Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

  • ВМРО-ДПМНЕ

    Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

    Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

    Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

    Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

    Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

    Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

    Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

    Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

    Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

    Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

    Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

    Гласови: 139 41,2%

  • Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.084
Поени од реакции
4.858
Живееме во Свет и време во кој темелна вредност е: сакај ги парите и користи ги луѓето!

Фасциниран сум од пропагандните флоскули и упорноста на поединци кои не само што се самите убедени (најчесто и добро платени) во тоа што го пишуваат туку сакат и неколкумина преостанати кои не мислат така да ги убедат во нивното убедување! Тоа што будалите не сакат да го видат не е проблем на паметните – тоа е проблем на лекоумните ... наивните...будали кои свршуваат на бајки за слобода, демократија, човекови права и слободен пазар!

Воопшто не изненадува количеството на бес и забеганост во општеството особено кога насилството станало норма, дури и една баба знае кога треба да слуша, да трпи и да јаде го*на. Но потсвеста многу точно регистрира што е насилството, или неправда, лагата за такви суштински работи остава последици.

Потполно непотребно и одвишно е да се води дебата со некого кој ги искривува и ги толкува фактите на начин што одговара на неговата политичка преференција. Тоа е слично како кога верник докажува постоење на Бог - па без оглед на тоа што фактот не му оди во прилог, тој го толкува на начин на кој му одговара, или едноставно го игнорира и прескокнува.

Па затоа одлучив да не продолжам со понатамошна преписка со ... затоа што очевидно ја применува тактика, води на свој терен баруштини кои по се изгледа негово природно станиште и таму да ме победи на кондиција.

Вистината и ништо друго освен вистина - но и тоа не е секогаш така каков што има призвук. Вистината треба да е целосна, навремена и добронамерна, затоа што само таквата вистина е од полза.

Мачно станува од колективно наметнување на вина. Ако некој се чувствува мизерен, јаден и беден тогаш и нека напише така дека се тоа негови височини, а не да пишува за еден цел народ за ди си лечи комплекси и фрустрации![DOUBLEPOST=1562360449][/DOUBLEPOST]

Незнае дали човек да плаче или да се смее.... Нестор Огинар сесрдно му помогна на Зоран Заев да се инсталира ... и подоцна да изврши геноцид врз Македонскиот народ.

Иначе за оние што не знаат Нестор Огинар е Македонски активист и професор во САД. А испадна дека не е ништо повеќе од наивно човече со ситна душа.... Ништо не може да те опере професоре....

karma is a bitch
Нестор Огинар сесрдно му помогна на Зоран Заев да се инсталира - каде кога и со што?
 
Последно уредено:
Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
не му е првпат и пред 6 год Мислам дека тамара намерно го изостави овај дел прибидејќи е србинка,едноставно не ги готиви војводите и комитите и несака да го испее овај дел.познато е дека во минатото србските четници и македонските комити имале конфликти меѓу себе кои ги сметале пак за бугарски.као пример земете ја песната спремте се четници која е химана на српска радикална странка,Јован Бабунски, кој вршел српска пропаганда в тетово и заради тоа Ѓорѓи Сугарев го убива такому и братму ,пратете го текстот
Извика Јован Бабунски,
“Предај се, предај Стеване!“
“Не се предавам Јоване,
Аз сам балгарски војвода!“
ова песна стално ја пееат на маракана звездашите.
Си знаеле против кого се бореле. Таква е историската мемориjа каj Грците. Се памти, зборува за бугарски маали, чети, комитети, востаниjа , и т.д. Османлиските архиви исто не знаат за етничките Македонци од лозата на Клеопатра. Тоj антички библиски народ кому Господ лично (замисли коjа чест, човече!) му се обраќа од етерот на МРТ што го пречека македонскиот крал Ганзифур Али Хан од Хунзистан на аеродромот во метрополата играjќи го Александровото оро е некако понова категориjа.
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.070
Поени од реакции
36.717
Еден Гиш шо се праеше вмроња до гроб се преобрати, овие запнале за некое локално курвиче шо знае малце од малце да грака во микрофон. :facepalm:
Да бевте толку жестоки кога се дешаваа крупните работи можда и ќе издејствувавме нешто, онака сеа дали некоја небитна Тамара заборавила 100 и кусур годишни мртовци мање битно.

Македонец и приоритети, ме потсеќа на таа сцената од Хари Потер кога Хермиона му вика на Рон "можевме да умреме, или уште полошо да бидеме избркани од школото". :LOL::LOL::LOL:
 

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
И да, сега ми текна. Македончето е клето и одмаздољубиво кон себе и својот народ заради турците. Да турците! Тие се најкриви за сé ова што се случува со Македонија! Во време на нивното владеење се нанесе преголема штета на регионов (пред сé на денешна Македонија).

Да не се повторувам, накратко, јаничарите биле едни од најсуровите кон нашинците, ги земале младите и УМНИ деца од тука и ги носеле во турска се додека не пораснеле, меѓувремено ги учеле да бидат предавници и со ПРОТУРСКИ ставови, откако ќе пораснеле ги враќале назад во Македонија за да прават раскол меѓу своите сограѓани, браќа и сестри.

И замислете тоа траело 5 века (ПЕТ ВЕКА, 500 ГОДИНИ, ИЛИ СКОРО 13 ПОКОЛЕНИЈА - ТРИНАЕСЕТ ПОКОЛЕНИЈА!!!!!). ЗНАЧИ ПЕТ ВЕКА ИЛИ ПОВЕЌЕ ОД ДВАНАЕСЕТ ПОКОЛЕНИЈА ГИ ПЕРЕЛЕ ВО ГЛАВИТЕ, ЈА КРИВЕЛЕ И КАСТРЕЛЕ ЛОЗАТА!!! ПА ХОЛИВУД МОЖЕ ВОДА ДА ИМ НОСИ БЕ!!
16. Значи ТИ,
15. ТАТКО ТИ и МАЈКА ТИ,
14. БАБА ТИ И ДЕДО ТИ,
13. ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ,
12. ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ,
11. ПРА ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ
10. ПРА ПРА ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ
9. ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ
8. ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ
7. ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ
6. ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ
5. ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ
4. ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ
3. ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ
2. ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ
1. ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА ПРА БАБА ТИ И ПРА ДЕДО ТИ
•————————————————•

1. ИМА ЛИ ВООПШТО ТУКА ЧИСТ МАКЕДОНЕЦ?
2.СМЕ СЕ ПОГЛЕДНАЛЕ ЛИ ВО ОГЛЕДАЛО ВООПШТО?
3.КАКО ИЗГЛЕДА/Л ТОЈ МАКЕДОНЕЦ?

КАКО ДА ЈА ИСПРАВИМЕ ИСКРИВЕНАВА ЛОЗА?!

:uzi: :uzi: :uzi: ГНЕВЕН СУМ :uzi: :uzi: :uzi:

И што повеќе не ви е јасно!?

Пс. @Ireal во фото и хумор постави една интересна слика од Иво Андриќ кој што вели: "нас не нé мачи одливот на мозоци, нас ни е проблем што идиотите остануваат."
 
Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
18.792
Поени од реакции
26.350
Не беше, туку беше противник на Груевски и тогашната власт, двете работи не се еквивалентни.
Може не се еквивалентни, меѓутоа го побдутна Заев да го напраи ова што го напраи.... Малце Нестор, малце овој, малце оној и тоа е тоа.... Патот до пеколот е поплочен со најдобри намери...

Што ми вреди мене дали бил за Заев или против Груевски.... битен ми е резултатот.... Заев јасно и гласно кажа што ќе направи..
 
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
7 јули 2013
Мислења
1.566
Поени од реакции
10.166
Mене најидиотски, у целиов случај, ми беше тоа што премиерот се најде повикан да објасни дека несакајќи згрешила.
Тоа објаснување е за оние кои имаа дилеми дали Тамара намерно или ненамерно ги изоставила стиховите (јас бев меѓу нив) и да ги реши таквите дилеми. Ја искористија Тамара како пробен балон за да ја видат реакцијата на граѓаните од евентуалното менување на химната кое е се поизвесно. Најтрагично е што Тамара го изеде целиот гнев и хејт.

Тамара, Бетмен, Дамоски, Тасески, Дац и ним слични се пример за куртони коишто беа така искористени од партии кои ги застапуваа да останат без никакво достоинство и кредибилитет. Овие ликови треба да ги паметиме и да се изочуваат за тоа што може да ти се деси кога ќе се залеташ во политика. Особено Бетмен кој од познат лик на социјалните мрежи кој беше доста популарен со неговите шеговити постови до затвор.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.146
Поени од реакции
21.787
Iskreno interesno mi e kolku fama se krena deka del od himata bese izostaven, demek gotovo, vidovme kolku e satot, proben balon bla bla bla. Tie ime ni smenaja, referendum negiraja, raznorazni kapitualcii potpisaa(nekoj toa go narekuva dogovor za dobrososedstvo), dvojazicnost, ocigledni politicki uceni i progoni i.........., ama ne del od himnata bese izostaven. Toa e ona bitnoto sto im gi otvori ocite na gragjanite. Od denesna gledna tocka posle se sto se sluci vo ovie godina dve ova so himnata e totalno najnebitnata rabota za nekoj voopsto i da izreagira. Sto ke bidi sledno, ke trgnat krak od sonceto vo znameto kako proben balon i site ke pagjate vo nesvest( mada jas uste si se nadevam deka novoto zname na republikata bi bilo nalik na toa vo mojot avatar) pa probniot balon bi bil malce poinakov. Bitnoto vo cel muabet e ako i koga toa ke se sluci aman nemojte tolku na srce da si stavate, tolku izlivi na emocii i neznam sto. Malce kasno e sega za toa, zamina vozot :(.
 

Mundell

тој со бројките
Член од
24 септември 2014
Мислења
622
Поени од реакции
1.059
Iskreno interesno mi e kolku fama se krena deka del od himata bese izostaven, demek gotovo, vidovme kolku e satot, proben balon bla bla bla. Tie ime ni smenaja, referendum negiraja, raznorazni kapitualcii potpisaa(nekoj toa go narekuva dogovor za dobrososedstvo), dvojazicnost, ocigledni politicki uceni i progoni i.........., ama ne del od himnata bese izostaven. Toa e ona bitnoto sto im gi otvori ocite na gragjanite. Od denesna gledna tocka posle se sto se sluci vo ovie godina dve ova so himnata e totalno najnebitnata rabota za nekoj voopsto i da izreagira. Sto ke bidi sledno, ke trgnat krak od sonceto vo znameto kako proben balon i site ke pagjate vo nesvest( mada jas uste si se nadevam deka novoto zname na republikata bi bilo nalik na toa vo mojot avatar) pa probniot balon bi bil malce poinakov. Bitnoto vo cel muabet e ako i koga toa ke se sluci aman nemojte tolku na srce da si stavate, tolku izlivi na emocii i neznam sto. Malce kasno e sega za toa, zamina vozot :(.
Абе носи се у курац шипо еден! Ти најде да кажуваш, ајт да не те редам тука.
 
Последно уредено:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.329
Поени од реакции
7.796
Тамара бар еднаш месечно наоѓа начин да ги попизди овие затуцаниве :D
Ги откажа концертите во Прилеп и Охрид оти ќе кркаше домати скапани и јајца, а ќе се смени власта после на куров ќе ми пее :icon_lol:.[DOUBLEPOST=1562395755][/DOUBLEPOST]Нова бомбица Белчо Стрелчо пак во главна улога.

 

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.404
Поени од реакции
7.856

во комшии имаше пред 4 години случка, сватовите дојдоа по невестата и во орото долу еден испука 2 пати со сигнален пиштол... некој повикал полиција и си доби солена казна.. ама работата е што за овој и да повика некој полиција нема да дојде и ако дојде нема казна, може само повикувачот да си има проблеми



Еве уште една фотка од шерифот.

Ликот наводно бил стражар ама како е редот кај нас, заради партиски залуги унапреден е во претседател на борд на директори. Ништо нема чудно кај нас, тешко нешто вакво да биде изненадување, вчера топ вест беше дека некоја инспекторка влегла во Вардар бркајќи криминалец и го фатила. Му го расипува просекот на колегите, им го крева прагот.

Стана чудно ако некој си ја брка работата онака како шо треба, пошто никој нема доверба во МВР и генерално во институциите на ситемот. Во меѓувреме ликови како овој погоре се како бубреџиња во лој и уживаат во своите пет минути, веројатно исто колку шо имаат сколија. Единствено објаснување е дека ваквите ликови сами на себе не можат да си поверуваат докај догурале, па сосема е разбирливо да се така исполнети со самодоверба.

Лошо е шо истото ова шерифско однесување беше редовна пракса и за време владеењето на претходната власт, само немаше кој вака јавно да го експлоатира.
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom