Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2010
Мислења
165
Поени од реакции
39
Во овој случај не е баш така како што мислиш повеќето народ кажаа бојкотирам оти е неуставен начин спроведен и второ поради можни местенки со полнење кутии за ЗА промена на ИМЕТО ете го примерот на Црна Гора повеќето гласаат против во НАТО и ете што се случи ,истото и во Хрватска според овој пример најдобар начин е БОЈКОТ и никакви ливчиња освен ...... затоа нека не ве лаже ,оти владата немаат мандат да менува ИМЕТО,само што има многу одроди па види кои се виновни НАРОДОТ или оваа паравлада
Таа гипотеза "како-ако" е функциjа на состоjбата на државава и не го касае "референдумот" како понjатие. Сите знаеме што е референдум во GB и што е во Северна Кореjа. Ако незнаш например во Русиjа, КПРФ на два пати победи на изборите, ама накраj на власт седи Единствена Русиjа, а Зjуганов секоj пат се сторил побогат. Е, баш сега во Приморjе победи на 2 тура кандидатот на комунистите и накраj направие трети, тека векье победи сегашниот губернатор, теку со неколку гласови. Ама светот си го прифати Путин за законски. Проблемот не е во референдумот, а во состоjбата на демократиjа во некоjа држава. Твоjот став, нема коj да го разбери надвор.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Па кај да те водам бе човек? Како тоа да излеземе од него? Од што да излеземе? Правници биле на дебата за оправданоста(правна) на некои обележја во некој договор кој резултира со некое прашање шо после ќе се регулира преку уставни одредби. Тоа е СЕ. Не знам кој е сега проблемов, оти некој бил професионален и се држел на линија на професијата кога бил повикан у емисија да биде професионален и да се држи на линија на професијата? Тоа ли сеа не чини? Треба како пилиштарине корумпирани, архитект на пример да иде у емисија и да го брани СК 2014, а да го брани со тоа шо ќе вика дека е добро за зацврстување на идентитетот на македонецот и визуелизирање на историјата на оваа вековна, вековна земја. Шо кур ми ламоти за историја кога го прашуваат за стиропор?
Глупости се ова шо ги пишуваш, damiizvinish. Вие на такви сте навикнати изгледа, гомнарчиња потплатени, да шлапаат вон контекст за Букефал. Омниексперти.
Извини вака, не мислев да те извадам од твојот интелектуален контекст :)

~>}VOJVODATA~~LAVOT{<~

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.354
Za EU ke razberam, ama NATO?
ЕУ е од второстепено значење.
Прво мора НАТО.
Сите земји прво влегоа во НАТО, па после во ЕУ. Тоа е патот. Ние нема да бидеме исклучок.

~>}VOJVODATA~~LAVOT{<~

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.354
А ако има друга алтернатива, таа треба да е реална и конкретна, како оваа. Баш тие две нејзини карактеристики мораат да бидат јавни и добро предочени на јавноста.
Но, такво нешто, ни приближно нема.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.558
Поени од реакции
22.250
„Odgovaram na tri do pet hiljada poruka dnevno i to čini da sam u toku sa svim problemima - to je prednost male zemlje.

Tako znam da je raspoloženje u zemlji pozitivno", kaže Zaev u razgovoru za BBC na srpskom.

https://www.bbc.com/serbian/lat/balkan-45548065

Ова што одговарал 3000-5000 пораки дневнo ти е нешто како Грујо 24/7 работиме. Тогаш што поќе работеле то поќе штета правеа а овој сега што поќе одговара то поќе тоне државата. Зоки бе, Зокиии престани да лажеш еднаш веќе.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.145
Поени од реакции
13.317
И јас отворив форумов мислејќи дека ќе најдам повеќе инфо, ама кога видов дека не споделил никој, го ставив тука. Во Аеродром изгледа од кола излегле повеќе души и го претепале до бесознание дур бил со девојката, дали и они биле во кола, па од кола го извадиле, не знам. После побегнале. Нема дополнително инфо никаде сега засега

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
И јас отворив форумов мислејќи дека ќе најдам повеќе инфо, ама кога видов дека не споделил никој, го ставив тука. Во Аеродром изгледа од кола излегле повеќе души и го претепале до бесознание дур бил со девојката, дали и они биле во кола, па од кола го извадиле, не знам. После побегнале. Нема дополнително инфо никаде сега засега
Барав и јас. Се гледа и се слуша, ама дали е road rage или некое кусурење за друго? Колата на тепачите не ми личи како да била во некоја позиција во која претходно се расправале за паркинг место или слично.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
е
Другар, над десет години сум во навивачкиот свет, особено во скопската тифо сцена.
Добро ги познавам двајцата што си ги набројал и за жал сега починатиот, Саздо.
Сите тројца беа нападнати од навивачки побуди од членови на Шверцери и нападите немаат никаква политичка позадина.
Ти кажав, ваквите напади се секојдневие во Скопје и многу често се користат и ножеви, а повредите често се од тежок карактер. За жал, некој мораше да загине во еден таков напад.
Ок заради тие десет години и фактот што си дел од сите тие срања кои практично ти се случувале пред нос не ти противречам.Моето мислење е тоа.Дека ова е планирано убиство а не обичен напад.А не верувам дека не е направено без амин на ДУИ(читај Артан Груби) зошто Омер(кој веќе не е ни и воџа) и Јусуф Рамадани ни во веце не одат.А многу добро ми се познати и симпатиите на сегашниот воџа Јусуф кон калифатот.Они имаа корист од тоа убиство со тоа што испраќаат порака и покажуваат моќ а владата го стишува Македонецот и неговиот патриотизам.Ова е мислење.Ама сепак јас сум многу далеку од Скопје за да знам со сигурност што е и како а и не го живеам тој ултрас живот.Ама дискусијата ја почнав зошто ме испровоцира мислењето на Берик.

Како и да е Саздо не заслужи да умре.Дека ќе има правда не верувам.Да го одмазди нема кој зошто нашиот менталитет е далеку од тоа.

Нека почива во мир.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom