Смирени или избувливи?

S

Shellshock nam67

Гостин
се си има граница зависи од ситуацијата некогаш можеш да се контролираш некогаш губиш контрола,
има една изрека вели што е „најтешко најтешко е кога се броиш сам со себе со својата нарав“

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.376
Поени од реакции
4.918
Лично се сметам за мирна личност, но доста имам слушано од други дека сум бил избувлив..:smir:

Член од
16 април 2010
Мислења
33
Поени од реакции
1
абе зависи и од тежината на причината поради која си лут!!
јас на пример по природа сум мноогу жива,брза,спретна и онака знам одма да се налутам !!!
е сеа зависи и до мене и до моментот!!!
има моменти коа се карам и онака урлам зашо ужасно можам да се изнервирам и да дигнам се у воздух!!
а има и моменти кога се карам ама онака по лабаво лута сум ама не се оптеретувам толку ваљда зашо и не ми значи нешо многу многу!!
у глобала заклучив дека сум мнооогу брзо избувлива личност која у принцип секогаш се расправа ама да се разбереме јас не се расправам без причина!!! секогаш кога урлам,урлам со доооообра причина иначе не урлам до толку ако нема некоја опасна причина која за чудење секогаш ја има!! ххаххаха

--- надополнето ---

избувлив сум можам човек да избодам без око да ми трепне .

поштено!! хахахахахахаха се поштуе се поштуе у секој случај!! хахахах како си го кажа ова!!

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Зависи,некогаш избувнувам без потреба,а некогаш сум смирен. :icon_cool

Izr0d

Била сам дете...=)
Член од
9 мај 2008
Мислења
593
Поени од реакции
29
Порано бев многу избувлива, за се одма се бунев, на нервоза во такви моменти можев да кажам и зборови кои не ги мислев па затоа .... Сега онака сум смирена , не се замарам многу многу ....

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
Каква личност сте по природа смирена или избувлива?

Кога сте нервозни дали имате трпение и се трудите да бидете смирени и да не се увиди вашето негативно расположение. Или при караници вие сте смирена и сакате со нормален разговор да се реши таа кавга. Секогаш имате живци за се :)

Или напротив секогаш избувнувате. При нервоза викате и сите ви се криви. Први сте да почнете некоја кавга, веднаш да покачите тон, да се изнавикате на сите и сл. Вие не заете што е тоа смиреност и мирно решавање на работите :)

Како се снаоѓате во негативни ситуации и кавги смирено или напротив избувливо?
Очигледно од погоренаведеното се пронаоѓам повеќе во второто отколку во првото. Во некои ситуации знам да бидам смирена и да се контролирам, но што е тоа во споредба со ситуациите кога сите ми се криви? - Сепак ништо. :devil3: Како и да е сепак во зависност од самата ситуација, иако сум избувлива, имам граници за се.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Да беше прашањето пред едно 7-8 години, сигурно ќе одговорев избувлив. Се ми пречеше, пренервозен бев, гледав само како да се закачам со некој, ама сеа сум мирен. Дури и премногу смирен би рекол. :toe:

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Смирен... е сеа ако ми е преку од нешто ќе избувнам (шо е и нормано :)).

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.405
Поени од реакции
5.966
Многу избувлива на моменти, макар што понекогаш знам да се изненадам од самата себе во мигови кога покажувам претерана толеранција и смиреност. :)

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Многу избувлива на моменти, макар што понекогаш знам да се изненадам од самата себе во мигови кога покажувам претерана толеранција и смиреност. :)
Исто овде

V

vlako088

Гостин
Зависи за што се работи и која е тежината на провокацијата, да смирено избувлив, реагирам со покачување на тонот но сепак се воздржувам да не повредам некого. Сето ова ако сум во друштво со познати, ако не секогаш премолчувам. Многу,многу ретко мио се случува мојата нервоза да дојде до израс.

Член од
4 август 2010
Мислења
318
Поени од реакции
189
Обично смирен... се додека некој не ме извади од памет, а потоа ми се темни пред очи а потоа преоѓам на физичка агресивност - само никогаш со блиските - единствено со нив не преоѓам од крајност во крајност... со нив скоро секогаш смирен а иако избувнам тоа трае кратко.
избувлив сум можам човек да избодам без око да ми трепне .
Колку и да сум изгубен/изнервиран и да ми е стемнето (буквално) никогаш не користам оружје... дури ни обично дрво...

Kajgana Shop

На врв Bottom