Снег

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Ај у темава ќе се пожалам...

Кај отиде младинава бе !? Стварно еј... забегале децава... :eek:

Па кога бев ја копиљ, за вакво време душа давав еј... радости ме јадеа кога ќе заврнеше снег. Се враќаш од школо у 1, соблекуваш мокри, облекуваш суви алишта и цепаш до 4 саат, праиш бункери од снег. Доаѓаат моите у 4, ручек, пак се пресоблекуваш, се стемнува и пак цепаш на улица.

Сега дека малку подмрзнато, рај за лизгање !!! Пола саат се е*авате да направите џам лизгалица на патот, долга едно десет метри. Се пушташ и се забораваш...
Па уште и монтка ако имаш :pos: се пушташ на стомак или на грб... лееиии појако од тоа нема !!! :D

Кога ќе ни здосадеше тоа, шлагот на вечерта, фудбал на снег !!! Така натапкана улицата од коли, веќе касно навечер, скоро и да нема сообраќај... ајдааа на мали голчиња. Поголеми се шансите да паднеш него да даеш гол. Се пушташ клизач, 30 метри... :icon_lol:

А измеѓу овие три „фази“, се прпелкаш со некое девојче у снегот... ееех, детска невиност... :love:

Ќе дојдеш дома накиснат, се те боли од што си испопаѓал, но така деца растат... навистина било точно тоа. Еве ме пораснат, здрав и прав, со спомени од детството кои у вакви моменти посакуваш пак да станат реалност... :place:

А сега бе... едвај на прсти да ги избројам децата кои беа искочени да си играат на снегов... повеќе бевме ние, дваесет годишни... сега се тркаат кој прв ќе напише статус за снегот... Жал ми е за нив, не знаат што пропуштаат...

Али тоа е, изменети се вредностите сега, уживањата, радувањата... па дури и снегот не е тоа што беше.

A

Alexander Nevsky

Гостин
Гостивар има над 60 сантиметри снег,зборам за градот не за селата околни таму е над 80 сантиметри. Е ради ова си го сакам мојот град,снег бел,чист воздух да се изнаужива чоек.

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Гостивар има над 60 сантиметри снег,зборам за градот не за селата околни таму е над 80 сантиметри. Е ради ова си го сакам мојот град,снег бел,чист воздух да се изнаужива чоек.
Еве сличе од Гостивар;)
gostivar.jpg

Chains

империја
Член од
15 август 2006
Мислења
761
Поени од реакции
678
Ај у темава ќе се пожалам...

Кај отиде младинава бе !? Стварно еј... забегале децава... :eek:.......
Другар супер пост,сеуште постојат тие деца,еве и јас бев таков но јас и ти пораснавме,но не сме ја изгубиле желбата за снег. Јас само ја сменив локацијата на уживање, на Маврово секој викенд беснеам,скијам,уживам во снегот!

?

..........

Гостин
Скрена времево, едвај чекам да се раздени и одам на прошетка по снегот.. ЧЧ)

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Се погоди зимото ова зимо
:свиркам:

P

PewDiePie

Гостин
Е бога ми имало зими ама ваква зима последниве 20-30 год не верувам да имало.

Во СК вее ли вее.....ладно што да ти причам :D

А баш си мислев што кажа нињо,си викам еј супер децава ќе пораснат со снег,онака натрупан јак снег......ама слабо го искористуваат ова децава. Штета.
Јас со другари на пример порано по гаражи се тркалавме од горе се до доле,лом снег цели,и така се тркаламе и еден другар тој подебел онака,се тркала а од балкон татко му го виде и почна да вреска Златко !!! Златко !!!! И одма од тркалање станува другаров,вика еј тато,и паѓа во истиот момент како покосен хахахахаха Незнам дали се лизна или што направи ама испадна дека прекинал само да го поздрави татко му и да продолжи да се тркала. Ние патос долу. :icon_lol:

Ова е една од многуте.......децава нека берат памет,зошто на стари години ќе кажуваат како им снемало струја дур паѓало снег а таман сакале да пишат јак статус на фејсбук.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.862
Поени од реакции
6.896
Абе разбирам снег, мраз, се...нервози се...ама да не се престанело да се свири тоа не можам да го сфатам. Зградава ми е блиску до булевар, абе ушиве тапани ми ги напраја. Како да со свирење тие 20 коли пред тебе побрзо ќе возат, ќе летнат....Абе до толку глупи луѓе па :tapp:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Излгеда само Охрид не падна нов снег.

Член од
5 февруари 2012
Мислења
54
Поени од реакции
14
Ладното не го сакама ама снегот го обожавам...никогаш не си престар да лудуваш како дете , да правиш снешко или да се санкаш..Јас си живеам во ,,снежна долина'' и баш е предност што можеш да се пуштиш со санка, да се изнавикаш и да мислиш дека си во Маврово ! И после во живот те враќа топол чај..мммммм..:love:

Член од
31 декември 2011
Мислења
6
Поени од реакции
2
море волку снег немало у последниве 10 год :D:pos:
зеам санката и летам ја :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom