Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Штета што не сме како САД....немаше да поминат измените, владата принципиелно немаше да преговара со терористи.
сега Зајко ќе каже, тоа Дивље насеље не беше тероризам туку се вежбаа за свадбарско-сунетско пукање... пљус вежба по теркот на НАТО со вистинска муницијаЕве стручњак ке ви каже:
Ахмети: Тоа на 27 април не беше тероризам
Sega vo EU ke ima pari za site i se ke bide sredeno...barem na toa se nadevaat lugjeto. Toa sto Makedonija nema da smeat da kazat ne e bitno...Кога земаат сите колективно Бугарски пасоши и земаат слободни деној од работа за да се тормозат до Софија тогаш не му е гаље за името?..по коментарите на темата имам впечаток како во Тунгузија да живеете..пола држава се истепа за тие пасоши и се продадоа сосе партали каде огромен дел од нив се членови на Дпмне и јаки функционери на истата секташка партија па сега треба да се чудиме зошто на луѓето ми било гаље за името?..луѓето треба да протестираат за реални проблеми како што се плати,струја,нафта,вода,инфраструктура,чист воздух(секоја чест за Аеродромците)..а не за имиња,јазици и глупости..како небаре нешто ќе ви смени во животот.
Како тоа не смеат?..кој ќе ти забрани?..па Северна Македонија е државата а не Северна Тунгузија..Северна Македонија е името само за државните институции иначе коќе си го видам тилот дека некој ќе ти забрани да правиш и да изговараш што сакаш..не е Грујо и Дпмне на власт да не смееш да гугниш...пред некои 5-6 години фалеше уште по куќи да ни идеа и за уши да не тргаа за да гласаме за Дпмне..далеку се Сдсм од тоа ниво барем засега..Sega vo EU ke ima pari za site i se ke bide sredeno...barem na toa se nadevaat lugjeto. Toa sto Makedonija nema da smeat da kazat ne e bitno...
Jas licno najverojatno mnogu poveke od prosecniot Makedonec ke profitiram od Euroscheisse...taka da neka se bunat za pari koj gi e.e sekoj sam za sebe. Za pari glasaa, za pari neka placat.
Se se svede na sto napravila nekoja nebitna faca i fakjanje seir...ni nacionalni interesi ni pari ni butur im e gajle.Yeah, business as usual
Ти барем си знаеш од почеток на што си, овие за еден викенд заборавија на име и сега јово на ново, величење на нови дечки плукање по старите
Но, за едно мора да му се оддаде признание, барем си ја завршија борбата сношти до 12 часот. Сега со мирна совест можат да си го слават 23 Октомври денеска
Zatoa site ushi golemi iame, od mnogu tegnenje.Како тоа не смеат?..кој ќе ти забрани?..па Северна Македонија е државата а не Северна Тунгузија..Северна Македонија е името само за државните институции иначе коќе си го видам тилот дека некој ќе ти забрани да правиш и да изговараш што сакаш..не е Грујо и Дпмне на власт да не смееш да гугниш...пред некои 5-6 години фалеше уште по куќи да ни идеа и за уши да не тргаа за да гласаме за Дпмне..далеку се Сдсм од тоа ниво барем засега..
Nisto bitno samo taka samo ke se odlovuvaat institucii i ke pisuvaat vo dokumenti. Normalno i ti taka ke upotrebuvas vo komunikacija so niv. Makedonija zborenje od spalna do dnevna soba. Isto ko Makedonski za vremeto na Metaxas.Како тоа не смеат?..кој ќе ти забрани?..па Северна Македонија е државата а не Северна Тунгузија..Северна Македонија е името само за државните институции иначе коќе си го видам тилот дека некој ќе ти забрани да правиш и да изговараш што сакаш..не е Грујо и Дпмне на власт да не смееш да гугниш...пред некои 5-6 години фалеше уште по куќи да ни идеа и за уши да не тргаа за да гласаме за Дпмне..далеку се Сдсм од тоа ниво барем засега..
И сега откако се продадовме со се партали ќе има поголеми плати ќе има нафта, вода, струја и чист воздух?Кога земаат сите колективно Бугарски пасоши и земаат слободни деној од работа за да се тормозат до Софија тогаш не му е гаље за името?..по коментарите на темата имам впечаток како во Тунгузија да живеете..пола држава се истепа за тие пасоши и се продадоа сосе партали каде огромен дел од нив се членови на Дпмне и јаки функционери на истата секташка партија па сега треба да се чудиме зошто на луѓето ми било гаље за името?..луѓето треба да протестираат за реални проблеми како што се плати,струја,нафта,вода,инфраструктура,чист воздух(секоја чест за Аеродромците)..а не за имиња,јазици и глупости..како небаре нешто ќе ви смени во животот.
Nema potreba da se osekjas kako prodaden, imaj malku respekt kon sebesiИ сега откако се продадовме со се партали ќе има поголеми плати ќе има нафта, вода, струја и чист воздух?
Не ќењај ти.Nema potreba da se osekjas kako prodaden, imaj malku respekt kon sebesi
Ne sme ni prodadeni zosto ne dobivme ni pari, pokloneti sme.Nema potreba da se osekjas kako prodaden, imaj malku respekt kon sebesi
Читајќи ја анализава ќе помисли човек дека ДПЖНЕ биле нешто како хардкор против договорот, секој втор се самозапалил, а тотално обратна беше ситуацијата. Тие всушност со прст не мрднаа, Жмицко имаше некои си млитави изјави, но ниту повика на протест, ниту се обиде да го спречи ова.ВМРО е веќе школка од политичка партија. Болно исшамарани (неколку пати), понижени, поделени, изолирани. Тој Американецот денес комотно си ги прескокна, смета дека моменталното раководство не е доволно битно ни за про-форма протоколарна средба. За какви внатрешни реформи и катарзи зборат, останаа единствена релевантна политичка партија што веќе отворено води политика спротивна на Западот, ги кратат главните финансиери на партијата, не знам која иднина ја очекуваат. Освен ако целта им е гламурозно самоубиство, или да добијат статус на жртва пред македонското гласачко тело. Што ќе им смени fuck all. Ќе ја видат на дело познатата лојалност на македонскиот гласач.Националната гордост е лизгав терен за градење на политички капитал. Емоционален набој е во прашање, не изграден систем на верувања. Времето ќе помине, главите ќе се оладат, на крај ќе останат на празни фрази што и небитни политички духови ко Апасиев со Левица и Бачев можат да ги рецитираат.
Го избришаа подот со нив. И тоа крајно болно, за колку, 2-3 години од врвот ги спуштија да се дават во калта, без капка потрошена пот. Очигледно Западот ќе направи пример од нив, за останатите курчала по нивните зони на влијание, конкретно на Балканот, да ја примат пораката. Не мислам дека тоа била првичната идеја, затоа што на секоја раскрсница им оставаа излез, каде без поголема цена од моменталната ќе можеа да се тргнат на страна, меѓутоа во духот на нивната партија они на секој чекор инстистираа на конфронтирачки став. И тука најмногу доаѓа до израз акумулираната глупавост во нивниот кадровски потенцијал. Вакви ликови ко Мицковски воопшто не треба да стигаат до вакви позиции.
Не знам како мислеа дека паметната стратегија за градење на подобра партиска преговарачка позиција е со удари врз репутацијата на убедливо најмоќниот играч што е на врвот на хиерархијата. Други геополитички конкуренти, какви и да се, не им креираат на нив паритет на политичкиот пазар во однос на Западот. Тоа е друга борба што нема врска со нив. Западот е и останува market maker, сите останати меѓукои и Вмро, единствено што имаат е сопствена цена. Тоа е единственото со кое може да играат.
Мада не е воошто изненадувачки, еве и сега преку членството доаѓа до израз таа карактеристична интерна учичарска култура, што мислат дека политиката можат да ја тераат како тепачка во кафана. All in до степенот додека не те претепаат доволно за да се расплачеш дека светот е против тебе. Имаат среќа што се уште горе-доле потребни на политичката сцена, иначе...
На крај, да беа паметни, ќе си повикаа на референдумот да се гласа против, референдумот ќе поминеше, политичката цена ќе се испорачаше кај нивниот конкурент, проблемот ќе им се тргнеше од глава и на следните избори ќе се вратеа во полн сјај како реформирани патриоти. Како и да е.
Искрено и овој Николовски ми е тешка тралалајка.
Стока на пазар кога продаваш што добива стоката?Ne sme ni prodadeni zosto ne dobivme ni pari, pokloneti sme.![]()
Imeto e smeneto za sareni vetuvanja i lagi duri ni stoka ne dobivme....nisto materijalno, samo zborovi. Vo prevod veter i magla za vitkanje kicma do gazot i nazad.Стока на пазар кога продаваш што добива стоката?
Јас се надевам дека баш тој дел ќе дозволи да одиме напред.Nisto bitno samo taka samo ke se odlovuvaat institucii i ke pisuvaat vo dokumenti. Normalno i ti taka ke upotrebuvas vo komunikacija so niv. Makedonija zborenje od spalna do dnevna soba. Isto ko Makedonski za vremeto na Metaxas.