Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Јас во Сјо не работам, си имаат докази тие, влегуваа во институции и собираа, Убк ова она, си собраа што им треба. Овие детски ретардирани муабети дај да видам докази покажуваат до каде сте со развојот.
Па од куде знаеш дека има докази?
Можда лжев...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Па од куде знаеш дека има докази?
Можда лжев...

Кога некој влегува во некоја институција и седи цела ноќ таму сигурно не пие кафе со Чавков. Докази за прислушувањето има, има и за другите случаи, можеш да видиш и дека полно сведоци има ама од страв да не се самоубијат не сакаат да сведочат, нека се донесе законот за сведоци ќе видиш како ќе падне кулата од карти.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Кога некој влегува во некоја институција и седи цела ноќ таму сигурно не пие кафе со Чавков. Докази за прислушувањето има, има и за другите случаи, можеш да видиш и дека полно сведоци има ама од страв да не се самоубијат не сакаат да сведочат, нека се донесе законот за сведоци ќе видиш како ќе падне кулата од карти.
Па ти тврдиш дека има покажи што има...
Нелегално прислушување не е валидно на суд ваљда си запознаен...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.127
Поени од реакции
30.219
Македонија не била Финска или Канада ради природни богатства :pos:
Објасни како преку продавање на домати ќе стасаме до Канада ниво и колку време ќе треба за тоа.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.431
А има ли врска нешто ова што го пишуваш? ФФМ не е државен орган. Тоа е здружение на спортисти. Што има тоа врска со државата. Исто како да дискутираме за семејството на некого, како живее дома.
.
Нема никаква врска тоа што завчера Груевски повторно се утврди ФФМ и прва одлука му беше двојазичност?

Врската е вашето лицемерие. Ве боли кур вас за двојазичност.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Мијалков е „кртот“ уфрлен од СДСМ во ВМРО ДПМНЕ, ги прислушувал само вмро-вците, дури и себе си.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516

Што да покажам јас? Ти не реков не сум вработен во Сјо, тие имаат и ќе покажат. Немој со овие детски муабети покажи докази, и ти тврдиш нешто па не гледам докази да прикажеш туку на збор веруваш.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Нема никаква врска тоа што завчера Груевски повторно се утврди ФФМ и прва одлука му беше двојазичност?
Врската е вашето лицемерие. Ве боли кур вас за двојазичност.
Пишуваш сосема спротивни теми. Јас не знам што било во ФФМ, ама ФФМ нема врска со државните органи. Не знам чија е идеата, можеби така се договориле членови на ова здружение. Верувам дека во Шкупи, во Шкендија... 100% се зборува и пишува на албански, со мали преводи на неалбанците во клубот.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Што да покажам јас? Ти не реков не сум вработен во Сјо, тие имаат и ќе покажат. Немој со овие детски муабети покажи докази, и ти тврдиш нешто па не гледам докази да прикажеш туку на збор веруваш.
Па тврдиш дека има покажи што имав?
Па ете ти напињаш сас Чаир ја ти давам натпис од 2005 кој га направи Чаир..
Дрндате за Амнестију ја ви давам доказ од службен весник 2002 кој га донеја закон за амнестију..

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Мијалков е „кртот“ уфрлен од СДСМ во ВМРО ДПМНЕ, ги прислушувал само вмро-вците, дури и себе си.
Не си глуп нели? Што се навредуваш ако ти рече.некој глуп кога види што пишуваш. Ја уфрлаш реченицата "сам себе се прислушкувал" за да изгледа дека во право си и као демек си играш мајтап со нас тука. Прислушкувани се функционери на вмро, ги кажаа броевите и колку вррме.биле прислушкувани, ги кажаа и функционерите. Прислушкувани биле и новинари ги кажаа и кои и колку време.
Тоа што Грујо го има не значи дека сам себе се прислушкувал, туку зборувал со тој кого го прислушкувал. Или попросто да ти објаснам. Јас те прислушкувам тебе, и ти ми се јавуваш од телефонот кој ти е прислушкуван. Чиј глас ќе има освен твојот? На баба ми?[DOUBLEPOST=1488378420][/DOUBLEPOST]
Па тврдиш дека има покажи што имав?
Па ете ти напињаш сас Чаир ја ти давам натпис од 2005 кој га направи Чаир..
Дрндате за Амнестију ја ви давам доказ од службен весник 2002 кој га донеја закон за амнестију..

Дај доказ дека Заев прифатил двојазичност.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
За новошарена раса со кратко памтење..

Па добро бе толку ли сте глупи. И ти сам се укопуваш со постовите ко чичко ти Иреал. Ти имаш уште пократко памтење очигледно. Ако некој не памти ова од 2002, ти не памтиш од 2011. Тогаш пратениците од ДПМНЕ изгласаа аменстија и преостанатите случаи.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Па добро бе толку ли сте глупи. И ти сам се укопуваш со постовите ко чичко ти Иреал. Ти имаш уште пократко памтење очигледно. Ако некој не памти ова од 2002, ти не памтиш од 2011. Тогаш пратениците од ДПМНЕ изгласаа аменстија и преостанатите случаи.

Не брат ти не си у винклу ја викам сви на клоце ти ги браниш сдсм тој е разлика...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.431
Пишуваш сосема спротивни теми. Јас не знам што било во ФФМ, ама ФФМ нема врска со државните органи. Не знам чија е идеата, можеби така се договориле членови на ова здружение. Верувам дека во Шкупи, во Шкендија... 100% се зборува и пишува на албански, со мали преводи на неалбанците во клубот.
Ако немаат врска со државни органи, онда за кој кур твојот стопан и сите кои се на власт никако не пуштаат во ФФМ да има ништо друго освен партиски подобни?
Но, главното прашање е зошто сите вие лицемерни гомна не му идете на Грујо и да го прашате зашто дур траеја преговорите со ДУИ за влада он само што ја презема по втор пат ФФМ одма стави двојазичност?
Одговорот сите го знаеме. Истиот одговор е и на прашањето - зашто сите вие предавнички копилиња не се буневте ни за момент кога Груевски ги помилува воените зосторници кои вршеа воени злосторства врз македонскиоиот народ? Ги помилува надвор од сите морални, етички норми. Надвор од домашното и меѓународното право. Надвор од препораките на ЕУ, Хаг, САД, Русија, Марс и Плутон. Надвор од вољата на македонскиот народ и сосема спротивно од идеалите на ВМРО, ако сакаш.
Никое смрдено гомно од вас збор не рече ни за тоа ни за договорите со Турција и Катар, после кои почнаа да роварат салфисти по Македонија, источна и западна.
Груевски ќе остане легендарниот владетел кој за бедна пара им овозможи на салафистичките гомна да роварат и по Македонија. Така, благодарејќи на големиот водач денес за прв пат во историјата на Македонија имаме гланц нови арапски џамии по Радовиш и други источно македонски градови. Имаме по источна македонија жени со бурки, какви што немало сто години.

Али не, тоа не се збори, битно е Заев ќе воведел двојазичност у институциите, како пошта или ФФМ.

Затоа твојот сопственик е гомно предавничко, а ти како негов куќен црнчуга не си многу поразлични од него и нема што тука ја со вас да разговарам како да сте луѓе.

RomanistaRIM

ASR1927
Член од
6 октомври 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
1.786
Почна со посети на врата, мавање јајца, интересно станува.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не си глуп нели? Што се навредуваш ако ти рече.некој глуп кога види што пишуваш.

Дај доказ дека Заев прифатил двојазичност.
Па и ти си дебил, а јас никогаш не сум ти рекол, да не се навредиш..
Па нели шќиптарските партии велеа „или платформа или нема влада“. Еве, на Заев му дадоа дозвола, да тера... Успешни се договорите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom