Да да ќе влезиме во ЕУ како шо просечната плата стана 30.000, а минималната 60.000 денари.Можда си во право, не се работи до гроб со кој, се работи за тоа што првпат од коа постои ФИРОМ можам да се кажам дека сум горд на нешто и не мора секој да ме корегира каде и да се движам надвор од Република Северна Македонија.
И за првпат би сакал ако имам деца да растат овде, место кое некогаш веќе сигурно ќе влезе во Еу и работите ќе идат на подобро.
Не е преку вечер но има некаква шанса, мала дури и 0.00000000001% шанса, има неканва, ако оставевме на вашите полтрони ќе беше, па нема шо да претпоставувам видовме 10 години како беше.
Ок сеа веќе сум 100% сигурен дека си Влав(мислам стереотипниот влав за кој зборував пред малку)Можда си во право, не се работи до гроб со кој, се работи за тоа што првпат од коа постои ФИРОМ можам да се кажам дека сум горд на нешто и не мора секој да ме корегира каде и да се движам надвор од Република Северна Македонија.
И за првпат би сакал ако имам деца да растат овде, место кое некогаш веќе сигурно ќе влезе во Еу и работите ќе идат на подобро.
Не е преку вечер но има некаква шанса, мала дури и 0.00000000001% шанса, има неканва, ако оставевме на вашите полтрони ќе беше, па нема шо да претпоставувам видовме 10 години како беше.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Едноставно е, бојкот за играње за СЕВЕРНА Македонија и готово. Само што не сме ние сложни, затоа и никад не не бивало како држава.репрезентации ќе има, ама ќе се откажат некој постари играчи... помлади таленти што не заиграле ќе си земаат други државјанства...
не е проблемот во називот на државата, тоа е само изговор за друга работа..Едноставно е, бојкот за играње за СЕВЕРНА Македонија и готово. Само што не сме ние сложни, затоа и никад не не бивало како држава.
Толку мала, а толкуа зло у неа. Абе немаме ни милион ипол народ и пак не може да ја средиме. Ние сами не може да си ги средиме проблемите во неа кои секојдневно се повторуваат, а не пак некој други да ни ги решава од страна.
НЕ ЗАСЛУЖУВАМЕ ДА ИМАМЕ ДРЖАВА!
Milenko...ama koj go slusha...ne se isplati da imash "муда" koga imash hunta na vlast. Majkata mu e strplivo da chekash taa hunta sama da se izede, toa e sudbina na sekoja hunta, sooner or later.Првиот со "муда" што ќе излезе јавно против америте, еу, нато, сдсш, дпшне, и направи/каже нешто што никој не го има направено/кажано против нив, ќе биде национален херој.
Историјата на Балканот досега познавала два примери со повеќе од еден конститутивен народ. Првиот СФРЈ (6 конститутивни народи) и се распадна во два дена како кула од карти во време кога се промовираше како четврта сила во светот и трета во Европа, а цутеше Братство и Единство насекаде низ Републиката. Вториот пример е БиХ, со три конститутивни народи, која прашање на време е кога ќе ја поделат, бидејќи е дисфункционална држава, со еден единствен автопат кој служи да ја поврзи Славонија (Северна Хрватска) со Далмација (Јужна Хрватска). Третиот случај е Северна Македонија, која сега ги има сите услови за иднина на СФРЈ и БиХ. Од утре натаму секој во своја општина со референдум може да си побара, кантон, федерална единица, отцепување, автономија...Konstitutivni narod je jedan od više naroda ili nacija koji dijele zajedničku teritorijalnu cjelinu jedne države.
U Bosni i Hercegovini, u oba entiteta; srpski, hrvatski i bošnjački narod su konstitutivni, to jest imaju jednaka prava.
Konstitutivni zakon ima svojih veoma nedemokratskih implikacija. Naime, Bosnom i Hercegovinom predsjedavaju tri predsjednika (tri člana predsjedništva) iz tri konstitutivna naroda, i ta tri mjesta su rezervisana samo za njih. Ostalim narodima u BiH (Romi, Jevreji, Česi, Slovenci itd.) ovaj zakon indirektno zabranjuje da budu u predsjedništvu (zabranjuje im u smislu da im ne odobrava). Pored ovog problema zakon implicira i druge stvari kao proporcionalnost tri naroda u skupštinama i slično, ne spominjući ostale.
https://bs.wikipedia.org/wiki/Konstitutivni_narod
Ех Грујо, Грујо... пизда ли ти лепа материна... спичка 10 милијарди за да му плаќаш на Еди Рама да дава вакви интервјуа и да ги плаши луѓето со Тирански платформи, само за да задржиш фотеља... Лежи сега таму Шутка, скапи!!!ИНТЕРВЈУ НА АЛБАНСКИОТ ПРЕМИЕР ЗА ВИЕНСКИ „СТАНДАРД“:
Еди Рама: Албанците во Македонија не се малцинство туку конститутивен народ
8 октомври 2017
https://vecer.mk/makedonija/edi-rama-albancite-vo-makedonija-ne-se-malcinstvo-tuku-konstitutiven-narod
Milenko...ama koj go slusha...ne se isplati da imash "муда" koga imash hunta na vlast. Majkata mu e strplivo da chekash taa hunta sama da se izede, toa e sudbina na sekoja hunta, sooner or later.
Da ne treba fala da mu kazat?Ajdee kolnenje i po deca i familija, pa kje ebele sFe po spisok, pa mrtva kje mu bila famijata... Epten hristijanski neli?![]()
Јебига, народот е разочаран, уморен, исплашен... ама тоа што ве плаши вас, е тоа што не е рамнодушен, па сега демек фаќате сеир со колнење и силење... Силата максимум ви ја видовме 610.000 со полнење, мислам дека на некој наредни избори ќе се преброиме, а тогаш ќе го сетите гневот на народот изразен преку колнења и пцовкиAjdee kolnenje i po deca i familija, pa kje ebele sFe po spisok, pa mrtva kje mu bila famijata... Epten hristijanski neli?![]()