Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 септември 2016
Мислења
21.777
Поени од реакции
37.789
На сите - што?
Не ја разбирам баш последнава реченица. Нема некоја смисла.
... не ја разбираш од други побуди, а таа реченица само што не беше довршена и заборавив и се исклучив од форумов (гледам ти се придружува и тој другиот член задоволство го тепа од примедба) а јас едноставно не знаев дали и за муслимани се кажува „слава им„ или само да кажам да „почиваат во мир“....сакав да го најдам соодветниот израз за сочувство, ама ти кога ме цитираш секогаш некој ќе ме избрише или банира...може ли да не ме следиш веќе? а? нешто многу негативно има во тебе и секогаш ми го пренесуваш :(

The Wild Boy

љепотан
Член од
26 декември 2017
Мислења
1.572
Поени од реакции
940
Автобусов нема ниту една гума експлодирана. Ако имаше пукнато уште во првите 2-3 секунди ќе беше на парчиња и бандажот ќе беше искривен и дали воопшто ќе беше на осовината.
На видеото се гледа дека предните гуми се летни и излижани, погонските всредина се зимски а останатите назад не заприметив. Автобусот бил 2001 година, 18 години стар што за кола се премногу километри и амортизираност а не за автобус кои во годината прават најмалку 100.000 километри и повеќе. Таблиците се од старите со 3 бројки, што значи се штедело и на тоа да не се фрлат 1500 денари за нови табли. Сигурно ситуацијата е настаната од дефект на автобусот типично балканско размислување за возила ама буквално и за се “арно е нема галје“. Сигурен сум дека проблемот е дефект на автобусот од дотраеност и моментлано со шпекулации како пукната гума,срцев удар и останато се користат да се заташка и да се помини со полесно. Затоа и нема официјални изјави ниту од шоферот ниту од компанијата се додека не склопат добра приказна за тоа дека било несреќен случај. Да несреќен случај, се се случува верижно од помала - до поголема реакција.Butterfly effect. Голем број сопственици на крнтии возат така не заради немање пари туку обратно - се додека се можи за нешто без да се дава пари ќе туркаат со истото. Сведоштва на шофери кои возат прекувремено ги има премногу - летото се враќав од црна гора со комбе, шоферот се предозира со кафиња и не тераше да сме погласни (погласни бре!) за да не заспиел. Го прашав колку време возел вика од 3 утрото тргнал за црна гора, а во македонија се вративме кај 9 и пол вечерта. Цели 18 часа на волан со паузи за мочање.
Не само возилата што се форсирани до максимум туку самите луѓе кои ги возат се исто така максимално исфорсирани. Сами на себе се правиме робови.
Жално е затоа што човечките животи кои загинуваат се само бројка и статистика во црната хроника.
За жал тоа е...
That's how Macedonia works :(
којзнае уште колку други автобуси кои што се возат низ Македонија се во можна опасност (пр. ако се расипе ненадејно, како во овој случај).
Оваа кобна несреќа треба да биде поука за сите политичари, и оние од високите врвови дека треба да се среди работата. Автобуси стари 15+ години сеуште редовно се користат.

Член од
30 јануари 2019
Мислења
82
Поени од реакции
107
Ја следам ситуацијата од страна , сочувствувам со фамилиите на починатите ГОСПОД да им биде на помош на сите, исто така им посакувам брзо заздравување на повредените од несреќата.
Голема трагедија за сите, нас никогаш да не се повтори.
Доцна синоќа го прочитав првиот статус на професорката за иронијата и трагедијата, ми стана многу непријатно имаше еден куп коментари не ги читав исклучив фб.
Денеска го прочитав статусот на тој Неделковски, као божјата правда била задоволена враќал ГОСПОД....
Луѓе верувајте дека таков немир во душата многу време не сум почувствувал.
Читам коментари и гледам како некои се ситат на цела мака на луѓето засегнати во ситуацијата и си мислам дали е возможно да постојат луѓе со таков највисок степен на нечовечност.
Разочаран од тоа што го прочитав и од двете страни и македонци и албанци.
Искрено го допревме дното

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.451
Поени од реакции
30.965
Ve molam batalete gi Vankovska i Milenko i site slicni.

90% od lugeto se svesni za tezinata na slucajot i se vo zalost.

S

staycalm

Гостин
Ve molam batalete gi Vankovska i Milenko i site slicni.

90% od lugeto se svesni za tezinata na slucajot i se vo zalost.
За мене не се толку проблем тие малоумни неколку поединци пошо одамна ми е јасно какви се, нонстоп тие се избацуваат, работата е што ругобиве имаат многу поддржувачи што го делат истото мислење. Си се лајкаат си коментираат нонстоп. Карма било, господ гледал итн. И нормално албанциве се навредени и они почнуваат со националистички пристап да пишуваат. Ужас.

Еве сега гледам покренати биле 5 постапки за говор на омраза, фала курцу редно беше.

Член од
30 јануари 2019
Мислења
82
Поени од реакции
107
За мене не се толку проблем тие малоумни неколку поединци пошо одамна ми е јасно какви се, нонстоп тие се избацуваат, работата е што ругобиве имаат многу поддржувачи што го делат истото мислење. Си се лајкаат си коментираат нонстоп. Карма било, господ гледал итн. И нормално албанциве се навредени и они почнуваат со националистички пристап да пишуваат. Ужас.
Тоа и ме плаши, 2 статуси од 2ца гнаси од луѓе а толкава галама ........

Член од
16 април 2014
Мислења
7.393
Поени од реакции
11.872
Ве подржувам повеќето што викате дека Миленко треба да одговара.Се согласувам во целост.
Исто така се согласувам дека е невкусно и вознемирува голем број на граѓани.Алал да му е и на албан и останатите што пушуваат совесно.
Но едно неможам да сфатам никако.
ЗОШТО ниту еден албанец НИКОГАШ не напишал дека е треба да одговара Села,Гаџа или друг албанец кога пушува или јавно на тв кажува нешто против македонскиот народ?
Кој му пиша коментар на Гаџа на објавите од голема албанија и слично?
Кој албанец пиша на форумов дека Села треба да одговара затоа што ја навредуваше државата и македонците?

Член од
30 септември 2018
Мислења
37
Поени од реакции
84
Ве подржувам повеќето што викате дека Миленко треба да одговара.Се согласувам во целост.
Исто така се согласувам дека е невкусно и вознемирува голем број на граѓани.Алал да му е и на албан и останатите што пушуваат совесно.
Но едно неможам да сфатам никако.
ЗОШТО ниту еден албанец НИКОГАШ не напишал дека е треба да одговара Села,Гаџа или друг албанец кога пушува или јавно на тв кажува нешто против македонскиот народ?
Кој му пиша коментар на Гаџа на објавите од голема албанија и слично?
Кој албанец пиша на форумов дека Села треба да одговара затоа што ја навредуваше државата и македонците?
Paa i Sela e ist kako Milenko samo albanska verzija, e tie dvajca zboruvat gluposti edniot za Anticki Makedonci drugiot za iLiri i kako sme bile jaki pred 2000 godini.... a najtragicno e deka tie dvajca decata gi imaat so Americki pasos i drugiot so Svajcarski pasos i tuka vo MK zboruvaat gluposti na siromasniot narod sto ne mozeme mesec so mesec da izvadime od tolkava siromastija... za toa sme ostanale kako opstestvo 2000 godini nazad.... Sela i Milenko ti se isto go*mno samo drugo pakuvanje...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Грешка правите што ги спомнувате таквите кретени кои и да се. Така се хранат тие. Оставете ги...никој нека не ги коментира...но да им се памти што зборувале
Баш тоа сакав да го коментирам. Не им обраќајте внимание ама ич. Тоа е поентата, да ги пуваат другиве како нив...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Paa i Sela e ist kako Milenko samo albanska verzija, e tie dvajca zboruvat gluposti edniot za Anticki Makedonci drugiot za iLiri i kako sme bile jaki pred 2000 godini.... a najtragicno e deka tie dvajca decata gi imaat so Americki pasos i drugiot so Svajcarski pasos i tuka vo MK zboruvaat gluposti na siromasniot narod sto ne mozeme mesec so mesec da izvadime od tolkava siromastija... za toa sme ostanale kako opstestvo 2000 godini nazad.... Sela i Milenko ti se isto go*mno samo drugo pakuvanje...
Тоа се тие т.н. големи патриоти било да се Македонци или Албанци ... или децата нивни или пак и самите они живеат во Хамбург, Берлин, Виена, Лондон, Њујорк, Чикаго, Мелбурн, Перт, Сиднеј, Канбера... но по интернет форумите, фејсбуци и твитери кењаат за антика, антички херои, за некакви големи држави, за стрелање, колење и бесење на оние различните од нив и сл. говнарии !

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Браво друже ти си еден од поразумните Албанци кои пишувале овде на форумот.[DOUBLEPOST=1550188235][/DOUBLEPOST]Сега за сега има официјално 14 жртви или се има променето нешто?
Каква е состојбата на повредените и на оние кои беа во критична состојба?

Последно уредено:

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Браво друже ти си еден од поразумните Албанци кои пишувале овде на форумот.[DOUBLEPOST=1550188235][/DOUBLEPOST]Сега за сега има официјално 14 жртви или се има променето нешто?
Milena na kanal5 kaza deka se 15...

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Нема промени, да се надеваме дека нема да се накачува бројката на загинати... а во критична остануваат тие неколку пациенти, 2ца се на апарати за дишење во 8ми септември.

Milena na kanal5 kaza deka se 15...
Кога тоа?

Знам се направи забуна затоа што излезе дека еден од загинатите си го сменил презимето неодамна, па го имаше на листата два пати, и со старото и со новото презиме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom