Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 март 2009
Мислења
20.778
Поени од реакции
17.009
Некако не ми се свиѓа идејата и Заев да заврши со огромен украден капитал во Кипар, Чешка, Белизе и Кајмански острови.
а кој политичар тоа заврши на тие дестинации ??
дури и Љубчо мува не го лазеше кога падна а му дишеа на врат за Окта... и дури им подели памет, јас мојот капитал го претворив во голд и заработив многу, така требало и НБРМ :cool:

Член од
24 март 2010
Мислења
15.348
Поени од реакции
26.350
Пресметката веројатно му е да имаат повеќе од дпмне. Што не е невозможно.
Сакаат да го уценат Мицкоски. Изборот му е да гласа за промена со фингиран раскол во партија и брзо да се врати на власт или да оди на избори и да остане опозиција со 50-53 пратеници. Јас би избрал второто.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Сакаат да го уценат Мицкоски. Изборот му е да гласа за промена со фингиран раскол во партија и брзо да се врати на власт или да оди на избори и да остане опозиција со 50-53 пратеници. Јас би избрал второто.
Пре би рекол дека е 45-50 пратеници за дпмне, максимум. Али да, тоа му се опциите на Мицко-грицко.

Како тоа ќе ја реши ситуацијава кога пак ќе немаат 2/3 мнозинство.
Ако евентуално дпмне имаат доста помалку, па и да им фалат 2-3 пратеници, полесно ќе ги „купат“. Сега мораат да „купат“ преку 10 пратеници.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Ако името на државата е од витално значење за еден македонец, зошто договорот со Грција поминува толку лесно меѓу вас.

На Косово 2 години лом за направија само затоа што со демарлацијата на границата со Црна Гора беше предвидено едно планинско брдо да му припадне на Црна Гора.

Вчера се собраа 20.000 луѓе во Приштина, против идејата да се разменат територии со Србија.

Денешниот референдум беше консултативен, се знаеше дека договорот ќе се гласа во собрание.

Ако во иднина има избори ќе победи Заев, и уште еднаш ќе испаднете лицемерни.
Косово и се враќа на Србија, милум или силум и тоа во многу брзо време.
Бидејќи секој пост ти е за Косово.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.380
Поени од реакции
43.191
Стварно мислите дека они немаат план б? Димитров пред некој ден рече дека ќе се бројат само гласовите а тие што не гласале никој не ги рецка.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Ако ако. Нека каже. На нас Македонците ни одговара тоа. Нека пукне тиквата веќе еднаш.
Те имам приметено, спремен си за „војна“. Прв ќе си у ров сигурно.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Третиот избор заборави да го кажеш, а тоа е да си даде оставка тој и тие со него и партијата да ја превземе другото крило на Филип.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom