Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 декември 2007
Мислења
582
Поени од реакции
1.363
Протести во Парис
Протести во Брисел
Протести во Холандија
Протести во Будимпешта
Протести во Белград
Протести во Тирана
Кај нас, за среќа, се е таман и нема причина за протести.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Да бе, така оди тоа... за 5 мин.
Па нели ти велеше дека според уставот преседателот на државата не може да прогласи воена состојба?
Ти се фати за уставот, го цитираш тука и во цитираното вели дека преседателот на државата може да прогласи воена состојба.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Па нели ти велеше дека според уставот преседателот на државата не може да прогласи воена состојба?
Ти се фати за уставот, го цитираш тука и во цитираното вели дека преседателот на државата може да прогласи воена состојба.
Кој и да планирал дека Хорхе има храброст да прогласи воена состојба треба да заглави во затвор до крај на животот заради глупавост.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
https://infomax.mk/wp/општината-го-правда-градоначалникот/

Со секој нареден ден се достига ново ниво на глупост.
Значи, аманте си пишува се таму. Прво, ова не било вчера, кога во Прилеп беше тмурно и магливо, туку некни. Второ, се организирал и празнувал патронат на основното училиште, што нема врска со државниот празник; доколку ги видевте сликите ќе забележевте ученици и професори.

Е, сега вистинското прашање што произлегува од овој дебилизам и кое никој не го поставува, а е скроз друга димензија од спинуваниве написи е зошто на некого воопшто му текнало да го направи патронатот свечен и јавен така што ќе положува цвеќиња и ќе вика градоначалник и зошто никој во ланецот на команда не рекол стоп. Одговорот мислам дека на сите ни е јасен.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Не знам кои се тие "Вас", или ме персираш :pipi:

Тој што земал друг пасош, се кажал дека е Бугар, мене ми е гајле. Ама кога таков ист ми соли памет, критикува е тогаш за мене тој нема никаква почит.

Еве Франција тежок им е животот, се жалат, АМАААА не бараат амерички или британски пасош, ТУКУ иде и гине, се тепа против кучињата на власта (да полицајците се кучиња, никакви патриоти) сака да го среди општеството во кое живее да биде подобро и за себе и за своите деца.

Значи со среќа нека им е со други пасоши, ама нека не ми паламуди како загрижена теткица, или да кукате како жени на селска чешма.

Бугарите не мењаат пасоши а си работат низ ЕУ :P
Не споредуваш со Франција?:cautious:Ај не заебавај.Французиве протестираат ради цени на гориво кои се пониски од оние во Грција,Шпанија.Сигурно не им е потежок животот од кај нас, Бугарија, Косово,Грција и други балкански вукојебини шо глумат држави.Французите секогаш од време на време се бунтуваат чисто да ги потсетат нивните политичари дека Франција не е нивна сопственост, него е на народот.Иначе шо се однесува до бугарскиве посоши ги подржувам љуѓето шо ги земаат.Го претераа МК феудалциве,тоест ропациве шо себеси се викаат газди.Мора да ги почитуваат работниците.На љуѓето им е преку нос да работаат по10 саати за минималец!

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Протести во Парис
Протести во Брисел
Протести во Холандија
Протести во Будимпешта
Протести во Белград
Протести во Тирана
Кај нас, за среќа, се е таман и нема причина за протести.
Протести во Кочани :cool:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.349
Поени од реакции
26.351
Значи, аманте си пишува се таму. Прво, ова не било вчера, кога во Прилеп беше тмурно и магливо, туку некни. Второ, се организирал и празнувал патронат на основното училиште, што нема врска со државниот празник; доколку ги видевте сликите ќе забележевте ученици и професори.

Е, сега вистинското прашање што произлегува од овој дебилизам и кое никој не го поставува, а е скроз друга димензија од спинуваниве написи е зошто на некого воопшто му текнало да го направи патронатот свечен и јавен така што ќе положува цвеќиња и ќе вика градоначалник и зошто никој во ланецот на команда не рекол стоп. Одговорот мислам дека на сите ни е јасен.
Кој е патрониот празник на ООУ „Климент Охридски“?

B

Bafra

Гостин

Машала машала прво се истрча со постов:

@Администрација сместа бан за ширење и голтање на олкави слонови од фејк њуз.
па уште СМЕСТА бан, па голтање (тоа изгледа од друга тема кај што пишуваш - педерите) ова она, ми рече ти реков. Биди барем величина и извини се :D

@INDIJANEC123 сепак не сме биле толку гладни па да голтаме слонови, туку некој друг се залета да суфлира да не банирале :D
Додуша и мене ми беше сомнително што е сонце и лесно облечен градоначалникот, ама беше споделено врска Мафо муабетот за ракијата, се извинувам што не проверив времето низ градовите за таква битна информација дали е вистинска.
@BilboBaggins kако Flesh се истрча за да ме банирале. Ако ти е тоа желба, кажи ќе ти ја остварам, не биди издаица крастаица/пиче :P

Па администрацијава на форумот не знам од која причина ми го избришала постот :toe: ама ете нивни форум, нивни правила, нивни миленичиња . Ко божем јас да сум пишувал на тој порталот што го ископирав.
Ако е за така, избришете 1/3 од постовите, зашто многу членови пренесуваа информации како: намалување загадување, подобрување на економијата, намалување на даноци, влез во НАТО, намалување на администрација и најбитното владеење на правото, а испадна се фејк :tapp:

Си има едно ретардирано здружение http://znm.org.mk/ и тие треба да казнуваат за лажни информации, а не ја божем сум бил виновен.

Не споредуваш со Франција?:cautious:Ај не заебавај.Французиве протестираат ради цени на гориво кои се пониски од оние во Грција,Шпанија.Сигурно не им е потежок животот од кај нас, Бугарија, Косово,Грција и други балкански вукојебини шо глумат држави.Французите секогаш од време на време се бунтуваат чисто да ги потсетат нивните политичари дека Франција не е нивна сопственост, него е на народот.Иначе шо се однесува до бугарскиве посоши ги подржувам љуѓето шо ги земаат.Го претераа МК феудалциве,тоест ропациве шо себеси се викаат газди.Мора да ги почитуваат работниците.На љуѓето им е преку нос да работаат по10 саати за минималец!
Јас НЕ обвинувам некој што земал пасош странски, кој што сака нека прави, ако му е подобро. Финтата е, нема потреба да ми кажува што не чини во жабокречинава, туку среќен нека му е патот надвор и ако најде подобро нека ме викне и мене :pijani:, штом дигнал раце од тука.
Да седи тука и да прави револуција, ама со вистински намери и акции тогаш ќе го следам. А не ко некои 40+ годишни во ПМС (пациенти на Владо и Кано), кога пишував ретардирано е блокирање раскрсници, туку бркање на судии и лекарските комисии ме изнајадоа со сендвичи, за сега да пишуваат народот бил глуп туп.
Добро е барем некои се опаметиле :D

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Е па до крај цитирај...
Прво, види заради кои причини може да се прогласи таква состојба. Дали беа исполнети услови за воена опасност, итн, итн...
Следно, ако претседателот прогласи, треба Собранието да не може да се состане, а и ако прогласи, пак го известува Собранието, итн итн....

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Па еве Муковски и компанија се испазарија веќе, значи по автоматизам треба сите да ги пуштат?
А зошто да не ги пуштат? Ако законот не важи за Муковски и компанија, зошто за овие да важи?

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.145

Прво. Намерно го ставив овој линк, а не другиот каде што пишува дека на Св. Климент го утнале споменикот.
На ликов не е нешто што некој го измислува туку соопштение од општината со кое пробувајќи да се извадат се дозакопаа.
Второ. Најверојатно ова било во петокот. Патрон на училиште се празнува на денот на празникот, што се паѓаше во сабота, а бидејќи сабота е неработен ден за школите, го поместиле у петок.
Трето. На празник Св. Климент, што е и патрон на истоименото училиште, неписмениот градоначалник и најверојатно директорот на школото како организатор, положуваат цвеќе на споменик на Ченто, кој усвари никаква допирна точка нема со патронот, празникот, ниту пак со некаква писмена дејност.
И наместо да признаат грешка, пуштаат соопштение дека немале споменик на Климент па дај шта даш е работава. Јеби га, желбата да бидат видени као демек види ние сме посветени, работиме, им се удира од глава кога прават вакви киксови. Овој не е ни прв ни последен. Пред некоја година Илинден го празнувавме со фаланга. Затоа и пишав дека не ми се гледа лимитот на глупостите.[DOUBLEPOST=1544373227][/DOUBLEPOST]
Ако Собранието не може да се состане, одлука за прогласување на воена состојба
донесува претседателот на Републиката и му ја поднесува на Собранието на
потврдување штом тоа ќе е во можност да се состане.

Ја по ова што го читам сепак собранието е тоа кое го има последниот збор. Можда грешам.
Исто така, тоа што се случи на 27 не исполнува услови за да биде прогласена воена состојба, барем по тоа што го прочитав.

Последно уредено:
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.441
Неписмениот градоначалник и најверојатно директорот на школото како организатор; желбата да бидат видени као демек види ние сме посветени, работиме, им се удира од глава кога прават вакви киксови. Овој не е ни прв ни последен. Пред некоја година Илинден го празнувавме со фаланга. Затоа и пишав дека не ми се гледа лимитот на глупостите.
Е точно така.
Машала машала прво се истрча со постов:

па уште СМЕСТА бан, па голтање (тоа изгледа од друга тема кај што пишуваш - педерите) ова она, ми рече ти реков. Биди барем величина и извини се :D

@INDIJANEC123 сепак не сме биле толку гладни па да голтаме слонови, туку некој друг се залета да суфлира да не банирале :D
Додуша и мене ми беше сомнително што е сонце и лесно облечен градоначалникот, ама беше споделено врска Мафо муабетот за ракијата, се извинувам што не проверив времето низ градовите за таква битна информација дали е вистинска.
@BilboBaggins kако Flesh се истрча за да ме банирале. Ако ти е тоа желба, кажи ќе ти ја остварам, не биди издаица крастаица/пиче :P

Па администрацијава на форумот не знам од која причина ми го избришала постот :toe: ама ете нивни форум, нивни правила, нивни миленичиња . Ко божем јас да сум пишувал на тој порталот што го ископирав.
Ако е за така, избришете 1/3 од постовите, зашто многу членови пренесуваа информации како: намалување загадување, подобрување на економијата, намалување на даноци, влез во НАТО, намалување на администрација и најбитното владеење на правото, а испадна се фејк :tapp:

Си има едно ретардирано здружение http://znm.org.mk/ и тие треба да казнуваат за лажни информации, а не ја божем сум бил виновен.
Извини бате, еве ти каранфилче :smirce: Можи за мене бан од една недела место за тебе?
Кој е патрониот празник на ООУ „Климент Охридски“?
Исто е училишна прослава и општинска прослава?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Леле, колку е за никаде споменикот на Ченто! Како џуџе е!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom