Смртна казна во Македонија? Да или Не?

Дали во Македонија би требало да постои егзекуцијата како казна?

• Да

Гласови: 509 58,8%
  • Не

Гласови: 357 41,2%

• Вкупно гласачи
    866

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
..јас мислам Не..али може на тој што направил толку тежок криминал да му го напрат животот неподнослив што самиот ќе посака да се убие

како во митот за Тантал

П

Паган-др

Гостин
Да. Треба. За да му дојде памет на народов. Нека седне еден на електрична столица ке видиш како криминалот ке опадне за 20%.:)

Член од
27 јули 2008
Мислења
79
Поени од реакции
0
DA za pedofili i ubijci
mnogu se nerviram koga ke slusnam za nekoj takov slucaj
nekoj koj e sposoben za takvo delo ne zasluzuva da zivee

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Сигурна сум дека многу повеќе ќе патат ако се стават на доживотна робија у самица, отколку да им се изврши смртна казна. Нема поголема казна од тоа да си во самица со помислата дека до крајот на животот ќе седиш таму. Во спротивно, со смртна казна само ќе му се скратат маките... Дефинитивно сум против ова!:nenene:

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Не не, ипак не ми се верува да може да се направат точни критериуми за смртна казна!
Ако одат сите педофили или сите убици од 1 степен......или?
прочитав погоре ама ништо не ми е баш прецизно....нз

Mag_sk

••• dreamer •••
Член од
8 октомври 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
Да за педофили !!! :violent1:

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Смртна казна....ДА
За непоправливи криминалци и штетници тоа му е мајката.

city park boy

Red Legend Sınce
Член од
30 март 2007
Мислења
2.338
Поени од реакции
22
треба треба...а не шпонциве да се вадат преку мафија од затвор цел живот...а да видиме вака како ке биде..сите мирни ко птички ке бидат

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
licno sum protiv ali ako veke se donese takov zakon kaj nas da se izrecuva samo za izvrsiteli na ubistva ali ne za sekoj slucaj na ubistva.na primer ako ubistvoto e izvrseno vo odbrana ili krvna odmazda ondak ne bi glasal za smrtna kazna ali ako e ubistvo pri krazba,ubistvo pri tepacka i sl.ondak bi glasal za smrtna presuda.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Баш за крвна одмазда треба смртна казна, при крвна одмазда често страдаат и невини.

Член од
23 декември 2007
Мислења
486
Поени од реакции
6
Иако ја одобрувам за екстремни случаи (педофили, сериски убијци и слично) сепак сметам дека не смее да се уведе во Македонија. Зошто?

Еве на пример утре некој „борец за човекови права“ убие неколку полицајци и го осудат на смртна казна. Замислете што ќе се случи во Македонија. Голем дел од Албанците веднаш ќе заборават на причината за казната и од него ќе направат маченик. Така, наместо да се реши проблемот ќе се направи многу поголем.

Затоа, не ни требаат тие компликации во Македонија. А на гореспоменатиот „хуманист“ добро ќе му дојдат 20-30 години затвор.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Ниту во македонија ниту никаде не ја оправдувам смртната казна.Сметам дека не постои полоша казна од доживотен затвор, но животот е дар од бога и никој нема право да суди за животот освен господ

Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Не ја оправдувам смртната казна...барем не во Македонија

Kajgana Shop

На врв Bottom