Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
W

wicked_1

Гостин
Vo odnos na Ljupco komunjarite ovoj pat izigraa odlicno. Znaeja deka pogolema korist ke imaat ako izleze sam, a na vreme ja sprecija koalicijata so Grujo, za koja da bideme realni imase interes kaj Ljupco. Ako taa koalicija se ostvarese sea nemase da zboreme za prebrojuvanje. So glasovite na Ljupco VMRO ke imase 2-3 pratenika povekje. Taa matematika e prosta i so golo oko se gleda.
дури ни будалата над тебе не е толкав оптимист

V

viktora

Гостин
Не се секирајте Села,Али и вахабистот од беса отидоа на рапорт во тирана.Сега ќе договорат кој ќе составува влада.Џабе не беше директорот на ЦИА во ненадејна посета на тирана.
Ние уште ќе си брцкаме прсте у газ да видиме кого поќе ќе го боли дали на СДСМ или на ВМРО.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
дури ни будалата над тебе не е толкав оптимист
Pred da navredis nekogo razmisli ako mozes:
Vo trojka VMRO pobedi so 20000 glasovi razlika i soodnosot na mandati e 11:9. Ljupco ima skoro 7000 glasovi a nema pratenik. So tie glasovi soodnosot vo najmala raka bi bil 12:8. Ista e situacijata i vo cetvorka. Jas gi poznavam lugjeto sto glasaa za nego. Tie raka da im iseces nema da glasat za Zaev. Nekolku pati kazav i pak ke povtoram: znaete samo da navreduvate, a nitu razmisluvate nitu se zanimavate so vistinskata situacija. Ne boli koga razmisluvas, probaj.

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.745
Поени од реакции
7.263
Vo odnos na Ljupco komunjarite ovoj pat izigraa odlicno. Znaeja deka pogolema korist ke imaat ako izleze sam, a na vreme ja sprecija koalicijata so Grujo, za koja da bideme realni imase interes kaj Ljupco. Ako taa koalicija se ostvarese sea nemase da zboreme za prebrojuvanje. So glasovite na Ljupco VMRO ke imase 2-3 pratenika povekje. Taa matematika e prosta i so golo oko se gleda.
А Љубе и Стојанчо кај ќе одеа? Со Мијалков?

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.076
Не би рекол. На локалните во Струмица Лубчо го имаше пресудниот еден советник кој беше потребен за мнозинство во општинското собрание , и го даде на Заев.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Се заборави и еден единствен факт. На опозицијата и беа удоволени сите возможни барања само да дојде на избори! Се случија и изгуби! Сега по малтретирање на своите граѓани од 2 години, не викам за власта за граѓаните зборувам, пак ли треба Црпко да го трпиме како он победил, и нема Груевски да формира влада. Па може Груевски не сака да формира. Од кај он знае! Црпко мисли дека Шконтар-Даглас уште ќе го подржуваат. И тие сватија дека погрешен човек избрале. Чист пример се дел од пратениците на сегашното СДС (LSDM) и поранешните. Тоа беа луѓе интелектуалци кои никогаш не ставаа македонски интерес пред свој. Затоа сега не се на листа. Пратеник од тетово си знае! И пола нивна партија си знае. Срам е да се предавник!. Оваа што Црпко го прави не е херојство, ова е предавство за Македонците! Ние Македонците треба да ја ослободиме СДС, од нивните окупатори тоа ни е следна задача! А комуњара мора да се бори со нешто за он да биде ослободител. Што би рекле небањатите од Левица.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.784
Поени од реакции
17.011
глуп беше терминот за изборите...чекај прво да се реши работата во уса, пазарот меѓу Штрумф и Бутин, после избори... овака ќе испадне дупла работа, дупли трошок... а добре е дупли избори, ама за медиумски паразити и партиски рекетари
Рекс Тилерсон нов државен секретар на САД

Последно уредено:
Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Не би рекол. На локалните во Струмица Лубчо го имаше пресудниот еден советник кој беше потребен за мнозинство во општинското собрание , и го даде на Заев.
Veruvaj mi deka situacijata sega e drasticno smeneta.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Оставка барај во белата палата.
Јас не барам оставка, зошто сите се махери да ги извртуваат пишувањата на другите? Заев така рече, па затоа така и мислев. Не е моја работа дали ќе даде оставка.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Јас не барам оставка, зошто сите се махери да ги извртуваат пишувањата на другите? Заев така рече, па затоа така и мислев. Не е моја работа дали ќе даде оставка.
Мораше Заев да слави победа над "режимот" за да не даде оставка. А сега се надева дека ќе формира влада со 49 пратеника. Да го видам и тоа чудо.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom