voda kosata utop! Trcanica izleguvas dodeka celo maalo te ceka i vetuvas deka za pola saat ke se vratis kako i site drugarcinja! Po 40 min eci cela ulica od glasovite na grizlivite majki! Se vrakas, se toplis 15 min, mavas edna ribanka ajvar so sirence odozgora i sprint nadvor pak...eh detstvo:pipi:Zatoa go ljubam snegot! Mi ja topli dusata, mi navraka spomeni, familijarni borbi so topki, sneshkovci vo dvor, isturanje voda na ulica za da se naprai gam lizgalka...:pos:
Sega sakam da go gledam od prozor so vkus na toplo kakao vo mene i miris na cimet okolu mene! Sakam i da pocuvstvuvam ama ne kako porano! Porano mi krevase adrenalin sega me smiruva i mi vdahnuva spokoj!
Go sakam, kako i da e:pipi:

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Нека си врне снегче, поштуем снег! Ептен екстремно сакам да наврне! И да одам пешки по него и да ми крцка под стапала... ЗАКОН!

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Штом на водно има за крушево не сумљам.Само џабе сеа во Скопје да падне истура дожд нема да се фати.
А Јован во охрид стварно паѓа или не завркаваш?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Зафркава!
Јован е во Скопје на студии моментално, али може во 4 саат сонувал како е во Охрид и тамѕ има многу снег.
Да не беше и езерото замрзнато и се лизгавте на него?

Martin_GSM

бившиот torrent
Член од
13 април 2006
Мислења
2.076
Поени од реакции
68
заврна и битола ама малце вечер поке

bad_girl

The girl you can't have
Член од
21 февруари 2007
Мислења
216
Поени од реакции
4
снег и бели улици ме потсека секогаш на една нок кога бев помала и излегов надвор да си поиграм со снегот мн беше филмско тоа никогаш нема да го заборавам.одев по патека цела побелена со снег бесе пусто цело маало врнеа милион снегулки беше преубаво затоа од тогас обожавам да излезам сама на снег ама навечер уживам да се шетам така и да му се радувам на снегот:vozbud:

S

SSS-Stolica

Гостин
леелееее низ цела Македонија паѓа снег само во Скопје не паѓа
САКАМ СНЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕГГГГГГГГГГГГГГГГГГГГ

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
луѓе заборајв да ви кажам, во охрид од негде 5 сатот попладне врне и има досега некои си 20 сантими снежна покривка, еве гледам од прозор, се е бело надвор :vozbud:
Пак се испијани море :pos:

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Ок, пошо како по обичај забегавте... ја затвoрам темата.
Кога календарски ќе ни пристигне зимата, а со тоа најверојатно и снегот ќе ги отворам другите ''бели теми''. :)

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
За викендот снег

Утре врнежите од дожд ќе бидат поинтензивни и постепено ќе поминауваат во снег и во пониските места,се очекува формирање на снежна покривка на повеќе места, објави Управата за хидрометеоролошки работи. Според најавите, ќе дува умерен до засилен ветер од северен правец,а дневните температури значително ќе опаднат.
Максималните температури во недела низ државава ќе се движат од -3 до 4 степени, а минималните од -7 до -1 степен. Студеното време се очекува да се задржи до понеделник.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
ШТО САКАТЕ ДА ПРАВИТЕ И СО КОГО, КОГА ВРНЕ СНЕГ?

ВРНЕЕЕЕ СНЕГГГГГГГГ!!!! Кажете си што сакате да правите кога врне снег.
Јас сакам сега во моментов сакам да сум негде на планина во некоја викендичка со камин, со голема голема елка и да си гледам како паѓа снег сo дечко ми :))). Многу американски филмови гледам нели? :))))

Kajgana Shop

На врв Bottom