Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 септември 2010
Мислења
5.076
Поени од реакции
7.163
И нови избори да има, иста ќе биде гласачката бројка кај двете партии. Освен трошоци ништо друго нема да се смени(мандатите пак ќе бидат скоро еднакви). Глупиот преку ден не може да се опамети и обратно.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.429
Очигледно не сваќаат дпмновциве дека македонските опозициски партии собраа скоро 500 000 гласа, со се албанските опозиционери близу 650 000....
Spored iznesenovo, red e Grujo da ja ispolni zelbata na mnozinstvoto I da se dogovori so albanskiot partner za federalizacija I drugi zelbi koj izleguvaat od izbornite programi na albanskiot blok partii plus SDSM . Od mene Grujo ima I bonus ako moze da dogovori nekoja podelba so sto bi zavrsila ovaa saga ednas zasekogas.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Кои математики си правите... Па ако е така, има и 717.126 гласа против СДСМ, а што треба, Левица и ПДП да направат колективно самоубиство затоа што 98,98% или 99,90% се против нив?

Секој за себе, освен ако не е во предизборна коалиција.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.076
Они сите гласови шо не се за ВМРО ги сметаат за СДС , патетика. :pos::pos::pos:

Да беше така и 11те илади на Левица немаше да бидат на нивното конто , или 25те на Љубчо на контото на Вмро за Македонија. Факт е дека има некои 50тина илјади од македонскиот блок шо не ги боли кур веќе , али ако не гласат за ВМРО не значи и дека автоматски се за СДСА , тоа само во некои ваши математики кои сакате да ги приложите во ваша корист.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.627
Поени од реакции
6.389
Тоа дека незнаеш никој не ти е крив. Имаше доволно време ако сакаш да научиш. Имаш јавни изјави од врвни личности како од СДСМ така и од албанскиот блок. Значи не тајно снимани, сечени , лепени , монтирани туку јавни изјави за на телевизија.
Зошто да не смеам да изјавам? Луѓето си излегоја да гласаат и си гласаја. На ниво на држава победи и тоа со пирова победа ВМРО, на ниво на општина победи СДСМ. Да беше односот на силите многу на према малце ке речев и така и така , ама со ваков однос на силите несериозно е да не го земиш нивниот избор во предвид.
Да за мене стадионот, базенот , копанки се моментално тотално непотрени работи за градот. Има многу побитни и поважни работи од нив кои треба да се средат. Почни од невработеноста па нагоре.
И не не мислам дека Двојче направи нешто посебно за градот и дека заслужува уште еден мандат , но ако си бидеме реални од сите досегашни градоначаници направи најповеќе. Ако имам нешто пропуштено за другите слободно поправи ме. Можам да ти се кладам ако сакаш дека на локални избори ако ВМРО излези со Двојче на чело , поарно и да не излегува.[DOUBLEPOST=1481673655][/DOUBLEPOST]
Не не сум во РЕК, приватно работам, но многу кои некни гласаа и за едните и за другите, посебно овие што славеја душа ке дадат за таму. Дали после РЕК помалце ке загадува ? Најверојатно.
Јас се сеќавам дека до пред 10 години РЕК низ оџак цвеќиња фрлаше а Битола беше ако се зборува за загаденоста шо да ти речам некое селце на алпите. Абе милина. Штета овие младите што не ги памтат тие времиња.
Дa дa 100% си привaтнo . Инaку не се секирaј имaм 3 цa oд мoјaтa блискa фaмилијa шo рaбoтaт вo РЕК пoвеќе oд 25 гoдини ептен блиски и oд секoгaш зaгaдувaл. Знaм јaс убo кaкo е секoе сaбaјле кoгa ќе oди вo канцеларија и дa имa 5 см црнилa нa бирo или кoгa ќе вoзи сo тo бaгерчетo дoлу нa пoгoните дa се гуши. Знaм и кaкoе декa секoј втoр oд тaму зaкaчвa тешкa бoлест. Амa јебигa се знaј зa кoј се и зoштo се . Амa сетo тoa декa немaт прaвo нa друг избoр oти ќе нaебaт. Е вo тaквa држaвa живејме.
А тoa шo нaрoдoт се oсвести делa луѓе секoјдневнo умирaт oд зaгaдувaњетo нa РЕК е зa пoздрaвувaње и требa дo крaј дa се oди дури не се мени нештo.

п.с.Туку не ми кaжa шo е тoa федерaлизaцијa и кaкo би изгледaлa вo делo вo МК. Еве aкo немoјш ти некa пиши некoе другaрче oд пaтриoтите.

Да беше така и 11те илади на Левица немаше да бидат на нивното конто , или 25те на Љубчо на контото на Вмро за Македонија. Факт е дека има некои 50тина илјади од македонскиот блок шо не ги боли кур веќе , али ако не гласат за ВМРО не значи и дека автоматски се за СДСА , тоа само во некои ваши математики кои сакате да ги приложите во ваша корист.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Дa дa 100% си привaтнo . Инaку не се секирaј имaм 3 цa oд мoјaтa блискa фaмилијa шo рaбoтaт вo РЕК пoвеќе oд 25 гoдини ептен блиски и oд секoгaш зaгaдувaл. Знaм јaс убo кaкo е секoе сaбaјле кoгa ќе oди вo канцеларија и дa имa 5 см црнилa нa бирo или кoгa ќе вoзи сo тo бaгерчетo дoлу нa пoгoните дa се гуши. Знaм и кaкoе декa секoј втoр oд тaму зaкaчвa тешкa бoлест. Амa јебигa се знaј зa кoј се и зoштo се . Амa сетo тoa декa немaт прaвo нa друг избoр oти ќе нaебaт. Е вo тaквa држaвa живејме.
А тoa шo нaрoдoт се oсвести делa луѓе секoјдневнo умирaт oд зaгaдувaњетo нa РЕК е зa пoздрaвувaње и требa дo крaј дa се oди дури не се мени нештo.
Toa e tragedijata na makedonecot: vo izborna kampanja glavnite temi okolu koi se krsat kopja se daleku od realniot zivot. Toa sto ti go kazuvas, za zal, nema da se resi bez razlika na ishodot od izborite. Samo ke se smeni rakovodnata struktura i za vrabotuvanje ke bide potrebna kniska so druga boja. Nisto povekje.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996

Да бе, Левица, НП, Либерална и Павле Трајанов се се' гласови што едвај чекаат да рипнат кај дпне.
Пишуваш вака триумфалистички, а у себе си викаш "уфффф, фала ти господе александре маќедонски груевски, што не требаше и за нив да праиме дополнителен фалсификат - многу ќе беше".

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.076
Да бе, Левица, НП, Либерална и Павле Трајанов се се' гласови што едвај чекаат да рипнат кај дпне.
Пишуваш вака триумфалистички, а у себе си викаш "уфффф, фала ти господе александре маќедонски груевски, што не требаше и за нив да праиме дополнителен фалсификат - многу ќе беше".
:LOL:

Џабе верглаш , факт е дека има разочарани гласачи од двете страни , и тие мали партии ги добиваат тие гласови.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
:pos::pos::pos:

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Десница:
ВМРО за Македонија 24.523 2,06%
КПП - Трет блок 10.029 0,84%

Центар:
ЛП 3.840 0,32%

Левица:
ЛЕВИЦА 12.120 1,02%

Партиите можеби немаше да рипнат, ама за гласачите не е сигурно.[DOUBLEPOST=1481700634][/DOUBLEPOST]Си го кажаа комуњарите планот пред избори: Нема да коалицираат предизборно со Љубчо и компанија за да не ги одбијат оние што никогаш не би гласале за СДСМ, а подоцна ќе прават коалиција. А имаше ишарети и дека тие може да коалицираат со ВМРО (можеби намерно пуштени патки).

Планот не успеа, ама собраа многу повеќе гласачи одошто левицата од СДСМ.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Што бидна уште нема оставка кај Црпко !!! Сеа ќе ги разгледаме нерегуларностите! Да не испадне да зголеми ВМРО пратеници! Па да славите уште поголем пораз. Со Луми и целиот педерлук у Скопје! :)
Затоа Никола (мајка го роди, народ да води) како директен потомок на Александар ќе прави сам влада, кој ги врти комуњарите и Албанците, нели?
Уште те чекам комуњара.....и тие 450,000 и оставката од Црпко! Црпнат бил од Господ! А пази атеисти сте по убудеување!

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Си го кажаа комуњарите планот пред избори: Нема да коалицираат предизборно со Љубчо и компанија за да не ги одбијат оние што никогаш не би гласале за СДСМ, а подоцна ќе прават коалиција. А имаше ишарети и дека тие може да коалицираат со ВМРО (можеби намерно пуштени патки).

Планот не успеа, ама собраа многу повеќе гласачи одошто левицата од СДСМ.
Vo odnos na Ljupco komunjarite ovoj pat izigraa odlicno. Znaeja deka pogolema korist ke imaat ako izleze sam, a na vreme ja sprecija koalicijata so Grujo, za koja da bideme realni imase interes kaj Ljupco. Ako taa koalicija se ostvarese sea nemase da zboreme za prebrojuvanje. So glasovite na Ljupco VMRO ke imase 2-3 pratenika povekje. Taa matematika e prosta i so golo oko se gleda.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.835
Поени од реакции
25.286
Ungarija ja prizna makedonija pod ustavno ime.

Stignaa cestitiki do vmro od stejt departmentot. Nema instrukcii za kale poseriozno da se umesa i da si igra so voljata na narodot.

Ali baba izjavi deka negova odgovornost e da se dogovori so pobednikot vo makedonskiot blok...

Член од
30 август 2012
Мислења
3.627
Поени од реакции
6.389
Toa e tragedijata na makedonecot: vo izborna kampanja glavnite temi okolu koi se krsat kopja se daleku od realniot zivot. Toa sto ti go kazuvas, za zal, nema da se resi bez razlika na ishodot od izborite. Samo ke se smeni rakovodnata struktura i za vrabotuvanje ke bide potrebna kniska so druga boja. Nisto povekje.
Епа тоа е трагедијата. Мене ама ич не ме интересира кој е премиер , прецедатеел, министер. Единствено шо ме интересери се реални секојдневни проглеми. Како прво се угушивме, како второ не владејат закони , трето партиски вработувања и 3000 други реални граѓански проблеми , здравство катастрофа, кој стигна наставник стана, неписмени министри и директори.

п.с. Туку уште никој не пиша за Федерализација , како би изгледала на дело во МК . Дај некој нека кажи , да ни објасни што е тоа всушност , шо кажва дпмне.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom