Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Bafra

Гостин
Е точно така.

Извини бате, еве ти каранфилче :smirce: Можи за мене бан од една недела место за тебе?

Исто е училишна прослава и општинска прослава?
Извинето :ајнапиво:
Со банови не се замарам јас, ни за членови кои користеле недолични зборови, а камоли па за тебе што не сме размениле збор.
Туку ме зачуди што толку мерак ти се направи да ме банираат, а колку што ме држи сеќавање никогаш не сме ни дебатирале на некоја тема :toe: . Можеби мои постови, но тешко дека си ги читал, (нфл ти е интерес) нешто те изритирале, како кај поголем дел од членовите :D, па затоа пишав, ако ти е мерак кажи, ќе оствариме желбата.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Туку... до кај си со 200 евра? Ги надмина ли? Да собереме по едно евро за тебе, едно за црквата.[DOUBLEPOST=1544363166][/DOUBLEPOST]А каква награда примил Груевски па е осуден? Да се повози некој круг?
И 50 евра плата би земал само да ти и таквите ко тебе бидат северномакедонци и да не смеат на македонски да зборат никаде. Можеш да се тешиш и да бидеш смешен со плати и слични работи, но вистината е дека ти за брзо ќе си северномакедонец и историјата ќе ти се избрише, тоа највеќе те боли а мене ми е мило што ти се посраа врз името и идентитетот.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Извинето :ајнапиво:
Со банови не се замарам јас, ни за членови кои користеле недолични зборови, а камоли па за тебе што не сме размениле збор.
Туку ме зачуди што толку мерак ти се направи да ме банираат, а колку што ме држи сеќавање никогаш не сме ни дебатирале на некоја тема :toe: . Можеби мои постови, но тешко дека си ги читал, (нфл ти е интерес) нешто те изритирале, како кај поголем дел од членовите :D, па затоа пишав, ако ти е мерак кажи, ќе оствариме желбата.
Хахахах епа тебе ти се падна парето од сите споделувачи на "веста" :icon_lol:. Оти вака лично си сфаќаш? Нит ти го пријавив мислењето, нит тагнав некој од редакција.

B

Bafra

Гостин
Хахахах епа тебе ти се падна парето од сите споделувачи на "веста" :icon_lol:. Оти вака лично си сфаќаш? Нит ти го пријавив мислењето, нит тагнав некој од редакција.
На оваа тема ретко споделувам домашни вести, оти секој знае да отвори тиме.мк и сл. Ова повеќе го споделив како шала со Мафо и ракија, во смисла луѓето славеле испиле ракииче па згрешиле. Темава е трагикомична, ко жени на селска чешма и само се кука, божем некогаш нешто се променило со плачење, а посебно па државен систем на стероиди.
Меѓусебе ќе се исколат, од граѓаните и приватен сектор, за мочање на страна, одговорност и казни, ама од политичарите не смее да се бара одговорност.
И тоа, сдс членовите треба од своите претставници, а дпне од своите, да бараат одговорност за неисполнувања на ветувањата и обврските.

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
И 50 евра плата би земал само да ти и таквите ко тебе бидат северномакедонци и да не смеат на македонски да зборат никаде. Можеш да се тешиш и да бидеш смешен со плати и слични работи, но вистината е дека ти за брзо ќе си северномакедонец и историјата ќе ти се избрише, тоа највеќе те боли а мене ми е мило што ти се посраа врз името и идентитетот.
Радување на туѓата несреќа (злорадство), е една од нај мизерните емоции кај човекот, која покажува дека кај истиот човек не останало човечност, односно таквиот е стаорец, а не човек. Севрџан е оној што го подржува и одобрува ова серење врз името и идентитетот, оној кој се противи и не го прифаќа, без разлика како ќе го пишат останува МАКЕДОНЕЦ, така било така и ќе биде.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.527
Поени од реакции
18.434
Бугарите пуштени на најјако деновиве. Ќе видиме дали и како нашите кловнови ќе го изманеврираат тоа или ќе молчат како залиени.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.867
Туку ме зачуди што толку мерак ти се направи да ме банираат, а колку што ме држи сеќавање никогаш не сме ни дебатирале на некоја тема :toe: .
Тоа е, помири се. They hatin' cose u black.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Исто е училишна прослава и општинска прослава?
Што менува дали е училишна или општинска ако градоначалникот на општината лично положува цвеќе на погрешен споменик? Претседател, премиер, претседател на Собрание, градоначалник не се административни функции. Тие луѓе ја претставуваат институцијата што ја раководат.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Радување на туѓата несреќа (злорадство), е една од нај мизерните емоции кај човекот, која покажува дека кај истиот човек не останало човечност, односно таквиот е стаорец, а не човек. Севрџан е оној што го подржува и одобрува ова серење врз името и идентитетот, оној кој се противи и не го прифаќа, без разлика како ќе го пишат останува МАКЕДОНЕЦ, така било така и ќе биде.
Најголем македонец си ако живееш негде Америка, Германија и слично.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Машала машала прво се истрча со постов:

па уште СМЕСТА бан, па голтање (тоа изгледа од друга тема кај што пишуваш - педерите) ова она, ми рече ти реков. Биди барем величина и извини се :D

@INDIJANEC123 сепак не сме биле толку гладни па да голтаме слонови, туку некој друг се залета да суфлира да не банирале :D
Додуша и мене ми беше сомнително што е сонце и лесно облечен градоначалникот, ама беше споделено врска Мафо муабетот за ракијата, се извинувам што не проверив времето низ градовите за таква битна информација дали е вистинска.
@BilboBaggins kако Flesh се истрча за да ме банирале. Ако ти е тоа желба, кажи ќе ти ја остварам, не биди издаица крастаица/пиче :P

Па администрацијава на форумот не знам од која причина ми го избришала постот :toe: ама ете нивни форум, нивни правила, нивни миленичиња . Ко божем јас да сум пишувал на тој порталот што го ископирав.
Ако е за така, избришете 1/3 од постовите, зашто многу членови пренесуваа информации како: намалување загадување, подобрување на економијата, намалување на даноци, влез во НАТО, намалување на администрација и најбитното владеење на правото, а испадна се фејк :tapp:

Си има едно ретардирано здружение http://znm.org.mk/ и тие треба да казнуваат за лажни информации, а не ја божем сум бил виновен.

Јас НЕ обвинувам некој што земал пасош странски, кој што сака нека прави, ако му е подобро. Финтата е, нема потреба да ми кажува што не чини во жабокречинава, туку среќен нека му е патот надвор и ако најде подобро нека ме викне и мене :pijani:, штом дигнал раце од тука.
Да седи тука и да прави револуција, ама со вистински намери и акции тогаш ќе го следам. А не ко некои 40+ годишни во ПМС (пациенти на Владо и Кано), кога пишував ретардирано е блокирање раскрсници, туку бркање на судии и лекарските комисии ме изнајадоа со сендвичи, за сега да пишуваат народот бил глуп туп.
Добро е барем некои се опаметиле :D
Па да и мене ми избришаа пост кај што кажав дека треба и за дискусија да не банираат - кога е бал нека е маскенбал. А фејк њуз има насекаде ако се банира поради тоа форумов ќе треба да се исклучи. Па и на американски претседатели им се случува да ја утнат земјата во која се гости не па за споменици овде...

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777
Значи, аманте си пишува се таму. Прво, ова не било вчера, кога во Прилеп беше тмурно и магливо, туку некни. Второ, се организирал и празнувал патронат на основното училиште, што нема врска со државниот празник; доколку ги видевте сликите ќе забележевте ученици и професори.

Е, сега вистинското прашање што произлегува од овој дебилизам и кое никој не го поставува, а е скроз друга димензија од спинуваниве написи е зошто на некого воопшто му текнало да го направи патронатот свечен и јавен така што ќе положува цвеќиња и ќе вика градоначалник и зошто никој во ланецот на команда не рекол стоп. Одговорот мислам дека на сите ни е јасен.
Значи, сепак не била фејк њуз веста за неписмениов градоначаник, иако ти пробуваше да му го забришеш газето, и неговата морбидна глупавост да ја прикажеш како фејк њуз.

На крајот испадна дека ти си тој кој шири фејк њуз, а неписмениот градоначалник си остана глуп и неписмен како и претходно. И не само градоначалникот, туку и неговата администрација во општината која проба на исклучително дебилен и очаен начин да ми го забрише газето на неписмениов.

@Администрација сместа бан за BilboBaggins за ширење и голтање на олкави слонови од фејк њуз. :D

Член од
9 јули 2018
Мислења
777
Поени од реакции
638
Налетав на едно видео од типот на Црпко „жими деца нема да го менуваме името“. Околу 1 седмица пред да гласа дотичнава:

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Стегни на Caps Lock и пиши. Делиш вака.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom