Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
За новошарена раса со кратко памтење..

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Немаат толкава меморија во главите, само последните 10 години ги паметат, но и во тие 10 години паметат само што лошо направил Грујо.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Не мислат така тие што земале пасоши.
Знам доста од нив имам и роднини, имаат пасоши и пцујат мајка блгарска, Кој зеде кола кој замина странство али јас да сум на место на бугарија, не би се надевал многу за такви мои граѓани. Македонец со бугарски пасош е нешо слично како Албанец во Србија или Србин во Хрватска. Прва прилика ќе ја заеби “татковината“

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Во Бугарија се знае како е, или си бугарин или си никој и ништо, само кај нас “браќата“ треба да ги мазиме и се да им се исполнува.[DOUBLEPOST=1488374680][/DOUBLEPOST]
Не повеќе од вас!
Да, затоа има пописи по мајчин јазик уште откако се образува Блгарската држава 1878г. - во Грција има ли попис по мајчин јазик, етнос !?
Но како и да е - оној кој не сака да види нешто, едноставно нема да го види.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.380
Поени од реакции
3.562
Од рубриката: "Штаб на денот"...

А што е важен Груевски. Ние сме важни, македонците. Нам ни се губи националната држава.

А уште не е ни поручек

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не, пријател. Во Бугарија не постои прашање за двојазичност. Предвид дека во Македонија е немало попис веќе 15 години, ти мислиш дека една таква одлука за двојазичност може да биде легитимна без актуелен попис ли ?
Јас не викам дека не треба попис да се направи, баш напротив. Во Бугарија допрва ќе доаѓаат тие проблеми, само си се праите на тошо вие, ама тоа е друго прашање.
Ако се чекаат резултати од секој попис и после секој попис да се ресетира државава тоа е еден перпетум мобиле, само ќе вртиме во круг. Држава у која толку често се праат редефиниции во устав значи дека има некој сериозен проблем во себе. Ако партиите на албанците постојано инсистираат на нови и нови барања, треба да се заостри политиката кон нив и да се исклучуваат од власт, а не тајно да се соработува со нив цели 10 години и да се преќутуваат состојби кои очигледно не функционираат. Ние го имаме апсурдот да двете најнационалистички партии и од едната и од другата страна си работат против етничките заедници и против граѓанскиот концепт на земјава, со таа разлика што пробугарската дпне повеќе работи на штета на Македонците отколку било кој до сега. Вашето кукавичко јајце љуБчо е п****н дим за овие, обичен аматер.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Да, затоа има пописи по мајчин јазик уште откако се образува Блгарската држава 1878г. - во Грција има ли попис по мајчин јазик, етнос !?
Не ми кажувај пописи во Бугарија, па уште можело да пишете и мајчин јазик.

Да не продолжуваме со дискусијата ќе отидеме во х3ПМ
да се фокусираме на случувањата во Македонија[DOUBLEPOST=1488375730][/DOUBLEPOST]
нив цели 10 години
Какви цели 10 години, па од 91 наваму (освен 2001) обавезно има албанска партија во власта!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
А што е важен Груевски. Ние сме важни, македонците. Нам ни се губи националната држава. А албанците ако се вистински сограѓани, нема да поставуваат вакви прашања за одземање на единственото парче национална држава на своите „собраќа“, македонците. Редно е да речат... „албанците имаме држава Албанија, Косово е втора (горе-долу), а нашите сограѓани македонците со кои сакаме да живееме братски ниту една“. И ние треба да сме фините.
Како бе не е битен Груевски?? Па јас сум го гласал 2006 и 2008-ма кога ветуваше економски напредок стоп за етнички прашања и сл. Јас не го гласав за да амнестира хашки случаи, знамиња албански да гласа, да ја проширува употребата на албанскиот и во влада и уште многу други работи. Албанците си бараат. Ама нашиве цело време им попуштаат и цело време се прават тензии. Чекаш Албанците да речат стоп?? Зошто би рекле ако им се дава се што ќе побараат. Абе Груевски преговараше со Ахмети 20 дена за платформата. Ти да не ги преспа тие 20 дена??? И ете можеби стварно СЈО бил проблемот. Ако прифатил албанско знаме на 1/3 од Мк да се вее зошто да не прифати албански јазик на цела територија.
Ние смите си ја губиме државава затоа што сеуште не се родил политичар Македонец што си ја сака државата и има муда да им рече не на Албанците.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Во Бугарија од 1947 до 1970 се ликвидирани 200.000 Македонци

Член од
17 јануари 2015
Мислења
421
Поени од реакции
194
Јас не викам дека не треба попис да се направи, баш напротив. Во Бугарија допрва ќе доаѓаат тие проблеми, само си се праите на тошо вие, ама тоа е друго прашање.
Ако се чекаат резултати од секој попис и после секој попис да се ресетира државава тоа е еден перпетум мобиле, само ќе вртиме во круг. Држава у која толку често се праат редефиниции во устав значи дека има некој сериозен проблем во себе. Ако партиите на албанците постојано инсистираат на нови и нови барања, треба да се заостри политиката кон нив и да се исклучуваат од власт, а не тајно да се соработува со нив цели 10 години и да се преќутуваат состојби кои очигледно не функционираат. Ние го имаме апсурдот да двете најнационалистички партии и од едната и од другата страна си работат против етничките заедници и против граѓанскиот концепт на земјава, со таа разлика што пробугарската дпне повеќе работи на штета на Македонците отколку било кој до сега. Вашето кукавичко јајце љуБчо е п****н дим за овие, обичен аматер
.
Пријател, јас што напишав погоре ? За што се целата плеада реченици потоа ?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Да де, тоа се секојдневните гомнарии, на почетокот гасовод трубевте дека ќе губиме, сеа национална држава губиме.
Секој ден нешто ново за да ги штитите криминалците.
Пу ебаве гадните.
Смири се и не навредувај. Сум забележал кај сдсм-овците на форумов страшна доза на насилно однесување ...[DOUBLEPOST=1488376218][/DOUBLEPOST]
Пријател, јас што напишав погоре ? За што се целата плеада реченици потоа ?
Такви се, пред малку напишав. Дрски и безобразни...[DOUBLEPOST=1488376261][/DOUBLEPOST]
Во Бугарија од 1947 до 1970 се ликвидирани 200.000 Македонци
Малку несоодветно е напишано, ќе испадне дека се убиени.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Читам на Зајка авто га подбрале сас јајца а вечер на бихаќку гости им идев...

B

Bafra

Гостин
За новошарена раса со кратко памтење..

Ај и тебе "патриотот" со меморија на рипка да те потсетиме.

Мал број од СЛУГИТЕ на лошиот СОРОС:

Ѓорге Иванов бил член на Управниот одбор на фондацијата ФООМ на СОРОС од мaј 2002 до октомври 2004 година.

Илија Димовски бил член на пододборот за доделување грантови за младински програми .

Антонио Милошоски, пратеник на ВМРО-ДПМНЕ, бил корисник на еднократни стипендии за студиски престој во странство овозможено од ФООМ

Ратко Димитровски – градоначалник на Кочани, сопственик на печатница „Европа 92“ која добила 80.000 долари од ФООМ.

Паско Кузман бил член на Управен Одбор на ФООМ

Јован Донев – сегашен амбасадор на Македонија во Лондон бил претседател на Управен Одбор на ФООМ од 1996 до 2002 година.

Сорос во 92год да не и дадеше пари на Македонија можда уште тогаш немаше да постоиме ама кој да го знае тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom