Za tie vozaci da go fatis I u gaz da go ebes.
Кога има вирови по патот е најголемата катастрофа.
Затоа имаме две групи на луѓе.
Едните го прифаќаат добриот збор и се трудат човечки тоа што се случило во иднина да не се случи. Што се вели разбран човек.
Другата група е онаа која се задоволува со навредите кои се упатени кон нив или ќе бидат упатени.
Пример разбраниот човек ќе разбере од зборовите "немој, доста..." Исто и од игнорирањето.
Примерот за другите луѓе е да го навредиш, што се вели резил да го стореш и незнам уште што. Кога ќе му кажеш "вол еден, ѓубре едно и слично..." Тие ја примаат навредата и се толку многу расположени, толку многу им е пријатно и се задоволни, потоа или само црвенеат и во себе си велат "зини земјо голтни ме". Кога ќе го навредиш тој се замолчува и се чуствува задоволен со тоа од што опстанува, се опушта итн... Секако нема да разберат од игнорирањето и по некое одредено време повторно ќе почнат со нивниот начин на "однесување". Иако тоа тие што го прават не заслужува ниту О од тој поим.
Затоа не вреди да се губи време со таквите. Оф топик но тоа јас го имав да го кажам за таквите кои треба да се препознаат. А и некои села се завеани и се блокирани од соспи(наноси од снег) редовно секоја година кога има снег по 5 дена се отсечени. Исто и немаат електрична енергија. Немаат леб во продавница и други основни работи. Затоа во покризните места се опремуваат со вреќа брашно, сол, лекови уште пред да се случи бурата. А денешните незнаат едно лебче да направат сиротите ај баба е тука млада е она 80-90 години таа ќе меси и ќе пече во фурната надвор на минус температури или таа нека биде до шпоретот јас имам работа се допишувам на фб со пријателите. Во брзина ми се случи тоа денес мене. За влакно ќе бев целиот вода и полу- растопен снег. Катастрофа се возачите. Во обратна позиција кога тие се пешаци пак велат за другите не возеле соодветно. Се насмеал зајакот на магарето зошто има големи уши хахахаха
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk