Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.179
Malku vazno e dali jas se sekavam, ama me voodusevuva stepenot na licemerie. Betka bese se ona sto eden minister ne treba da bide. Prosta, glupa, alcna, poltron, kuropusac. Kako nekoj od vas ne gugna eden zbor protiv nea koga trebase?
Симпатично е вака што мислиш дека треба нешто како CV со претходни ставови да ти се приложува, ама кај мене не мораш стварно, кога беше Бетка власт, си кажав што имам.
Лицемерие може да се каже дека е, да ти пречи Бетка кога те резилела со веома врло, а да не ти пречи Заев со ноу дискасити фор ајдентити, на пример, ама ок е, еве ја не ти барам да не си лицемерен.

еве гледам пистол пишал вморон, стави му лајк

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ, Александар Николоски, кој е во посета на Брисел на конференција на Европската Народна Партија (ЕПП) посветна на Западниот Балкан, за МИА вели дека, без да прејудицира кој би ја предводел следната грчка влада, уверен е оти и Сириза и Нова Демократија се свесни дека ќе биде потребен „нов подобар договор за името“.

FYROM не го даваме.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Симпатично е вака што мислиш дека треба нешто како CV со претходни ставови да ти се приложува, ама кај мене не мораш стварно, кога беше Бетка власт, си кажав што имам.
Pretpostavuvam deka ja imas otepano od kritikuvanje.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Jas nemam za sto da go kritikuvam Zaev. Resi da ja pikne Makedonija vo NATO po sekoja cena, a toa se poklopuva so mojot stav. Seto drugo e samo folklor.
A во меѓувреме се корне зеленило за да се прават згради,се местат тендери,на клиника нема реагенси, се делат милионски стипендии на деца на функционери,ни р од реформи во судството,се апсат неистомисленици.....copy paste грујо и фамилијата

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.179
Jas nemam za sto da go kritikuvam Zaev. Resi da ja pikne Makedonija vo NATO po sekoja cena, a toa se poklopuva so mojot stav. Seto drugo e samo folklor.
Па сеа он у деца се колнеше дека нема да е по секоја цена , ама , ок.
Некој кога лаже е проблем, а со некој едноставно ни се поклопуваат ставовите.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Па сеа он у деца се колнеше дека нема да е по секоја цена , ама , ок.
Некој кога лаже е проблем, а со некој едноставно ни се поклопуваат ставовите.
Ne znam kako da ti kazam, me boli onaa rabota vo sto toj se kolnel. Edinstven spas za Makedonija e da ne upravuvvat od nadvor, a toa kolku tolku ke go dobieme so NATO. Inaku od nas nitu narod, nitu drzava biduva.[DOUBLEPOST=1539712778][/DOUBLEPOST]
A во меѓувреме се корне зеленило за да се прават згради,се местат тендери,на клиника нема реагенси, се делат милионски стипендии на деца на функционери,ни р од реформи во судството,се апсат неистомисленици.....copy paste грујо и фамилијата
Svetlosni godini e ova daleku od stepenot na partizacija i ubivanje na pravnata drzava i demokratijata sto go imase napraveno Gvujo. Nemojte da ziveete vo iluzii. Fun fact, vo 11 godini vlast na DPMNE nitu eden nezin funkcioner ne zgresi nisto, odnosno ne se stvori situacija nekoj da podnese ostavka. Duri ni onoj kutriot Dime kogo go fatija so spusteni gakji.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.000
Поени од реакции
51.179
Ne znam kako da ti kazam, me boli onaa rabota vo sto toj se kolnel. Edinstven spas za Makedonija e da ne upravuvvat od nadvor, a toa kolku tolku ke go dobieme so NATO. Inaku od nas nitu narod, nitu drzava biduva.
Секој премиер и секоја влада ни е и крунисана, одржавана и симната од надвор. Али до таму е нивното
Нема никој да пушти 50 швеѓани да прават од нас луѓе, пак внатре ќе те чекаат Груевски, Али и Заев, али здравје, ќе пробаме ќе видиме.

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.381
Поени од реакции
8.990
Николовски: Имаме чувство дека ако пропадне Договорот, Грција ќе продолжи да дискутира за нов

Потпретседателот на ВМРО ДПМНЕ, Александар Николоски, кој е во посета на Брисел на конференција на Европската Народна Партија (ЕПП) посветна на Западниот Балкан, за МИА вели дека, без да прејудицира кој би ја предводел следната грчка влада, уверен е оти и Сириза и Нова Демократија се свесни дека ќе биде потребен „нов подобар договор за името“.

И покрај изјавите на грчкиот премиер, Алексис Ципрас, вториот човек на најголемата опозициска партија во Македонија тврди дека подобар договор може да се испреговара.

– Официјална комуникација нема, но сите информации коишто доаѓаат и од Сириза и од Нова Демократија, и чувството коешто го имаме е дека доколку ова пропадне тие нема да кренат раце и ќе продолжат да дискутираат со Македонија за нов подобар договор, вели Николоски.

Тој останува на истиот став којшто го имаше пред референдумот дека договорот не е добар и оти треба да се дојде до подобар, но признава дека тоа би значело дека Македонија нема да се зачлени во НАТО во наредната година како што се планираше доколку помине спогодбата со Атина.

Николоски вели дека не верува во пораките испратени од голем број европски министри и претставници дека без договорот, Македонија ја чека изолација.

– Не верувам дека е во интерес на било кого, најмалку на ЕУ, да ја изолира Македонија, мислам дека ќе направи сѐ да ја интегрира. Никој не може да ни го одземе правото да се бориме за подобар договор и мислам дека ќе го постигнеме, вели Николоски за МИА.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.435
Поени од реакции
4.356
Ne znam kako da ti kazam, me boli onaa rabota vo sto toj se kolnel. Edinstven spas za Makedonija e da ne upravuvvat od nadvor, a toa kolku tolku ke go dobieme so NATO. Inaku od nas nitu narod, nitu drzava biduva.[DOUBLEPOST=1539712778][/DOUBLEPOST]

Svetlosni godini e ova daleku od stepenot na partizacija i ubivanje na pravnata drzava i demokratijata sto go imase napraveno Gvujo. Nemojte da ziveete vo iluzii. Fun fact, vo 11 godini vlast na DPMNE nitu eden nezin funkcioner ne zgresi nisto, odnosno ne se stvori situacija nekoj da podnese ostavka. Duri ni onoj kutriot Dime kogo go fatija so spusteni gakji.
Диме го бркаа Албанци од Серава.... сите му поверувавме, само жена му не му поверува.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom